fbpx

My Little Fashion Diaries #1: Τα πιο πρόσφατα fashion news της εβδομάδας!

Ο κόσμος της μόδας βρίσκεται στην καθημερινότητα μου θέλοντας, χωρίς κανένα απολύτως μη. Από τα υποχρεωτικά μαθήματα που παρακολουθώ στο London College of Fashion τις μέρες τις εβδομάδας, μέχρι τα κυριακάτικά απογεύματα που παίρνω αγκαλιά μια κούπα καφέ στο ένα χέρι και στο άλλο κανα-δυο περιοδικά μόδας –μεταξύ μας οι εκδόσεις της Vogue κατέχουν τον περισσότερο χώρο μέσα στο σπίτι μου– ο κόσμος της μόδας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής  μου πλέον.

Έτσι λοιπόν, στο πρώτο μου fashion diary post, θα σε βάλω για λίγο στον κόσμο μου. Μοιράζομαι μαζί σου την τελευταία είδηση από το χώρο της μόδας, το νέο που με χαροποίησε και κάτι που με άφησε άφωνη.

Σου γράφω επίσης το όνομα του σχεδιαστή που πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε (και φυσικά δεν εννοώ τον Giorgio Armani) και τέλος, τι αγόρασα και λάτρεψα.

 

Με λίγα λόγια και με όρους της μόδας, πρόκειται για ένα mix and match fashion diary!

 

1.#Choupette: Με έχεις αφήσει άφωνη

Choupette 2

Tο να αποδεχθείς ότι μερικοί άνθρωποι είναι πλουσιότεροι και πιο επιτυχημένοι από ‘σένα είναι μέρος της ζωής. Το να αποδεχθείς όμως ότι η γάτα του Karl Lagerfeld, κερδίζει 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, περισσότερα χρήματα δηλαδή απ᾽ όσα μπορεί να κερδίσεις εσύ, δουλευόντας ολόκληρη σου τη ζωή, αγγίζει τα όρια της παράνοιας . Η  Choupette αυτή τη στιγμή θεωρείται fashion icon και είναι πιο ακριβοπληρωμένη και από το super model Cara Delevingne. Και επειδή δεν χωράνε να γράψω λεπτομέριες για τη luxury ζωή της σε αυτό το ποστ  θα αρκεστώ  στο να αναφέρω μόνο ότι δεν τρώει Friskies, Whishkas κλπ, αλλά έχει δικό της προσωπικό σεφ, εν ονομάτι Patrik όπως επίσης και 2 προσωπικούς βοηθούς. Τι να της κάνει τις 7 ζωές;

 

2. #latest_fashionnews: Αποχώρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Saint Laurent 

HediSlimane

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά γι᾽ αυτό και ενώ η αποχώρηση του Hedi Slimane από τον οίκο Saint Laurent είναι το τελευταίο νέο από το χώρο της μόδας, η Choupette με ξάφνιασε περισσότερο απ᾽ αυτή την είδηση, που όχι δεν έσκασε σαν βόμβα. Οι φήμες για αποχώρηση του Hedi Slimane ξεκίνησαν από τις αρχές Ιανουάριου και μπορεί ο οίκος τότε να διέψευσε τις φήμες, άλλα από ότι φαίνεται η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη ξεκινήσει. Το πιθανότερο είναι ότι ο πρώην πλέον καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Saint Laurent περίμενε να παρουσιάσει τη συλλογή στην εβδομάδας μόδας του Παρισιού και μετά να ανακοίνωσει την αποχώρησή του. Αντικαταστάτης; Θα τον μάθουμε τις επόμενες μέρες. Ήδη ακούγονται πολλά ονόματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τόσες αποχωρήσεις τους τελευταίους μήνες –σου θυμίζω μόνο Alexander Wang, Raf Simons- επικρατεί μια αναστάτωση στη βιομηχανία της μόδας.

 

3. #epitelous: Ο οίκος Armani σταματά να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα.

41398974tu_13_n_r

Ίσως η καλύτερη είδηση που διάβασα από το χώρο της μόδας τον τελευταίο καιρό.  O ιταλικός οίκος Armani με μια λιτή ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα για τις δημιουργίες του, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι οίκοι το παράδειγμα του, άλλωστε πλέον η συνθετική γούνα ζεσταίνει το ίδιο με τη φυσική γούνα.

 

4.#Most_Powerful_Designer: Demna Gvasalia

Demna Gvasalia

Το όνομα του πρέπει να το διαβάζω και να το ακούω (αν όχι κάθε μέρα) τουλάχιστον μέρα πάρα μέρα. Αν δεν τον ξέρεις, καλό θα ήταν να σημειώσεις το όνομα του, γιατί είναι πλέον το αγαπημένο παιδί της μόδας . Ο Demna Gvasaliaσ᾽ένα παράλληλο συμπάν θα μάθω κάποια στιγμή να το προφέρω και σωστά– συζητιέται από τότε που αποκαλύφθηκε ποιος σχεδιάζει τα ρούχα για το brand Vetements. Ένα brand που από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του, έφερε τα πάνω-κάτω στη βιομηχανία της μόδας, με την εξολοκλήρου διαφορετική προσέγγιση του. Λίγους μήνες πριν ο δημιουργός του, Demna Gvasalia ανέλαβε καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή στον οίκο Balenciaga και το ερώτημα όλων ήταν κατά πόσο θα τα καταφέρει να σχεδιάσει 2 εξίσου καλές συλλογές για 2 εντελώς διαφορετικά brands.  Η  εβδομάδα μόδας του Παρισιού τελικά τον δικαίωσε και αν πρέπει να ευχαριστείς κάποιον για το δυναμικό come back του denim trend και του  bomber jacket (έρχεται shopping guide για το bomber jacket), αυτός είναι ο  Demna Gvasalia.

 

5. #Fashion_Emojis: Η καλύτερη αγορά μου.

FD4

Οφείλω  να ομολογήσω ότι ανήκω σε ‘κείνη την όμαδα άνθρωπων που ονομάζονται shopaholics, οπότε άνα συχνά διαστήματα, ίσως και πολύ (μα πολύ) συχνά, αγοράζω και κάτι.  Αυτό που ξεχώρισα από τα τελευταία μου ψώνια, τυγχαίνει να είναι και το φθηνότερο,  είναι 1 βραχιολάκι emoji. Κι αντί να βλέπω τη love φατσούλα μόνο στην οθόνη του κινητού μου, τη βλέπω πλέον και στο χέρι μου και μου φτιάχνει τη διάθεση. Ω ναι! Tα emojis εκτός από τα social media, κατέκτησαν και τον κόσμο της μόδας, σε ό,τι άφορα αξεσουάρ άλλα και ρούχα. Οπότε αν χρησιμοποιείς και εσύ περισσότερο τα emojis παρά τις λέξεις, βάλε τις φατσούλες στο καθημερινό σου outfit.

 

Και σ’ αυτό το σημείο βάζω τελεία στο mix and match fashion diary μου.

Αν θες να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για κάτι που έγραψα πιο πάνω,
δεν έχεις πάρα να το ζητήσεις. 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending