fbpx

UNISPORTS: Καθαρή η Δευτέρα για το Πανεπιστήμιο Κύπρου (PHOTOS)

Ντέρμπι επιφύλασσε η 2η αγωνιστική του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης στο παιχνίδι ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Νικητές οι φιλοξενούμενοι (32-37) σε ένα παιχνίδι που κράτησε πάντως αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος κάνοντας έτσι την δική τους…Καθαρά Δευτέρα.

Καλύτερα μπήκαν στο παρκέ οι χειροσφαιριστές του Αντρέα Αβραάμ παίρνοντας γρήγορο προβάδισμα 0-2 για να γυρίσουν σε 3-2 το ματς οι γηπεδούχοι. Με 3 συνεχόμενα τέρματα, οι κυανόλευκοι έφεραν ξανά τούμπα το ματς (3-5) προδιαθέτοντας τους παρευρισκόμενους για την συναρπαστική συνέχεια. Και αφού ο Αντρέας Φωτίου απέτυχε να κάνει το 6-6 με το σουτ του να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Παναγιώτη Ρούσου στα μισά του ημιχρόνου (15’) το σκορ ήταν στο 7-10 για τους φιλοξενούμενους.

Με τους ερυθρόλευκους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να κάνουν πολλές λάθος επιλογές στην επίθεση και παρά τις αποκρούσεις του  τερματοφύλακα τους, Φρίξου Γαβριηλίδη, (και ήταν αρκετές) το σκορ έφτασε στο 9-15 με την διαφορά να αγγίζει το μέγιστο της σημείο 10 περίπου λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ραφαήλ Αρτεμίου με τη σειρά του πραγματοποίησε 2 σωτήριες επεμβάσεις (η μια σε βολή 7 μέτρων)  με το ημίχρονο να κλείνει στο 14-18 και τις ισορροπίες να είναι λεπτές παρά την ανωτερότητα των φιλοξενουμένων.

Με επιμέρους σκορ 2-3 το σκορ έφτασε στο 16-21, 5 λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης (35’) δείχνοντας πως η μάχη για το δίποντο θα είναι σκληρή μέχρι τέλους. Παρά το γεγονός πως ο κ. Αβραάμ εκμεταλλεύτηκε το βάθος στον πάγκο και παρέταξε διαφορετική σύνθεση κατά τα 4/7 στο δεύτερο μέρος, οι κυανόλευκοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας βελτιώθηκαν σε άμυνα και επίθεση.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο 47’ η διαφορά συρρικνώθηκε στα 2 τέρματα (25-27) και στο ταιμ-άουτ στο 49.30’ η φωτεινή πινακίδα έγραφε  26-29 υπέρ του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με την επαναφορά, οι 2 ομάδες πήγαιναν τέρμα-τέρμα μέχρι που ο Τιμόθεος Μινασίδης έκανε το 27-32 στο 53’ αυξάνοντας την διαφορά στο +5 σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο αφού η κλεψύδρα άδειαζε για τους ερυθρόλευκους και η διαφορά αυξήθηκε. Τέρμα-τέρμα συνέχιζαν να πηγαίνουν οι 2 ομάδες μέχρι τέλους με την λήξη να βρίσκει το Πανεπιστήμιο Κύπρου να πανηγυρίζει μια δίκαιη νίκη (32-37), την πρώτη του στο πρωτάθλημα, πιάνοντας τον αντίπαλο του στους 3 βαθμούς.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Κωνσταντίνος Μακρής που σκόραρε 8 τέρματα με τον Νικόλα Πάττουρα να ακολουθεί με 7. Πέντε τέρματα σημείωσε ο Χρίστος Δίπλαρος.

Για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τοπ σκόρερ ο Αντρέας Ιωάννου με 10 τέρματα, συνεπικουρούμενος όμως από τον Αντρέα Μακρή που σημείωσε 9 και τον Αντρέα Φωτίου με 8.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Παυλίδου Άρτεμις): Γαβριηλίδης Φ., Σταυρινίδης Θ., Μακρής Α., Ιωάννου Στ., Σακισλίδης Γ., Μπότσαρης Δ., Ιωάννου Α., Θεοφάνους Π., Σιαμμούσης Ι., Χαραλάμπους Π., Φωτίου Α.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου): Καρακώστα Σ., Σολωμού Ν., Κουτσογιάννης Χρ., Φωτίου Μ., Χατζηγεωργίου Π., Χρυσάνθου Αγ., Ιακώβου Κ., Σταυρινίδης Λ., Πάττουρας Ν., Αρτεμίου Ρ., Μινασίδης Τ., Μακρής Κ., Ρούσος Π., Παπατρύφωνος Χ., Δίπλαρος Χρ., Χρυσάνθου Τ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending