fbpx

UNISPORTS: Φύλαξαν το καλό για το τέλος με παρτίδα τάβλι!(PHOTOS)

Παιχνίδι που αν ήταν Α’ Κατηγορίας θα μνημονευόταν για χρόνια διεξήχθη χθες για την τελευταία αγωνιστική του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανδρών. Αυτό γιατί Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εξήλθαν ισόπαλοι με το απίστευτο 6-6. Ακούστηκε υπερβολικό; Μάλλον όχι για το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς!

Χωρίς να έχουν ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο αφού όποιος και αν ήταν ο νικητής η βαθμολογία δεν θα άλλαζε, οι 2 μονομάχοι τα έδωσαν όλα για τη χαρά του παιχνιδιού προσφέροντας σε όσους είχαμε την τύχη να το δούμε από κοντά πολύ όμορφες στιγμές.

Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν προδίκαζε τέτοια εξέλιξη στο ματς αφού το πρώτο ημίχρονο έληξε στο 1-4 για το Ευρωπαϊκό. Η πρώτη καλή φάση ήταν και τέρμα αφού μόλις στο 2’ ο Κυριάκος Κυριάκου άνοιξε το σκορ (0-1) με σουτ εντός περιοχής και αριστερά. Στιγμές αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα αλλά το σουτ εκτός περιοχής του Νικόλα Κοπτίδη αποκρούστηκε δύσκολα στη γωνιά του από τον Γιώργο Αριστοτέλους. Στη συνέχεια, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέλαβε τα ηνία έχοντας την κατοχή αλλά κεφαλιά του Αντρέα Γκουγκούρη πέρασε άουτ όπως και 2 σουτ του Αντρέα Χατζηγεωργίου. Όλα αυτά, μέχρι το 15’ όταν από έμμεσο κτύπημα φάουλ ο Αντρέας Χατζηγεωργίου έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Χρίστου Κόκκινου για το 1-1.

Ισόπαλο αποτέλεσμα που κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα αφού με τη σέντρα οι πορτοκαλί κέρδισαν κόρνερ και με την εκτέλεση του ο Κοπτίδης με πλασέ έκανε το 1-2. Οι μαυρόασπροι προσπάθησαν να αντιδράσουν ξανά αλλά προσπάθειες του Χατζηγεωργίου και του Μάριου Νικολάου κόντραραν σε σώματα αμυνομένων. Στο 31’ έγινε το 1-3 με σκόρερ τον Κυριάκο Κυριάκου με πλασέ από θέση πλάγια δεξιά και αφού δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα από τον Γρηγόρη Χατζηβασίλη. Στο 35’ ο Κυριάκου ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του με σουτ από αριστερά νικώντας τον Αριστοτέλους για το 1-4. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι εμφανώς επηρεασμένοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν με το Ευρωπαϊκό να συντηρεί με άνεση το προβάδισμα του.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι θα πανηγύριζαν μια μεγάλη νίκη αφού δεν απειλούνταν ιδιαίτερα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μάλιστα, έφτασαν κοντά στο 1-5 στο 61’ αλλά το πολύ όμορφο πλασέ του Μαλέκκου εντός μεγάλης περιοχής πέρασε μόλις πάνω από τη συμβολή των δοκαριών του Αριστοτέλους. Η προσπάθεια του αντίπαλου ποδοσφαιριστή δεν πέρασε απαρατήρητη και από το προπονητή των γηπεδούχων, Αντρέα Καλλινίκου, που του έδωσε συγχαρητήρια σε μια κίνηση fair play που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα μας.

Στο 65’ έγινε το 2-4 με σουτ εντός περιοχής του Παναγιώτη Αντωνίου για να γίνει και το 3-4 ένα λεπτό αργότερα (66’) όταν ο Κωνσταντίνος Διονυσίου έκανε τη παράλληλη σέντρα από αριστερά με τον Αντωνίου να πλασάρει και παρά τη προσπάθεια του Κόκκινου το 3-4 να ήταν γεγονός. Με δυο τέρματα, λοιπόν, σε ένα δίλεπτο το Πανεπιστήμιο Κύπρου ξαναμπήκε στη διεκδίκηση κέρδους κάνοντας το ματς ντέρμπι.

Στο 70’ όμως με δεξί πλασέ ο Κωνσταντίνος Μαλέκκος από τα όρια της μεγάλης περιοχής έκανε το 3-5 δίνοντας ξανά προβάδισμα 2 τερμάτων στην ομάδα του. Το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού θα ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Και πώς να μην ήταν άλλωστε με 4 τέρματα;

Στο 80’ ο Διονυσίου έκανε και πάλι τη σέντρα από αριστερά (όπως και στο 3-4)με τον Uchenna Hamilton να προσπαθεί να διώξει και τον Αντωνίου να εκμεταλλεύεται το άσχημο διώξιμο του αμυντικού των πορτοκαλί και να μειώνει σε 4-5. Δυο λεπτά αργότερα (82’) ο Αντωνίου και πάλι (4ο προσωπικό τέρμα) εκμεταλλεύτηκε μπαλιά από την άμυνα, ταχύτατα διεκδίκησε τη μπάλα, πρόλαβε στο τσακ τον Κόκκινο και με πλασέ από τα 35 μέτρα ισοφάρισε σε 5-5 ολοκληρώνοντας μια ανατροπή που στο 46’ έμοιαζε απίθανη.

Το παιχνίδι είχε μπόλικο δρόμο όμως ακόμα αφού στο 84’ ο Παναγιώτης Αντωνίου βγήκε τετ-α-τετ με τον Κόκκινο, έκανε το πλασέ από δεξιά στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθετη γωνιά με τον τερματοφύλακα όμως του Ευρωπαϊκού να πέφτει και με τα ακροδάχτυλα να σώζει την ομάδα του στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Κόρνερ που με την εκτέλεση του έγινε το 6-5 με κεφαλιά του αμαρκάριστου Αντρέα Γκουγκούρη αφήνοντας τους πάντες άφωνους.

Οι πορτοκαλί βγήκαν μπροστά προσπαθώντας να σώσουν τουλάχιστον τον βαθμό πλέον και τα κατάφεραν. Στο 86’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο Μαλέκκος πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους, πήρε το κεφάλι με τον Γιώργο Αριστοτέλους να εκτινάσσεται και με το ένα χέρι να διώχνει σε νέο κόρνερ. Με δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ ο Νίκος Καλαιτζίδης έμεινε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 6-6 γράφοντας τον επίλογο σε ένα φανταστικό παιχνίδι.

Ολοκλήρωσαν, λοιπόν, τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ευρωπαϊκό καταλαμβάνοντας 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Στα υπόλοιπα ματς το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πήρε την νίκη με σκορ 3 – 0 έναντι του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, χωρίς αγώνα.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Χριστοφή Δ., Χατζηγεωργίου Α., Ξενοφώντος Α., Αριστοτέλους Γ., Ξενοφώντος Φ., Αντωνίου Π., Γκουγκούρης Α., Εγκωμίτης Θ., Χατζηγεωργίου Α., Παπαγγελοδήμου Γ., Νικολάου Μ., Διονυσίου Κ.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κόκκινος Χρ., Καλαιτζίδης Ν., Πολυβίου Σ., Χατζηβασίλης Γρ., Γεωργίου Χ., Φωτίου Α., Αχιλλέως Δ., Κοπτίδης Ν.,Uchenna H., Μουρούζης Σ., Κυριάκου Κ., Μαλέκκος Κ., Νίκου Μ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending