fbpx

Τα αξέχαστα παιχνίδια που παίζαμε ΟΛΟΙ όταν ήμασταν δημοτικό!

Συζητώντας με φίλους μου πρόσφατα, εκαταλήξαμε να θυμούμαστε τα παιδικά μας χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα εθυμηθήκαμε τα χρόνια του δημοτικού τζιαι τα παιχνίδια που επαίζαμε τα διαλείμματα τζιαι τα απογεύματα στη γειτονιά. Παιχνίδια που εσημαδέψαν την παιδική μας ηλικία τζιαι εν θα τα ξεχάσουμε ποττέ!

Έτσι για να νοσταλγούμε εμείς του ’90 τζιαι να μαθαίνουν οι μιτσιοί του 2000+:

1
Λάστιχο!

Το αγαπημένο μου!  Ποιος μπορεί να μεν θυμάται το αξέχαστο «τσαφ, τσουφ, το τρένο, περνά, μπαίνει, βγαίνει, μπαίνει και πατά»;  Ποιος μπορεί να μεν θυμάται πόσα πολλά εσήμαινε για τον καθένα μας το να εμπορούσαμε να πηδήσουμε όσο πιο ψηλά εμπορούσαμε;

2
Λύκοι και αρνάκια!

Το παιχνίδι που μας έκαμνε ούλλους να πιένουμε στην τάξη ή πίσω στο σπίτι καταδρωμένοι τζιαι κατακόκκινοι.  Το σπίτι μας ήταν ένα τοιχούι τζιαι εκάμναμε αλυσίδα για να σώσουμε ο ένας τον άλλο.  Έτσι απλά.

3
Χωστό!

«5, 10, 15…9 0, 95, 100 όποιον βρίσκω φτήνω τον».  Τζιαι εννοείται ετρώαμε τη ζωή μας να τους έβρουμε.  Πόσο σπαστικό ήταν που έρκετουν ο τελευταίος τζιαι ελάλεν «φτουξ ελευθερία για ούλλους» τζιαι ούλλοι οι κόποι σου επηένναν χαμένοι;;  Ξίκκος σου που έμπαινες τζιαι στη διαδικασία να τους έβρεις!

4
Βασιλέας!

Μια κιμωλία τζιαι 10 τετράγωνα ζωγραφισμένα στο πεζοδρόμιο. Τίποτε άλλο εν εθέλαμε.  Το μυστικό της επιτυχίας του κάθε παίχτη; Η καλή ισορροπία φυσικά!

Δες: 18 εικόνες που θα σε κάνουν να πεθυμήσεις τα χρόνια σου στο δημοτικό!

5
Λέρα!

Ακόμα τζιαι άμαν εβαρκέσουν να παίξεις έρκετουν τζείνο το ένα πρήχτικο πλάσμα τζιαι εφάκκαν σου τζιαι ελάλεν σου «έσσιεις τη λέρα!» με μια χαρά…  Τζιαι τζείνη την ώρα έπρεπε αναγκαστικά να έβρεις κάποιον να τη δώκεις για να μεν είσαι εσύ ο «λέρης».  Τζιαι κάπως έτσι εξεκινούσε το παιχνίδι, θέλωντας ή μη.

6
1, 2, 3, φλαπ!

Ντάξει λίο σπαστικό παιχνίδι αλλά είσσιε χάζι.  Ήξερες ότι εμετρούσε ο άλλος τζιαι ήξερες πότε ήταν να γυρίσει πάνω σου τζιαι, όμως έκαμνες όσο πιο γλήορα εμπορούσες να πάεις κοντά του, να του χτυπήσεις τρεις φορές τζιαι να πάεις πίσω στο «σπίτι» σου.

7
Μήλο & Γερμανικό!

Πόσες φορές την εφάμεν χαμέ για να πιάμε ένα«μήλο»;  Πόσες φορές επήαμε σπίτι γεμάτοι κοστώματα που την μάππα;  Εκτός τζιαι αν είμασταν τόσο τέλειοι παίχτες που η μάππα απλά εν μας εκόντευκε!

8
Το σχηνούι!

Είχαμε ένα σσινούι, εκράταν ο ένας που τη μια τζιαι ο άλλος που την άλλη τζιαι εκάμναμεν το κύκλους.  Όσο πιο μεγάλο ήταν το σσινί, τόσο πιο πολλοί εμπαίναν μες τη μέση τζιαι επηδούσαν.  Τζιαι οι 2 που το εκρατούσαν, ύπουλα-ύπουλα, εγυρίζαν το ούλλο τζιαι πιο γλήορα, ώσπου να πιάσουν τα πόδκια των άλλων τζιαι να την φαν χαμέ!

Υπάρχουν πολλές εκδοχές τζιαι διαφορετικές ονομασίες για το κάθε παιχνίδι, οπότε το πιο πιθανό, να διαφέρουν όσα ξέρετε με όσα είπα.

Όμως γενικά κάπως έτσι επερνούσαν τα παιδικά μας χρόνια.  Αξέχαστες τζιαι ανέμελες εποχές – εποχές που οι μόνες μας έννοιες ήταν τι παιχνίδι εν να παίξουμε τζιαι αν θα προλάβουμε να το παίξουμε στο διάλειμμα ή ώσπου να πάμε σπίτι.  Όμορφες στιγμές που μας εκάμναν ούλλους μιαν ομάδα τζιαι εφέρναν μας κοντά.

Εσάς ποια ήταν τα αγαπημένα σας παιχνίδια στο δημοτικό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending