fbpx

Times: To Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στα 200 κορυφαία της Ευρώπης!

Στη λίστα με τα κορυφαία 200 Πανεπιστήμια της Ευρώπης κατατάσσει το “Higher Education World University Rankings 2015-16” των βρετανικών Times το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συγκεκριμένα στις θέσεις 180-190.

Σχετική ανακοίνωση του Παν. Κύπρου κάνει λόγο για «σημαντική αναγνώριση για την αριστεία του Πανεπιστημίου Κύπρου» καθώς μαζί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, «είναι τα μοναδικά ελληνόφωνα πανεπιστήμια που έχουν καταφέρει να συγκαταλέγονται στα κορυφαία 200 της Ευρώπης».

«Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται ανάμεσα στα 200 κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης αποτελεί τεράστιο επίτευγμα για την Κύπρο, αλλά και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο καταφέρνει, σε μόνο 25 χρόνια λειτουργίας, να εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στην ελίτ των πανεπιστημίων διεθνώς» προστίθεται.

 

Ο αριθμός των πανεπιστημίων και ανώτερων ιδρυμάτων στην Ευρώπη υπερβαίνει τις 6 χιλιάδες, ενώ το μοντέλο αξιολόγησης που εφαρμόζεται από τους Times, χρησιμοποιεί αυστηρά πρότυπα.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, «πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση στα λίγα χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κύπρου». Πρόσθεσε ότι είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας της πανεπιστημιακής κοινότητας στο σύνολό της και «ένα επίτευγμα για το οποίο αξίζει να γιορτάσουμε, συνεχίζοντας συνάμα να εργαζόμαστε μεθοδικά και με σταθερά βήματα».

Σημαντικός στόχος του Πανεπιστημίου Κύπρου σύμφωνα με τον Πρύτανη κ. Χριστοφίδη είναι η κορυφή – δηλαδή, τα πρώτα 100 πανεπιστήμια της Ευρώπης και τα πρώτα 200 του κόσμου.

 

Η λίστα με την κατάταξη:

1(273)

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending