fbpx

UNISPORTS: Διαπιστευτήρια τίτλου! (PHOTOS)

Θέλει τον τίτλο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φούτσαλ και το δείχνει με κάθε τρόπο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Χτες βράδυ κατέβαλε το Πανεπιστήμιο Frederick μέσα στη Λεμεσό με σκορ 2-8 και ανέβηκε στη κορυφή, ισόβαθμο με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχοντας όμως παιχνίδι λιγότερο.

Με φόρα λοιπόν, από τη νίκη του την περασμένη βδομάδα απέναντι στο Ευρωπαϊκό πήγε στη Λεμεσό και φρόντισε από το ξεκίνημα να δείξει τα δόντια του αφού στο 9’ το σκορ ήταν ήδη 0-2. Σκόρερ και των 2 τερμάτων ο Σταύρος Χριστοδούλου το πρώτο (5’) με εξ επαφής πλασέ και το δεύτερο φεύγοντας μόνος από το κέντρο και πλασάροντας εύστοχα τον Μάνο Πολυβίου. Ενδιάμεσα, το Frederick έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Kanjo Chifara να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον Παρασκευά Ψηλογένη.

Στο 11’ πλασέ του Αντρέα Καλού μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ και στο 14’ μετά από φάουλ για τους γηπεδούχους και μελέ στην περιοχή του Ψηλογένη, ο πορτιέρε των φιλοξενουμένων πραγματοποίησε νέα μεγάλη απόκρουση κρατώντας το προβάδισμα 2 τερμάτων για την ομάδα του.

Προβάδισμα που έμελλε να διευρυνθεί αφού στο 16’ ο Αντρέας Καλός με σκαφτό πλασέ από πλάγια δεξιά σημείωσε το πιο όμορφο τέρμα της βραδιάς και το 0-3. Δύο λεπτά αργότερα (18’) ήταν η σειρά του Παναγιώτη Κυριάκου να σκοράρει κάνοντας τα τέρματα της ομάδας του τέσσερα (0-4) δίνοντας της σημαντικότατο προβάδισμα νίκης.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γαλάζιοι του Frederick έκαναν τα πάντα για να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Όλες οι προσπάθειες του όμως κατέληγαν πάνω στον Ψηλογένη με αποκορύφωμα την φάση του 25’. Οι γαλάζιοι κέρδισαν πέναλτι με τον Kanjo Chifara να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να αποκρούει κρατώντας έτσι την εστία του ανέπαφη.  Μεγάλες ευκαιρίες για το 0-5 έχασαν και οι κόκκινοι με τον Μάνο Πολυβίου να αποκρούει σουτ του Παναγιώτη Σκαρπάρη και τον Παναγιώτη Μικέλλη, μόνο απέναντι από την εστία να στέλνει την μπάλα άουτ.

Το 0-5 έγινε τελικά με την έναρξη της επανάληψης (27’). Σκόρερ ο Σκαρπάρης με σουτ εκτός περιοχής δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για να ξαναμπούν στη διεκδίκηση κέρδους με τον  Chifara όμως να μην μπορεί να νικήσει τον Ψηλογένη.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνέχισε να είναι καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο με τους Βαρνάβα Κοντοδήμετρο, Σκαρπάρη και Μικέλλη να μην μπορούν να νικήσουν τον Πολυβίου για το 0-6 για να έρθει στο 32’ ο Chifara με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-5 πετυχαίνοντας το τέρμα που τόσο πολύ ήθελε αυτός και η ομάδα του.

Χαρά που έμελλε να κρατήσει πολύ λίγο όμως αφού στο 36’ ο Παναγιώτης Μικέλλης έκανε το 1-6. Η μπάλα συνέχισε να ανεβοκατεβαίνει στις 2 εστίες σε ένα παιχνίδι που και οι 2 ομάδες έδιναν και την ψυχή τους στο γήπεδο. Στο 42’ ο Μάριος Μακρής έγραψε το 2-6 για το Frederick με εξ επαφής πλασέ για να έρθει όμως άμεσα η απάντηση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τους Μικέλλη και Καλό να βγαίνουν στην αντεπίθεση στο 43’, να συνδυάζονται πολύ ωραία και τον δεύτερο να σκοράρει το δεύτερο του προσωπικό τέρμα και έβδομο για την ομάδα του (2-7). Το τελικό 2-8 έκανε ο Παναγιώτης Στυλιανού με πλασέ από κοντά στο 47’.

Με αυτή τη νίκη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έφτασε τις 3 σε ισάριθμα παιχνίδια ενώ το Frederick, προδομένο από την άμυνα του, παραμένει στην 3η θέση με 6 βαθμούς σε 4 παιχνίδια.

Πανεπιστήμιο Frederick: Πολυβίου Μ., Chifara K.,Μακρής Μ., Καραολής Μ., Ορφανίδης Κ., Μενελάου Ρ., Βιολάρης Στ., Μακρής Χρ., Υπερμάχου Λ., Χατζηγεωργίου Χ., Χήρας Κ., Δημητρίου Στ.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Χριστοδούλου Στ., Χρυσοστόμου Α., Κοντοδήμετρος Β., Καλός Α., Κυριάκου Π., Ψηλογένης Π., Σκαρπάρης Π., Στυλιανού Π., Βασιλείου Μ., Μικέλλης Π.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending