fbpx

UNISPORTS: Όταν η αποφασιστικότητα νίκησε τη μαχητικότητα (PHOTOS)

Αήττητο συνεχίζει την πορεία του στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φούτσαλ το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίτισσας, με όπλο την αποφασιστικότητα για τον τίτλο, νίκησε χτες με δυσκολία το Πανεπιστημίου Κύπρου (3-6) παραμένοντας έτσι πρώτο στη σχετική βαθμολογία έχοντας και παιχνίδι λιγότερο.

Στο πολύ καλό τους πρώτο ημίχρονο στήριξαν την νίκη τους οι φουτσαλιστές του Μάριου Γιαξή που από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έκλεισαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου στα καρέ του με στόχο το γρήγορο τέρμα. Λίγο η αστοχία και λίγο ο τερματοφύλακας των μαυρόσαπρων, Άνθος Λαζάρου, με τις σωτήριες επεμβάσεις του διατήρησαν το 0-0 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Το σκορ άνοιξε στο 13ο λεπτό με σουτ από αριστερά ο Παναγιώτης Στυλιανού (0-1) λύνοντας έτσι το γόρδιο δεσμό για να γίνει το 0-2 στο 19ο λεπτό. Σκόρερ ο Αντρέας Καλός με το φουταλιστή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να δέχεται πάσα πάρε-βάλε από τον Παναγιωτη Σκαρπάρη και με τον Λαζάρου εξουδετερωμένο δεν δυσκολεύτηκε να δώσει προβάδισμα 2 τερμάτων στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα κάθε άλλο παρά κακοί ήταν αφού απορρόφησαν μεγάλο μέρος της πίεσης των φιλοξενουμένων χάνοντας με την σειρά τους πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν τουλάχιστον ένα τέρμα. Χαρακτηριστικά και ενώ το σκορ ήταν στο 0-1 ο Άγγελος Παπαναστασίου επιχείρησε πλασέ αριστερά έξω από την περιοχή των ερυθρόλευκων με την μπάλα να καταλήγει χιλιοστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παρασκευά Ψηλογένη. Μεγάλη ευκαιρία για το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχασε και ο Αντρέας Ξενοφώντος που επιχείρησε ψηλοκρεμαστό πλασέ από αριστερά χωρίς να έχει ούτε και αυτό τύχη αφού πέρασε ελάχιστα πάνω από το δεξί παραθυράκι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Με τέρμα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τον Παναγιώτη Κυριάκου να κάνει το 0-3 στο 28ο λεπτό. Το ισχυρό προβάδισμα κάπου έφερε και εφησυχασμό στους ερυθρόλευκους που θεώρησαν δεδομένη την νίκη και έριξαν ρυθμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φουτσαλιστές του Αντρέα Καλλινίκου να βγουν μπροστά και να προσπαθήσουν να μειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται για να ξαναμπούν στο παιχνίδι με προσπάθειες του Άγγελου Παπαναστασίου και του Αλέξη Χατζηγεωργίου να καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Και αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν, τους τιμώρησε η μπάλα με το 0-3 να γίνεται μέσα σε ένα δίλεπτο 0-5. Στο 37’ ο Βαρνάβας Κοντοδήμετρος μετά από όμορφο συνδυασμό των συμπαικτών του έστειλε με πλασέ από κοντά την μπάλα στα δίκτυα του Λαζάρου (0-4) για να ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό το πιο ωραίο τέρμα του απογεύματος. Σκόρερ ο Αντώνης Σταύρου που με έξυπνο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα των μαυρόασπρων για το 0-5 «σκοτώνοντας» έτσι και τις ελπίδες του Πανεπιστημίου Κύπρου για κέρδος. Όταν μάλιστα στο 45’ ο ίδιος φουτσαλιστής με εξ επαφής πλασέ έκανε το 0-6 μετά από σέντρα του Σκαρπάρη (2η ασσίστ στον αγώνα) από δεξιά η νίκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πήρε και διαστάσεις θριάμβου.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνέχισε να προσπαθεί για να κάνει κάτι καλό στο παιχνίδι με μόλις 5 λεπτά να απομένουν και εν μέρει τα κατάφερε χάρη στη μαχητικότητα του. Στο 47ο λεπτό, ο Άγγελος Παπαναστασίου μείωσε σε 1-6 με πλασέ από δεξιά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (48’) ο Παπαναστασίου κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, έβγαλε την μπαλιά προς την περιοχή εκεί που ήταν ο Αντρέας Χατζηγεωργίου που με πλασέ έκανε το 2-6. Με την σέντρα, Παπαναστασίου (3ο τέρμα που είχε συμμετοχή) και Αντρέας Ξενοφώντος έκλεψαν την μπάλα και βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον πρώτο να δίνει πάσα στον Ξενοφώντος που έκανε το τελικό 3-6.

Έτσι, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έφτασε τις 4 νίκες σε 4 παιχνίδια και τους 12 βαθμούς ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρά την πολύ καλή του προσπάθεια δεν απέφυγε την 4η του ήττα σε 5 παιχνίδια και έμεινε στην 4η θέση.

** Στον άλλο αγώνα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εξήλθε ισόπαλο με το Frederick University με σκορ 4 – 4 χάνοντας έτσι σημαντικό έδαφος για την διεκδίκηση της 1ης θέσης.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αντρέας Καλλινίκου): Χατζηγεωργίου Αλ., Ξενοφώντος Α., Χατζηγεωργίου Α., Παπαναστασίου Αγ., Λαζάρου Α.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Μάριος Γιαξής): Χριστοδούλου Στ., Σταύρου Α., Καλός Α., Κυριάκου Π., Ψηλογένης Π., Σκαρπάρης Π., Στυλιανού Π., Βασιλείου Μ., Κοντοδήμετρος Β.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending