fbpx

Μάθε τι τύπος “πρώην” είσαι αφού χώρισες!

Μόλις χώρισες και δεν ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις τον/την πρώην; Εεε τότε είσαι στο κατάλληλο άρθρο!

Οι σχέσεις τον ανθρώπων είναι άλλες εύκολες και άλλες δύσκολες – το δύσκολο κομμάτι είναι η απόφαση που θα πάρεις.

“Να μείνω φίλη/φίλος με τον πρώην μου ή όχι; Και έαν μείνω σαν φίλη/φίλος γιατί να μην μπορώ να μείνω και σε μια σχέση;”

 

s-73db01bd3b09e64ae7decf21781bb88fb9527cc2

 

Ας δούμε τις περιπτώσεις που μπορείς να ζήσεις μια προς μια:

 

1. Οι πρώην που γίνανε “δυο φίλοι”

tumblr_mbcdi4VrD31rhs8h9o1_500_1

Εε λοιπόν εγώ αυτούς , δεν μπορώ να τους καταλάβω. Ααυτό το “φίλοι” είναι λίγο παρατραβηγμένο. Οι φίλοι βγαίνουν, τα λένε μεταξύ τους… Εσείς τι θα λέτε; Ή καλύτερα, θα αντέχετε να ακούτε ότι μιλάει και βγαίνει με άλλους/άλλες; Δεν λέω υπάρχουν άτομα που πάντα θα εξαρτούνται από τους πρώην, αλλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει στις μετέπειτα σχέσεις τους. Καλό όμως είναι να χωρίζουμε και να ξεχωρίζουμε τους πρώην, από τους νυν και τους φίλους.

 

2. Η κοινή σας παρέα “οι τυπικοί φίλοι’’

Tumblr_m0ld9iNIFo1r180rl

Όταν είσαι σε μια κοινή παρέα, εντάξει,  είναι αναπόφευκτο ένα γεια, 2 λόγια ποθ θα ανταλλάξετε δεν θα διαλύσετε την παρέα. Αλλά οφείλετε τουλάχιστον να είστε ειλικρινής και να μην αναστατώνετε κάθε λίγο την παρέα, ότι μια είστε μαζί και μια όχι. Δεν έχετε άλλη επιλογή από το να τηρείτε τα τυπικά, έτσι ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στην παρέα σας.

 

3. Οι πρώην τύπου “δυο γνωστοι-άγνωστοι”

1_xorismos

Ας μείνουμε δυο φίλοι, δυο γνωστοί που γνωρίζονται πολύ καλά. Αυτή η περίπτωση είναι η περίπτωση του χωρισμού, που δεν πήγε και τόσο καλά. Άλλωστε ελάχιστοι χωρισμοί τελειώνουν σε πιο ήρεμες καταστάσεις και αποφασίσατε να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του, χωρίς να σας νοιάζει και τόσο αν θα κρατήσετε κάποιες “φιλικές” σχέσεις.  

 

Δες: 15 άσχημα στάδια όταν παρακολουθείς τον/την πρώην σου στα social media!

 

4. Τα “φιλακούθκια”

Black-windows_542931

Τα λεγόμενα φιλακούθκια, είναι οι πρώην που δεν ήταν ποτέ τους φίλοι! Είναι οι “φίλοι” που δεν μπορούν να είναι φίλοι, γιατί πολύ απλά ένας από τους δυο έχει ακόμα συναισθήματα για τον άλλον, ή έχουν και οι δυο, αλλά ή σχέση δεν οδηγεί αλλού παρά στο χωρισμό. Παραμένουν έτσι φιλακούθκια γιατί δεν είναι φίλοι, αλλά πρώην.

 

5. Ούτε φίλοι ούτε εχθροί, αλλά “φίλοι και εχθροί”

hqdefault

Αυτά είναι άτομα που ξεκαθαρίζουν κάπως την κατάσταση και αποφασίζουν είτε να μείνουν “φίλοι” ή “εχθροί” – όχι με την κακή έννοια, αλλά με την έννοια που εννοεί και Χατζηγιάννης στο τραγούδι του “Φίλοι και εχθροί “. Συγκεκριμένα, με το στίχο: “μην ζητάς να με βρεις, ένα ξένο θα δεις, αντιμέτωποι θα είμαστε εμείς!”

 

Οι απόψεις και απαντήσεις πολλές και διαφορετικές.

tumblr_o18mfdNOPZ1th3s35o1_500

Εγώ πιστεύω πώς είναι δύσκολο, αλλά όχι και αδύνατο, χωρίς να θέλω να θείξω την άλλη πλευρά, ώστε να είσαι φίλος με έναν πρώην. Επειδή, άλλο είναι ο φίλος/η- πρώην και άλλο ο φίλος/η σκέτο. Διαφορετικά συμπεριφέρεσαι με το έναν και διαφορετικά με τον άλλο.

 

Οι πρώην είναι πρώην και οι νυν νυν. Δεν μπορείς να μπλέκεις το παρελθόν με το μέλλον σου.

 

Είναι καλό να ξεκαθαρίζεις τα πράγματα και τις καταστάσεις έτσι ώστε να μη γίνεις εσύ η/ο πρώην σύντομα!

 

Δες επίσης: 5 λόγοι που ο/η πρώην σου πρέπει να παραμείνει πρώην!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending