fbpx

Γκριν Μόντεη: Όσα τρώμε και κάμνουμε κάθε χρονιά (Cypriot version)!

Όπως ορίζει η παράδοση 40 μέρες πριν το Πάσχα έχουμε την Καθαρά Δευτέρα κατά την οποία καλούμαστε σαν καλοί Χριστιανοί να καθαριστούμε πνευματικά και σωματικά!

Επίσης, όμως ξέρουμε, ο περισσότερος κόσμος και ειδικά οι φοιτητές έχουν μια εντελώς διαφορετική άποψη για το ποια είναι η σωστή διατροφή της συγκεκριμένης Δευτέρας.

Μετά από έρευνα χρόνων, σας παρουσιάζω το μενού της ημέρας όπως το ακολουθώ πιστά εδώ και χρόνια!!

1
Πρόγευμα

Το πρόγευμα της Δευτέρας δεν διαφέρει καθόλου από όλα τα άλλα προγεύματα, αφού όταν ξυπνάς με hangover δεν έχεις την απαραίτητη διαύγεια να σκεφτείς ότι σήμερα τα γεύματά σου πρέπει να προέρχονται καθαρά από τη μητέρα φύση!! Στιγμιαίος καφές με γαλατάκι, τοστ με τυρί και μαρμελάδα και ας ετοιμαστούμε για την εξόρμηση στα χωράφια! Ο χαρταετός μου πού είναι;

2
Κάτι πριν απο το μεσημεριανό

Αφού την κάναμε την «παρανομία» σήμερα το πρωί, τουλάχιστον ας κρατήσουμε το έθιμο για την υπόλοιπη μέρα! Ένα κρακεράκι, ένα παξιμάδι είναι ό,τι πρέπει! Έτσι κι αλλιώς θα φάμε μεσημεριανό σε μερικές ώρες!

3
Μεσημεριανό

Και τώρα τι; Έχει μαζευτεί όλη η οικογένεια και πρέπει με κάποιο τρόπο να βρεις κάτι να φας από τις παρακάτω επιλογές:Ψωμί, πατάτες, θαλασσινά, γαρίδες, στρείδια, μύδια! Όλων των ειδών τα χόρτα, ντομάτες, αγγουράκια, σπανάκι, ραπανάκια, σέλινα!

Κι άλλο ψωμί, με γνωστά ντιπς της ημέρας, χούμους, ταραμά, ταχίνι και ένα αλλο που κάνει η γιαγία μου με μέλι και πραγματικά είναι το μόνο για το οποίο αξίζει η καθαρά Δευτέρα!

Τέλος ας μην ξεχνάμε τα γλυκά: χαλβάς, μπακλαβάς με μέλι, όλων των ειδών τα γλυκά του κουταλιού και τέλος 4875 κιλά φρούτα!

4
Κάτι για την πείνα

Όπως είναι φυσικό, μισή ώρα μετά το μεσημεριανό, τα πρώτα σημάδια στέρησης λίπους στον οργανισμό μας κάνουν την εμφάνιση τους! Γίνεται μάχη ανάμεσα στο στομάχι και τον εγκέφαλο για το αν θα πρέπει να παραβούμε το έθιμο της σημερινής μέρας και να φάμε κάτι που θα μας κρατήσει περισσότερο από 1 ώρα! Στο τέλος, η λογική επικρατεί και μερικά ποτήρια νερό μαζί με άλλα 3784 κιλά φρούτα θα σώσουν τη μέρα!

5
Κάτι για τη λιγούρα

Οι ώρες περνάνε και όπως είναι λογικό, μας πίανει μια λιγούρα! Προσωπικά ψάχνω απεγνωσμένα κάτι να φάω που δεν είναι πράσινο και δεν κολυμπάει στη θάλασσα! Οι προσπάθειες μου όμως πέφτουν στο κενό και έτσι περιορίζομαι στο να καταβροχθίσω μισή λαγάνα. Κάτι είναι και αυτό! Θα με κρατήσει για ακόμα μερικές ώρες!

6
Το βραδινό

Εδώ έχουμε θέμα! Τι να φάμε ώστε να διατηρήσει τα επίπεδα ενέργειας στα ύψη κατά τη διάρκεια της βραδινής εξόδου; Σαλάτα φάγαμε, φρούτα φάγαμε, ψωμί φάγαμε! Ας ξαναφάμε! Δεν έχει και τίποτα άλλο!!!

7
Χαλαρό ποτάκι

Δευτέρα βράδυ, αύριο το πρωί μαθημα από τις 9, ας μην το παρακάνουμε. Να πιούμε από ένα λίτρο οινόμελο ή σαγκριά ή μπύρα ή κρασί ο καθένας, να φάμε σα λιγούρια όλα τα συνοδευτικά που θα έρθουν με το ποτό, λες και είμαστε νηστικοί 10 μέρες!

8
Κάτι ελαφρύ πριν από τον ύπνο

Το μπαράκι έχει κλείσει, είναι περασμένες 12 οπότε η μέρα απότοξίνωσης έχει επίσημα τελειώσει! Μπορούμε επιτέλους να φάμε κάτι που δεν είναι πράσινο! Στάση στο πρώτο φαστουντάδικο, ένας γύρος με από όλα, ένα μπέργκερ με επιπλέον μαγιονέζα και πάμε για ύπνο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending