Τσικνοπέμπτη σημαίνει σουβλάκι, είτε το ψήνεις είτε το παραγγέλνεις.
Εμείς φέτος αποφασίσαμε να ψήσουμε και να αποδείξουμε σε όλους ότι “μια γυναίκα όλα τα μπορεί”, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι.
Τζιαι επειδή είμαστε τζιαι “μεζετζίήδες”, ένα σουβλάκι εν μας κανεί..
Έχουμε όλη την ποικιλία: από σιεφταλιούα, χαλλουμούι, κουπεπούι, “τταλαττούρι”, μέχρι μακαρονούι τζιαι jacket potatoes... Μόνο καραόλους εν εκάμαμε (!). Ωστόσο, για τους δύσπιστους, υπάρχουν KAI αποδεικτικά στοιχεία πιο πάνω! Φυσικά, υπάρχουν και αρκετές δυσκολίες ώσπου το σουβλάκι να φτάσει στο πιάτο.
Αλλά, αλήθκεια, τι σκέφτεται μια Κυπραία που αποφασίζει να ψήσει μαζί με τις πελλές τις φίλες της;
Σας έχω ετοιμάσει μια περιποιημένη λίστα:
1. Το μαλλίν
Φυσικά, μια Κυπραία γυναίκα θα σκεφτεί το μαλλί της που εν να “ττοζιάσει“… Άρα κοπέλλες ΕΝ πάμε με φρεσκολουμένο μαλλί σε έτσι περιπτώσεις!
2. Το νύshiν (πάει ασορτί με το καθάρισμα τούτος ο συνειρμός)
Ειδικά αν εν φρεσκούι, το νίshι, εν μεγάλο δίλλημα για την συμμετοχή στο καθάρισμα των σμίλων, της γραδέλας κλπ. την Ημέρα του ψησίματος. Επίσης, ποια εν να φκερώσει τα κάρβουνα που μες την φουκού; Ποια εν να πλύνει τα πιάτα; Σε έτσι περιπτώσεις τα ροζ γαντάκια της μάμας μας σώζουν μας…
Δες: Πώς επεράσαν οι Κυπραίοι φοιτητές την Τσικνοπέμπτη στο εξωτερικό;
3. Τα ρούχα

ΕΝΝΟ.. και …ΕΙΤΕ, ότι ΕΝ φορείς τα καλά σου τα ρουχούθκια έτσι μέρες τζιαι να τα ξημαρήσεις – συμβαίνουν και ατυχήματα. Μια φορμούα (βελουτέ που εν τζιαι της μόδας) είναι ό,τι πρέπει για να είσαι άνετη… Πάνω απ’ όλα, για να κάμεις αέρα να “πάρουν τα κάρβουνα“, αλλιώς ΕΝ θα τρώαμε ποτέ…
4. “Μα ανακατσιώ!“
Ποια εν να εν τζείνη η γενναία που εν να περάσει το κρέας τζιαι ΕΝ θα ανακατσιά; Eδυσκολευτήκαμε λλίο, αλλά ευτυχώς έγινεν η δουλειά μας (έκλαψα λίγο αλλά…).
Ελπίζω να σας έπεισα ότι τελικά we can do it –χωρίς να κρούσουμε τίποτε-, τζιαι να δοκιμάσετε τζιαι ‘σείς κάποτε κάτι αντίστοιχο!
P.S. Thanks to my friends for letting me share our moments 🙂
Δες επίσης: 5+1 must κανόνες της Τσικνοπέμπτης μόνο για Κυπραίους!