fbpx

Σκέψου σαν εργάτης και όχι σαν… πελάτης!

Εν έτη 2016 τα δικαιώματα των εργαζομένων όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται, αλλά αντιθέτως καταπατούνται.

Κυβερνώντες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εργοδότες που εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ανεργία που βρίσκεται στα ύψη, μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω.

Προφασιζόμενοι με τα ανούσια τους επιχειρήματα ότι αυτές τους οι πολιτικές που υποδουλώνουν τους εργαζόμενους, εφαρμόζονται με στόχο την ευημερία των αγορών, την μείωση της ανεργίας και την διευκόλυνση των καταναλωτών.

 

Η πραγματικότητα όμως διαστρευλώνει τους υποτιθέμενους σκοπούς των εργοδοτών.

85aafd26103deadc97563ace26c4a0e6

Η απόφαση αυτή θα ήταν εποικοδομητική, εάν και εφόσον υπήρχαν αξιοπρεπείς συνθήκες για κάθε εργαζόμενο, βάσει των νόμων αλλά κυρίως με αξιοπρεπείς μισθούς και ωράρια. Ωστόσο, αυτό δεν υφίσταται στις πλείστες περιπτώσεις.

 

Διανύουμε μια οικονομική κρίση. Το γεγονός αυτό έχει ως αντίκτυπο την καταπάτηση των  δικαιώματων των εργαζομένων.

images (1)

Οι κυβερνώντες, οι επιχειρηματίες και οι εργοδότες είναι σαφές ότι πρέπει να πάψουν πλέον να παίζουν με την νοημοσύνη των πολιτών. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι μοναδικοί που ευνοούνται απ΄όλη αυτή την κατάσταση είναι οι ίδιοι. Είναι οι ίδιοι που επωφελούνται και θησαυρίζουν στις πλάτες των απλών εργαζομένων, με τα εξοντωτικά ωράρια και τους μισθούς πείνας που παρέχουν.

Χρειαζόμαστε περισσότερη αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα και όχι συνεχής κατανάλωση και τις Κυριακές. 

 

Σκέψου σαν εργάτης και όχι σαν πελάτης.

na_mi_zisoume_sa_douloi_1

Μπορεί να μην έχεις κάποιο δικό σου άτομο. Σκέψου όμως, το φοιτητή που ίσως να εργάζεται για να μπορέσει να εξασφαλίσει τις σπουδές του, διευκολύνοντας έτσι τους γονείς του. Σκέψου, την εργαζόμενη μητέρα, που εκτός των άλλων υποχρεώσεων που έχει, τώρα θα αναγκάζεται να δουλεύει και τις Κυριακές, με αποτέλεσμα να στερείται χρόνο απο τα παιδιά της. Σκέψου, έναν εργαζόμενο πατέρα που περιμένει την Κυριακή για να περάσει λίγο χρόνο οικογενειακά.

 

Αλλά πάνω απ’ όλα, σεβάσου τους εργαζομένους, γιατί ενώ εσύ έχεις τη δυνατότητα και τον ελεύθερο χρόνο να πηγαίνεις για ψώνια τις Κυριακές, την ίδια ώρα τα άτομα αυτά καλούνται να σε εξυπηρετήσουν. 

 

Δες επίσης: Θέλω ή πρέπει; Το δίλημμα που έχουμε ζήσει όλοι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending