fbpx

Όλα τα κλισέ που γίνονται ΠΑΝΤΑ στις ξένες σαπουνόπερες!

Σε Κύπρο και σε Ελλάδα έχουμε πλέον συνηθίσει το φαινόμενο των ξένων σειρών. Πολλές ξένες, αμερικάνικες, λάτιν και βραζιλιάνικες σειρές, έχουν κατακλύσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια το κυπριακό και ελληνικό τηλεοπτικό πεδίο.

Κάποιες σειρές έμειναν στο μυαλό μας λόγω της υπερβολής που είχαν. Σε άλλες ξεχωρίσαμε τους πρωταγωνιστές για τις μοναδικές τους ερμηνείες, ενώ κάποιες πιο σύγχρονες γίνανε viral και τις θυμόμαστε μέχρι και σήμερα. Ένα κοινό είχαν όλες οι σειρές όμως… ή μάλλον 30.

Τα παραθέτουμε όλα πιο κάτω. Πόσο συμφωνείτε;

 

1
Συνήθως οι πρωταγωνίστριες θα έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με στοιχεία της φύσης, ενώ οι τίτλοι που θα συνοδεύουν το γυναικείο όνομα, θα είναι πάντα πρωτότυποι

Βλέπε Μαριάννα της νύχτας (ΜΕΞ.) Η Ναταλία της Θάλασσας (ΒΡΑΖ.), Καρμελίτα η χαμογελαστή (ΑΡΓΕΝΤ.), Ροξάνα , Για μια θέση στον ήλιο (Η.Π.Α)., Αναστασία η σπυριάρα, Χουανίτα η ανέραστη, Λουσία η νεφροπαθής κτλ κτλ.

2
Οι πρωταγωνίστριες έχουν πάντα ένα κύριο όνομα -που συνήθως είναι Μαρία- και 10 άλλα εφεδρικά

Μαρία Ντολόρες Ινοσένσια Σολεδάδ  Άνχελες Ολιβάρες ντελ Καστίγιο.

3
Οι πρωταγωνίστριες είναι συνήθως… βλαμμένες

4
Οι πρωταγωνίστριες στην αρχή είναι πάντα φτωχές και αγράμματες, που μένουν σε ετοιμόρροπες καλύβες…

Oλημερίς τις χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόντουσαν, είτε σε χωματερή σκουπιδιών είτε πάνω στα δέντρα.

Καμιά νορμάλ πρωταγωνίστρια που να ξέρει έστω την αλφαβήτα και να μένει σ’ ένα σπίτι τουλάχιστον γερό με 4 τοίχους τύπου μεσοαστών που να μην πέφτει, δεν υπήρχε. Όλες σώνει και καλά έπρεπε να είναι άπλυτες, αμόρφωτες και παρ’ όλα αυτά χαμογελαστές.

5
Οι πρωταγωνίστριες ως επί τω πλείστων είναι κόρες μεγαλοαστών, μεγαλο-επιχειρηματιών και μεγιστάνων

Έκαναν την κουτσουκέλα τους στο παρελθόν και τις έχαναν σαν καρφίτσες (βλέπε: Η ΛΑΜΨΗ).

Αποκλείεται να υπάρχει πρωταγωνίστρια τηλενουβέλας που να μην είναι τουλάχιστον κληρονόμος Ωνάση.

6
Οι πρωταγωνιστές συνήθως μιλάνε στον εαυτό τους με έναν παράδοξο τρόπο και φωνάζοντας σαν να μιλάνε σε κάποιον  

Αυτός ο κάποιος συνηθίζεται να είναι το ίνδαλμά τους στον καθρέφτη. Του φωνάζουν, του λένε τα επόμενα υποχθόνια σχέδιά τους και στο τέλος του πετάνε και πράγματα.

7
Απ’ όλο τον πληθυσμό της Αμερικανικής ηπείρου, οι πρωταγωνίστριες θα πάνε να ζητήσουν δουλειά στον πλούσιο πατέρα τους ή στην πάμπλουτη και ισχυρή μητέρα τους

8
Πάντα θα υπάρχει 1 δευτερεύων ζευγάρι σε ένα σήριαλ το οποίο θα βλέπουμε και θα λέμε πόσο ομαλός είναι ο έρωτάς τους και πόσο νορμάλ είναι τα πράγματα μεταξύ τους, σε αντίθεση με τους πρωταγωνιστές.

9
Το μοναδικό ευτυχές γεγονός για ένα ζευγάρι θα είναι ο γάμος τους στο τέλος

Δεν πρόκειται να προηγηθεί καμιά νορμάλ στιγμή που να απολαμβάνουν απλά και ωραία τον έρωτά τους.

10
Οι πρωταγωνίστριες σε τέτοιου είδους σειρές περνάνε από 1002 κακά

Καταρχάς, όπως είπαμε και πριν, θα γεννηθούν και ή θα αλλαχθούν με άλλα παιδιά, ή θα χαθούν σε κανέναν ποτάμι. Λογικά πράματα. Αργότερα θα ζούν σε τσαντίρια μέχρι συνήθως τα 20 τους χρόνια όπου και θα ανακαλύψουν με παιχνίδια της ‘μοίρας’ ότι είναι κόρες εκατομμυριούχων.

Πάντα θα βρίσκουν τους γονείς τους γύρω στα 20  – αποκλείεται δηλαδή να φτάσουν στα 50 για να βρεθούν οι δικοί τους μετά απο παρέμβαση της Βίκης Χατζηβασιλείου.

Αργότερα θα εκδικηθούν όσους τους έκαναν κακό και εν τω μεταξύ θα πάθουν αμνησία, θα γεννήσουν με χίλια δυο ζώρια και στο τέλος θα χάσουν το παιδί σαν να είναι πινέζα, θα το βρούν πολύ αργότερα αφού θα έχουν υιοθετήσει άλλο.

Η ευτυχία τους θα κρατήσει το τελευταίο 5λεπτο του τελευταίου επεισοδίου κι αν όχι τότε ΔΕΝ είναι το τελευταίο επεισόδιο.

11
Είναι αστείο, αλλά η πρωταγωνίστρια εκτός απο το ‘ταλέντο’ της στο κλάμα, έχει και καλή φωνή

Συνήθως τη βλέπουμε στους τίτλους αρχής να γελάει, να τραγουδάει, να χοροπηδάει απ’ την χαρά της που ζει σε μια τρώγλη και τρώει μουχλιασμένα τυριά και μόλις κλείσουν οι τίτλοι την βλέπουμε και πάλι εκεί που την αφήσαμε την προηγούμενη μέρα. Να κλαίει.

12
Η Παναγία της Γουαδελούπης έχει περισσότερα περάσματα κι απο την πρωταγωνίστρια.

13
Η καλή και αγνή πρωταγωνίστρια είναι πάντα έτοιμη να αρνηθεί μια ολόκληρη περιουσία, να θυσιαστεί για άλλους, να κάνει αγαθοεργίες…

…να μπει στη μέση για να φάει τη σφαίρα και να πέσει στο λάκκο για να καταφέρει να γίνει αγίαΕΡΑΣΤΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ Η ΡΟΥΜΠΙ). Αλλά τα κάνει σαλάτες…

14
Η πρωταγωνίστρια ποτέ δεν θα κάνει έρωτα πριν να γνωρίσει το μεγάλο έρωτα, που θα της κάνει τη ζωή μαρτύριο

Γιατί συνήθως ο πρωταγωνιστής είναι εξαιρετικά αφελής, άχρηστος στην κυριολεξία, θύμα των κακών της υπόθεσης, που ενώ γνωρίζει πολύ καλά οτι είναι κακοί, πιστεύει με την πρώτη ότι και να του πουν ενάντια στην καλή του. Αντίθετα, ο πρωταγωνιστής δεν θα αφήσει θηλυκό από το διάβα του, ούτε για δείγμα.

15
Όταν κάποιος ρόλος αρρωσταίνει σημαίνει αυτόματα ότι του απομένουν 6 μήνες ζωής

Ποτέ κανείς δεν θα πάθει κρυολόγημα ή κάποια παροδική ίωση.

16
Οι πρωταγωνίστριες θα είναι πάντοτε κουκλάρες, καρακαλόνες και ανέραστες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Η Λέτη.

17
Όλες οι πρωταγωνίστριες είναι 20 χρονών, ακόμα κι αν η ηθοποιός που ενσαρκώνει τον ρόλο τους κοντεύει την εμμηνόπαυση.

18
Όταν οι πρωταγωνίστριες γίνονται τελικά πλούσιες, ξαφνικά εκεί που ήταν εντελώς στουρνάρια, αμόρφωτες, “ρότσοι”, γίνονται ικανές να διευθύνουν μια πολυεθνική, μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία.

Ή τέλος πάντων έναν κολοσσό κι όλα αυτά σε διάστημα ενός μήνα. Αυτό θα πει ταχεία εκπαίδευση.

19
Οι πρωταγωνιστές, ανταγωνιστές, δεύτεροι και τρίτοι ρόλοι, ενώ μπορεί να είναι πολυεκατομμυριούχοι, ποτέ δεν δουλεύουν.

Τους βλέπουμε στο σαλόνι να πίνουν το τσάι τους, να πίνουν τον καφέ τους αμέριμνοι, να κοιμούνται, να κάνουν καλές η κακές πράξεις, αλλά ποτέ δεν δουλεύουν.

20
Ένας απο τους πιο κοινότυπους τρόπους να ανακαλύψεις τα μυστικά του αντιπάλου σου, είναι να στηθείς έξω από την πόρτα και να ακούσεις την αλήθεια.

Είναι εγγυημένο ότι θα μάθεις το πιο σημαντικό μυστικό της σειράς, ακριβώς την ώρα που θα είσαι διαθέσιμος να βρεθείς στη σκηνή.

21
Σχεδόν τις λίγες φορές που ανοίγουν την τηλεόραση, πάντα πέφτουν στο γεγονός που αναφέρεται σε αυτούς, ή σε άλλους που γνωρίζουν, ή τέλος πάντων σε αυτό που τους καίει.

Ποτέ δεν πρόκειται να δεις στη συχνότητά τους διαφημίσεις απορρυπαντικών ή έστω κάποιο αντίπαλο σήριαλ. Πάντα θα είναι ειδήσεις και συγκεκριμμένα αυτή που τους ενδιαφέρει.

22
Αν στην υπόθεση υπάρχουν δίδυμα, το ένα σίγουρα θα χαθεί στο δρόμο, θα βρεθεί στην άλλη άκρη της γης και θα ξαναβρεθεί όλως ‘τυχαίως’ μερικά χρόνια μετά.

23
Αν υπάρχει κάποιο μυστικό εκ μέρους των καλών και αγαθών ρόλων, που μπορεί να σώσει κάποιες καταστάσεις και να ευνοήσει τους καλούς, κανείς τους δεν θα το αποκαλύψει.

Ο λόγος; Το έχουν κάνει τάμα στον εσταυρωμένο τους.

24
Ο πρωταγωνιστής μαθαίνει τα πάντα σχετικά με την αλήθεια τελευταίος.

Εν ολίγοις, ο πρωταγωνιστής δεν χρησιμέυει απολύτως πουθενά.

25
Καλές, κακές, τρισκατάρατες, όλες τους ξυπνάνε στην τρίχα.

Μαλλί φρεσκολουσμένο του κομμωτηρίου, βάψιμο επαγγελματικό και δέρμα να λάμπει. Μικρές, μεγάλες, κοντές, ψηλές, δεν έχουν ούτε μαύρους κύκλους, ούτε καν ζαρωμένο δέρμα και πρησμένα μάτια.

26
Οι κακοί είναι ιδιοφυίες και πανέξυπνοι, μέχρι και την τελευταία εβδομάδα προβολής της σειράς.

Τότε χάνουν τα λογικά τους, απαγάγουν τους πρωταγωνιστές με σκοπό να τους σκοτώσουν, αλλά τελικά σκοτώνονται οι ίδιοι.

Οι κακοί, εν τέλει, έχουν πάντα περισσότερο ενδιαφέρον.

27
Οι κακοί σκοτώνουν το μισό καστ της σειράς, αλλά κανείς ποτέ δεν τους υποψιάζεται.

28
Οι περισσότεροι κακοί πεθαίνουν με έναν βάναυσο τρόπο στο τέλος ή όταν η σειρά βρίσκεται προς τη μέση και υποτίθεται πεθάνουν, θα ξαναεμφανιστούν.

foto_0000002520151129160120

Είναι νόμος. Είτε πέσουν από ουρανοξύστη, είτε καούν ζωντανοί, είτε τους πατήσουν φορτηγά σαν κατσαρίδες πάντα θα έχουν προνοήσει να έχουν έναν κλόνο, που θα εμφανιστεί στη μέση της σειράς να ανατρέψει τα δεδομένα. Έτσι γιατί… μπορούν.

29
Φυλακή θα μπούν οι καλοί.

30
Σε ακραίες αμερικανιές, η πρωταγωνίστρια θα ερωτευτεί τον πρωταγωνιστή, αλλά θα συνάψει σχέση με άλλον, θα επανασυνδεθεί με τον πρωταγωνιστή…

….θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί αγνώστου πατρός, θα χωρίσει, θα κάνει οικογένεια με το γείτονα (όπου θα αποκαλυφθεί ότι ο γείτονας ήταν ο χαμένος της αδερφός που χάθηκε στα καράβια) και θα χάσει το παιδί που είχε κάνει προηγουμένως, το οποίο θα βρεθεί στα αζήτητα και θα βγει απο τη σειρά.

Ενώ η πρωταγωνίστρια θα επανασυνδεθεί με τον πρωταγωνιστή, ο οποίος θα διατηρεί σχέση με άλλη, η οποία θα έχει μείνει έγκυος αλλά το παιδί θα είναι του μεγιστάνα αντίπαλου του στις επιχειρήσεις, θα ερωτευτεί το γιο της πρωταγωνίστριας που ήταν στα αζήτητα και τελικά θα βρεθεί και στο τέλος θα μπλέξουν όλοι τα μπούτια τους. Ο μοναδικός που δεν θα έχει βιολογικό παιδί θα είναι ο πρωταγωνιστής.

Παρ’ όλη την υπερβολή τους, είχαν τη γλύκα τους οι σειρές αυτές.

Χάραξαν την πορεία τους σε παγκόσμιο επίπεδο και επιπλέον αποτελούν παράδοση για την αμερικανική ήπειρο. Αναγνωρίζετε λοιπόν κάποια απο τα στοιχεία που αναφέραμε;

Αν ναι τότε είστε κι εσείς κρυφός ή φανερός τηλεθεατής της χρυσής εποχής των ξένων σειρών. Αν όχι… δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο ποσοστό. Και να μην έχετε δει καμιά, σίγουρα έχετε ακούσει γι’αυτές τις δακρύβρεχτες σειρές.

Καλή συνέχεια σε όλους τους κρυφούς και φανερούς λάτιν τηλεθεατές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending