fbpx

UNISPORTS: Ανώτερο με το … καλησπέρα

Πρεμιέρα στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης με εμφαντική νίκη για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι πορτοκαλί με πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο Α’ ημίχρονο επιβλήθηκαν του Πανεπιστημίου Κύπρου (20-33) κάνοντας έτσι ιδανικό ξεκίνημα στο θεσμό.

Η πρώτη επίθεση σήμαινε και τέρμα για τους φιλοξενούμενους δείχνοντας έτσι με το ξεκίνημα ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι κυανόλευκοι του Πανεπιστημίου Κύπρου ισοφάρισαν γρήγορα όμως δείχνοντας διάθεση να παλέψουν το παιχνίδι μένοντας κοντά στο σκορ. Και μέχρι το 3-3 έδειχναν απόλυτα ικανοί να βάλουν δύσκολα στο Ευρωπαϊκό. Έχοντας όμως σε κέφια τους εξτρέμ τους, οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα (3-4) αρχίζοντας να χτίζουν κλιμακωτά διαφορά τέτοια που να μην επιτρέπει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου να αντιδράσει.  Κάπως έτσι, το ημίχρονο έληξε στο +10 για το Ευρωπαϊκό και στο 11-21, σκορ καθόλα αντιπροσωπευτικό της ανωτερότητας των φιλοξενουμένων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν σε άμυνα και επίθεση με τον προπονητή του Ευρωπαϊκού, Γιάννη Ιωάννου, να επιλέγει διαφορετική εξάδα προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους χειροσφαιριστές του. Παρά την βελτίωση των γηπεδούχων, οι πορτοκαλί κατάφεραν να διατηρούν τη διαφορά ασφαλείας αφού στο 9ο λεπτό της επανάληψης(39′) η φωτεινή πινακίδα έγραφε 14-24 και στα μισά του ημιχρόνου (45) το σκορ ήταν στο 16-25. Οι κυανόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και να προσπαθούν να μπουν στη διεκδίκηση κέρδους φέρνοντας τη διαφορά στο -8 στο 54ο λεπτό (19-27). Δίχως διάθεση όμως να θέσουν την νίκη εν αμφιβόλω, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την επιθετική τους δεινότητα και με απίστευτα ποσοστά επιτυχίας στα τελευταία λεπτά πήραν την πολύ σημαντική νίκη με 20-33.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Χρίστος Αργυρού, σκόρερ 9 τερμάτων, έχοντας πάντως πλουραλισμό στο σκοράρισμα με τα υπόλοιπα 24 τέρματα να σημειώνονται από άλλους 11 χειροσφαιριστές. Για τους γηπεδούχους, κορυφαίος ήταν ο Χρίστος Δίπλαρος που σκόραρε 6 φορές με τον Σωτήρη Καρακώστα να ακολουθεί από κοντά με 5 τέρματα.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου): Παπατρύφωνος Χ., Σολωμού Ν., Δημητρίου Π., Χρυσάνθου Α., Δίπλαρος Χρ., Χρυσάνθου Τ., Ιακώβου Κ., Φωτίου Μ., Ρούσος Π., Κουτσογιάννης Χρ., Χατζηγεωργίου Π., Κόκκινος Μ., Καρακώστα Σ., Μινασίδης Τ.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γιάννης Ιωάννου): Χρίστου Θ., Παπαγιάννης Α., Μάντζος Η., Κυπριανού Ξ., Σοφοκλέους Κ., Πηρέας Γ., Ανδρέου Γ., Αργυρού Χρ., Στυλιανού Γ., Κεραμίδας Κ., Νικηφόρος Δ., Πολύδωρος Ε., Κώστα Ε., Μάρκου Α., Ιωαννίδης Ι., Βορκάς Κ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending