fbpx

UNISPORTS: Τους πλήγωσε με όπλο την έδρα (PHOTOS)

Δεύτερη νίκη στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας χτες βράδυ, για το Πανεπιστήμιο Κύπρου που επικράτησε του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (70-54). Δεύτερη εντός έδρας νίκη σε 3 παιχνίδια για τους γαλανόλευκους που ανέβηκαν προσωρινά στην 3η θέση, ήττα που το αφήνει ακόμα πιο πίσω στην υπόθεση τίτλος για το Ευρωπαϊκό.

Ντέρμπι προδιάγραφε το ξεκίνημα του παιχνιδιού με το μεν, Πανεπιστήμιο Κύπρου να μπαίνει καλύτερα και να μπαίνει απ’ την αρχή μπροστά στο σκορ (8-4) αλλά και το Ευρωπαϊκό να είναι διατεθειμένο να τα δώσει όλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα 2’.24’’ πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ να είναι στο 16-10 και το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 21-12 για τους γηπεδούχους.

Σαν τρείλερ μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τους γαλανόλευκους στο 3ο λεπτό (13ο του αγώνα) να έχουν την διαφορά στο +15 (29-14). Με τον προπονητή των γαλανόλευκων, κ. Αδάμου, όρθιο να δίνει συνεχώς οδηγίες, οι καλαθοσφαιριστές του ακολουθώντας πιστά τις εντολές του κατάφεραν να διατηρούν συνεχώς προβάδισμα ασφαλείας.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι με τον θηριώδη Raic να τραβά κουπί προσπαθώντας να συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του τόσο με την απόδοση του όσο και με παραινέσεις προσπάθησαν να μείνουν κοντά. Ένα τρίποντο του Ζαρογιάννη δευτερόλεπτα πριν την λήξη του δεκαλέπτου διατήρησε ζωντανούς τους μαυρόασπρους με την διαφορά στους 10 πόντους (39-29).

Ακόμα καλύτεροι παρουσιάστηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι που με φοβερή άμυνα και εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας στην επίθεση άρχισαν να ξεφεύγουν στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι πως 2,5 λεπτά μέσα στο δεκάλεπτο, είχαν πετύχει ένα επιμέρους σκορ 7-0 φέρνοντας στο σκορ στο 46-29. Ένα τρίποντο του Γαβριήλ στα μέσα του δεκαλέπτου έφερε την διαφορά στο μεγαλύτερο της σημείο μέχρι εκείνη τη στιγμή (+20) και στο 51-31. Με το Ευρωπαϊκό να δυσκολεύεται αφάνταστα να ακολουθήσει τον ρυθμό των γαλανόλευκων το δεκάλεπτο τέλειωσε στο 62-40.

Με το χρόνο να κυλά το παιχνίδι γινόταν όλο και πιο δυνατό. Άξιο αναφοράς είναι πως στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου 15 καλαθοσφαιριστές από τους συνολικά 20 στις αποστολές των 2 ομάδων είχαν χρεωθεί με τουλάχιστον 1 φάουλ. Το Ευρωπαϊκό ανέβασε ρυθμούς κυνηγώντας την ανατροπή και ψαλίδισε την διαφορά (62-48, 4’.36’’ πριν το τέλος) δείχνοντας πως το παιχνίδι κάθε άλλο παρά τελειωμένο ήταν.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κάπου εφησυχάστηκε, διατηρούσε όμως το προβάδισμα σε διψήφιο αριθμό (66-54, 1 λεπτό πριν την λήξη και με το Ευρωπαϊκό να έχει πάρει ταιμ-άουτ). Με την επαναφορά, άλλοι 4 πόντοι για τους γαλανόλευκους έφεραν το σκορ στο 70-54, που ήταν και το τελικό σκορ.

MVP του αγώνα ο Γεωργίου (Πανεπιστήμιο Κύπρου) που σημείωσε 23 πόντους.  Σημαντική συνεισφορά στη νίκη των γηπεδούχων είχαν και οι Γαβριήλ (13 πόντοι) και Χριστοδουλίδης με 8.

Για το Ευρωπαϊκό, κορυφαίος ήταν ο Raic με 20 πόντους. Από 6 πόντους σημείωσαν οι Κίνγκας και Καραγιάννης ενώ 5 σημείωσε ο Καρακάσης.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αδάμου Κ.): Αριστοδήμου Σ., Γεωργίου Μ., Καραγιώργης Σ., Λεβέντης Σ., Χριστοδουλίδης Μ., Βίκτωρος Σ., Μπινιάρης Α., Αντωνιάδης Στ., Γαβριήλ Δ.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Ευάγγελος Κώστα): Ζαρογιάννης Θ., Κίνγκας Α., Χατζηπετρής Α., Καραγιάννης Δ., Καραμανίδης Μ., Καρακάσης Ε., Raic G., Μαυρεδάκης  Ο., Χαραλάμπους Κ., Σπηλιάς Π., Ματακίδης Κ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending