fbpx

UNISPORTS: Το θρίλερ μπορούσε να έχει μόνο ένα νικητή! (PHOTOS)

Με φόντο την 3η θέση του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας πάλεψαν σκληρά χτες βράδυ το Πανεπιστήμιο Frederick και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Νικητές οι γηπεδούχοι (55-50) σε ένα αγώνα που κράτησε καθηλωμένους όσους είχαν την τύχη να τον παρακολουθήσουν.

Συγκλονιστικός ήταν από την αρχή ο αγώνας στην Παλλουριώτισσα αφού από το πρώτο δευτερόλεπτο οι 2 ομάδες πάλευαν χωρίς καμιά να μπορεί να επιβληθεί της άλλης. Και αφού το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς και ενώ 4’ λεπτά πριν την λήξη του α’ δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο ισόπαλο 13-13, το γηπεδούχο Frederick με ένα σερί 5-0 βρέθηκε να προηγείται 18-13 2 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Προβάδισμα που διατήρησε πηγαίνοντας στην ανάπαυλα προηγούμενο 20-16.

Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο με το Πανεπιστήμιο Frederick να μπαίνει πιο δυνατά και να αυξάνει τη διαφορά (27-18) φέροντας την μάλιστα σε διψήφιο αριθμό (32-22), 2.59’ πριν την λήξη του ημιχρόνου δείχνοντας πως έχει πλήρως τα ηνία του παιχνιδιού. Με τον προπονητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Αδάμου, να ζητά ταιμ-άουτ σε αυτό το σημείο ήταν λες και μπήκε άλλη ομάδα στο παρκέ. Παίζοντας φοβερή άμυνα κατάφερε να ψαλιδίσει την διαφορά στο -4 (32-28) και να πάει στα αποδυτήρια μόλις 2 πόντους πίσω (32-30).

Στο τρίτο δεκάλεπτο και με την διαφορά αναπνοής που χώριζε τις 2 ομάδες, οι άμυνες πήραν φωτιά αφού κανένας εκ των 2 μονομάχων δεν ήταν διατεθειμένος να ρισκάρει. Κάπως έτσι, σημειώθηκαν μόλις 23 πόντοι. Άλλωστε, χαρακτηριστικό της σκληρής άμυνας που κυριάρχησε σε αυτά τα 10 λεπτά ήταν ότι 4 λεπτά πριν την λήξη το σκορ ήταν στο 39-34. Τελικά, Frederick και Πανεπιστήμιο Κύπρου οδηγήθηκαν στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού με την διαφορά στο ελάχιστο (43-42).

Με την πρώτη επίθεση, οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα 43-45 για πρώτη φορά μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του παιχνιδιού και πλέον το ματς ήταν όλα ή τίποτα και για τους 2 αντίπαλους και στην κυριολεξία αφού ο χρόνος λιγόστευε την ώρα που το παιχνίδι ήταν ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα. Με αντεπίθεση το Frederick πήρε ξανά προβάδισμα (47-45). Ο Καλαβάς με τρίποντο, στη συνέχεια, έκανε το 50-45 δίνοντας αέρα 5 πόντων στην ομάδα του μετά από ώρα στην στιγμή που έκρινε το παιχνίδι.

Με τον προπονητή των γηπεδούχων, κ. Πιτάλη, να ζητά επιθέσεις 24 δευτερολέπτων προκειμένου να μην δώσει χρόνο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για πολλές επιθέσεις τα εναπομείναντα 5 λεπτά ήταν γκραν-γκινιόλ. Οι φιλοξενούμενοι, πλέον, όταν δεν είχαν την μπάλα έψαχναν το κλέψιμο και τον αιφνιδιασμό κάτι που έφερε και πολλά φάουλ στο παιχνίδι και το σκορ στο 55-49, 3 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού. Σκορ που παρέμεινε ίδιο για 1, 5 λεπτό αφού η πορτοκαλί θεά δεν αναπαυόταν ούτε στη μια μπασκέτα ούτε στην άλλη.

 Έτσι, η λήξη βρήκε το Πανεπιστήμιο Frederick να παίρνει τη δραματική νίκη (55-50), την 2η του σε 5 παιχνίδια και πλέον είναι μόνο 3ο με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να γνωρίζει την 4η του ήττα και παρά το γεγονός πως έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Πανεπιστήμιο Frederick (Πιτάλης Ρ.): Αντρέου Α., Καλαβάς Α., Παπάς Γ., Μιχαηλίδης Στ., Σταυράκης Α., Νικολάου Χρ., Κολτσίδας Β., Φασούλης Π.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αδάμου Κ.): Χριστοδούλου Α., Νόνης Χρ., Αριστοδήμου Στ., Γεωργίου Μ., Καραγιώργης Στ., Λεβέντης Σ., Χριστοδουλίδης Μ., Βίκτωρος Στ., Λουκίδης Θ., Αντωνιάδης Στ., Τσέλιος Γ., Γαβριήλ Δ.

*** Είναι ανεπίτρεπτο για το άθλημα αλλά και για την εικόνα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού να αγωνίζεται ομάδα με κιμονό (χτες ήταν το Frederick) λόγω ομοχρωμίας στις στολές των Πανεπιστημίων. Εκτός από αντιαισθητικό, δυσκολεύει την δουλειά όλων των εμπλεκομένων. Θεμιτό θα ήταν κάθε Πανεπιστήμιο να θεσπίσει τα χρώματα του που να διατηρούνται ίδια σε όλα τα αθλήματα.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending