fbpx

UNISPORTS: Της αμύνης τα παιδιά! (PHOTOS)

Την αψεγάδιαστη πορεία του στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας συνέχισε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που επικράτησε του Πανεπιστημίου Frederick (37 – 55) μετρώντας πλέον 4 νίκες σε 4 παιχνίδια και πάει κατευθείαν για τον τίτλο.

Κλειστό παιχνίδι διεξήχθη στο κλειστό της Παλλουριώτισσας με τις 2 ομάδες να προσέχουν κυρίως την άμυνα τους. Πιο δυνατά στον αγώνα μπήκαν οι γηπεδούχοι κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μπουν μπροστά με το ξεκίνημα (8-5). Οι μαυροκόκκινοι  αντεπιτέθηκαν και με ένα σερί 0-7 πήραν προβάδισμα (8-12) με την κόρνα του δεκαλέπτου να βρίσκει τις 2 ομάδες στο 12-16 με την συνέχεια να φάνταζε συναρπαστική.

Με 6 συνεχόμενους πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν την διαφορά στο +10 (12-22) με τους κυανόλευκους του Frederick να απαντούν και να διατηρούν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (19-27). Κάπως έτσι παρέμειναν ζωντανοί δείχνοντας διάθεση να χτυπήσουν το ματς πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο 21-29.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι «έσφιξε» ακόμα περισσότερο. Τα φάουλ σκοπιμότητας και μη όσο περνούσε η ώρα ήταν και πιο πολλά κάτι που είχε ως αποτέλεσμα 3.02’ πριν την λήξη του δεκαλέπτου το σκορ να είναι στο 25-37. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό ενώ το Frederick προσπαθούσε να ψαλιδίσει  τη διαφορά χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού με τη λήξη του δεκαλέπτου, οι 2 ομάδες ήταν στο 29-41.

Στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι του Frederick ήταν καλύτεροι προσπαθώντας με αιφνιδιασμούς κυρίως να κάνουν τη ζημιά στους μαυροκόκκινους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν στο 3ο από τα 10 λεπτά το σκορ να είναι στο 35-47 (επιμέρους σκορ 6-6). Κάπου εδώ όμως, οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τα ηνία με τον πλεί-μείκερ Μάριο Αργυρού να οργανώνει μαεστρικά και με υπομονή το παιχνίδι της ομάδας του με την διαφορά να ανοίγει και τη φωτεινή πινακίδα να γράφει με την τελευταία κόρνα 37-55.

Με όπλο, λοιπόν, την πολύ καλή του άμυνα (μόνο το Ευρωπαϊκό σημείωσε πάνω από 45 πόντους εναντίον του Πανεπιστημίου Λευκωσίας) οι πρωτοπόροι υπέταξαν και το Frederick (3η ήττα σε 4 παιχνίδια) και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Λάμπρου με 14 πόντους (1 τρίποντο) με τον Αυγουστίνου να ακολουθεί με 10 (2 τρίποντα). Πολύ καλή απόδοση και από τους Καραπιδάκη  με 8 πόντους  και Αργυρού που σημείωσε 7.

Για το Frederick, το κουπί στο σκοράρισμα τράβηξε ο Φασούλης (12 πόντοι) συνεπικουρούμενος από τους Νικολάου (10 πόντοι) και Αντρέου (9 πόντοι).

Πανεπιστήμιο Frederick (Γιώργος Γεωργίου):  Καλαβάς Α., Νικολάου Χ.,  Χαραλάμπους Χ., Ραφαήλ Γ., Αντρέου Α., Φασούλης Π., Σταυρακάκης Α., Μιχαηλίδης Σ., Κολτσίδας Β., Χατζηαντωνιάδης Κ.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Μιχάλης Ματσεντίδης): Καραπιδάκης Α., Θεοδόση Μ., Αυγουστίνου Γ., Χρίστου Σ., Αργυρού Μ., Ignatovsky S., Πηλαβάς Χ., Λάμπρου Π., Φυσεντζίδης Ν., Νεοφύτου Ν.

 Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending