fbpx

90’s Vs 00’s : Δες ποια γενιά είναι η καλύτερη (με αποδείξεις)!

Ούλλοι πάνω-κάτω βλέπουμε ότι εμείς, η γενιά των 90’ς διαφέρουμε που τη γενιά των 00’s (2000 και μετά). Μιλούμε είναι σαν να τζιαι ήρταν που κάποιο άλλο γαλαξία. Ειδικότερα όταν τους βλέπω κάτω Λήδρας, Σάββατο απόγευμα, διερωτούμαι αν ήμουν τζιαι ‘γώ έτσι… σε τζείνη την ηλικία.

Τζιαι μετά σκέφτουμαι, αλλόπως έτσι ήμουν αφού εν τζιαι έχουμε πολλά χρόνια διαφορά.. Σωστά;

Λάθος, λάθος!nope

Μπορεί να εν 10 χρονάκια (πφφ σιγά), αλλά μέσα σε τούτα τα 10 χρόνια, ο κόσμος άλλαξε πάρα πολλά! Σκεφτείτε ότι εμείς εγεννηθήκαμε τον 20ό αιώνα, ενώ τα 00’s άτομα εγεννηθήκαν τον 21ο αιώνα!

Πάμε να δούμε ποιοι εζήσαν καλύτερα χρόνια:

 

1
Είμαστε η γενιά της κασέτας, που εγοράζαμε CD’s τζιαι εκατεβάζαμε τραγούδια με το LimeWire! 

Θυμάστε τα; Ενώ η γενιά των 00’ς, δεν έχουν ιδέα γιατί εγοράζαμε CD’s ή τι εν τζείνη η θήκη που έχουν τα παλιά αυτοκίνητα τζιαι εν ορθογώνια τζιαμέ στο ράδιο (η εισδοχή της κασέτας). Εν η γενιά που κατεβάζει τα τραγούδια πας το κινητό απευθείας, τζιαι εν έσσιει έννοια να φυλάει λεφτά για να ‘γοράσει το CD του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, που έσσιει δώρο τζιαι το single με το @live…

2
Είμαστε η γενιά που τα διαλείμματα στο δημοτικό επαίζαμε τάπες…

…Tζιαι ενευριάζαμε όταν ο παρέας που τις εκρατούσε, αρρωστούσε τζιαι έλειπε που το σχολείο! Ενώ τα 00’s kids στο δημοτικό, για να ποσκολιστούν σε κανένα διάλειμμα, φκάλλουν selfies τζιαι μετά μπαίνουν τζιαι Facebook για να κάμουν τζιαι το check-in τους, στο… σχολείο!

3
Είμαστε η γενιά που εξυπνούσε που το χάραμα τα Σάββατα τζιαι τις Κυριακές, για να προλάβει να δει Μπάρνυ, Pokemon, Action Man τζιαι Power Rangers 

bulbasar

Σε παρακαλώ! Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πιο τέλειο στίχο ever‘Μ’ αγαπάς, σ’ αγαπώ θέλω αλήθεια να σ’ το πω μια αγκαλιά και ενά φιλάκι σου γλυκό..” του ΜπάρνυΟύτε ο Παντελίδης έτσι πετυχημένο στίχο εν έφκαλε! Ή το ”Bulbasaur διαλέγω εσένα” από τον Asch Ketchup στα Pokemon; Ενώ τα σημερινά παιθκιά, εν τα εγνωρίσαν ποτέ τούτα. Aπλώς εμεγαλώσαν με το Disney Channel, με κύρια πρότυπα τις Selena Gomez, Demi Lovato κτλ!

Δες: Παιδιά των ’90s ενωθείτε!

4
Είμαστε η γενιά που όταν εγεννηθήκαμε, είχαμε ακόμα σταθερό μες το σπίτι τζιαι εχρησιμοποιούσαμεν το για να πιάνουμε τηλέφωνα!

Οι όπως σήμερα που εν παραπάνω μπιπελό τζιαι υπάρχει μόνο τζιαι μόνο για να έχουμε Internet! Οι λέξεις κινητό τηλέφωνο τζιαι tablet ήταν άγνωστες σε εμάς! Αν έθελες κινητό, έπρεπε να παρακαλέσεις τον παπά σου να σου πιάσει. Τζιαι φυσικά τζείνο τον τζιαιρό, εν υπήρχαν android κινητά! Υπήρχαν τα κινητά με φιδάκι τζιαι τα κινητά με πορτούα.

oldmobile

Τζιαι δώσ’ του χαρούες που επιαννες κινητό με πορτούα τζιαι Bluetooth, τζιαι μετά εν εσταμάτας να ρωτάς τον καθένα, ”ρε ίντα τραούθκια έσχεις πας το κινητό σου;” Ενώ τα σημερινά μωρά, εν γίνεται να έχουν κάτι λιγότερο που iPhone5 ή Samsung S6 τζιαι να τα αλλάζουν το πολύ κάθε 6 μήνες.

5
Ως εκ τούτου, αν μετά το σχολείο έθελες να βρεθείς με τους παρέες σου που τη γειτονιά, απλώς έρκουνταν έξω που σπίτι σου

… τζιαι εφωνάζαν σου να φκεις έξω να πάτε να παίξετε μάππα μες τα χωράφκια ή να πιάσετε κανένα αλογάκι της Παναγίας ή  τζιαι καμιά… σαύρα. Ώσπου να νυχτώσει. Μετά κυκλοφορούν τέρατα τζιαι πρέπει να πάεις σπίτι, γιατί αλλιώς εν να σε φάσιν (όπως μου ελάλεν η γιαγιά μου)!

Τωρά, τα σημερινά παιδιά εν ανησυχούν να παν σπίτι πριν νυχτώσει, γιατί εν φκαίνουν να παίξουν μες τα χωράφκια. Κάμνουν Viber τζιαι Snapchat τζιαι ποσκολιούνται μέσω τζείνων ή το πολύ-πολύ να τα δεις στο cafe της γειτονιάς σου, το απόγευμα να ποσκολιούνται πάνω στα κινητά

6
Είμαστε η γενιά που εγυρίζαμε σπίτι τζιαι εθωρούσαμε Rebelde Way (ή αλλιώς ανυπότακτες καρδιές), Φλορισιέντα τζιαι Μαρία της Γειτονιάς!

Ενω σήμερα, τζιαι μιτσιοί τζιαι μεγάλοι, AN είμαστε αθκιασεροί το μεσημέρι βλέπουμε Κωνσταντίνου και Ελένης (σειρά των 90’s). Κάτι εν τζιαι τούτο..

Άρα, πιστεύκω ότι η γενιά μας (90’s) εν σαφώς καλύτερη που τη σημερινή γενιά.

Αφενός, γιατί είχαμε την ανέμελη παιδική μας ηλικία, χωρίς να είμαστε “αλυσοδεμένοι” πάνω σε gadgets, τζιαι αφετέρου η ζωή μας εν πολλά απλοποιημένη χάρη στα hi-tech προιόντα. Απλώς σκεφτείτε, να γυρεύκεις κάποιον στο πανεπιστήμιο τζιαι να στέκεσαι στην καφετέρια, τζιαι να φωνάζεις το όνομα του όπως παλιά με τους παρεέες της γειτονιάς…

Εσύ τι προτιμάς;

 

Δες επίσης: Τα αξέχαστα παιχνίδια που παίζαμε ΟΛΟΙ όταν ήμασταν δημοτικό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending