fbpx

UNISPORTS: Μέχρι τέλους για την δεύτερη θέση! (PHOTOS)

Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος  Χάντμπολ μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέβηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αφού επικράτησε στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Πανεπιστημίου Frederick (20 – 25).  Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο Αντρέας Ιωάννου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που σκόραρε 14 τέρματα.

Καλύτερα ξεκίνησαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι που πήραν προβάδισμα 3-1 πριν καλά-καλά ζεσταθούν οι 2 ομάδες. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας απάντησε φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (3-3) με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μυρίζει ντέρμπι. Πράγματι, γαλανόλευκοι και ερυθρόλευκοι έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό χωρίς καμιά εκ των 2 ομάδων να μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό της (9-9). Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι πιο ψύχραιμοι και ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ(11-13) σε μια καμπή του παιχνιδιού που έμελλε να ήταν κρίσιμη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με ένα σερί 0-3 άνοιξε την ψαλίδα (11-16) παίρνοντας για τα καλά κεφάλι στο σκορ. Το Πανεπιστήμιο Frederick προσπάθησε να μείνει στη διεκδίκηση κέρδους, με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι πολύ παραγωγικοί στην επίθεση και τους χειροσφαιριστές του Αντρέα Παρασκευά να αδυνατούν να τους ανακόψουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε διψήφιο αριθμό (13-24). Σε καμία περίπτωση όμως οι γαλανόλευκοι δεν έδειξαν διάθεση να παρατήσουν το παιχνίδι. Με ένα επιθετικό ντεμαράζ ψαλίδισαν την διαφορά στα 6 τέρματα (19-25) με την κλεψύδρα του χρόνου όμως  να αδειάζει και την λήξη να βρίσκει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να πανηγυρίζει την 2η του νίκη στο πρωτάθλημα φτάνοντας τους 6 βαθμούς. Στους 4 και τελευταίοι έμειναν οι γηπεδούχοι.

Πέρα από τον Ιωάννου, για τους νικητές, 5 τέρματα σκόραρε ο Ανδρέας Φωτίου, 4 ο Σταύρος Ιωάννου και από ένα οι Θεοφάνης Σταυρινίδης και Αλέξανδρος Ιακώβου.

Για το Frederick, κορυφαίος ο Νικόλας Αρκαδίου που σκόραρε 6 τέρματα με τον Δημήτρη Γεωργίου να ακολουθεί από κοντά με 4. Από δύο τέρματα σκόραραν οι Γιάγκος Γιαγκόπουλος, Γιώργος Κέστωρας και Στέφανος Παπαγεωργίου.

Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κέρδισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου με σκορ 27 – 17 και χρειάζεται μόλις μια νίκη στα εναπομείναντα 2 παιχνίδια για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Πανεπιστήμιο Frederick (Ανδρέας Παρασκευά): Κόκκινος Στ., Ευαγόρα Σ., Κυρατζής Μ., Πέτρου Κ., Γεωργίου Δ., Αρκαδίου Ν., Γιαγκόπουλος Γ., Ιωάννου Κ., Κέστωρας Γ., Παπαγεωργίου Σ., Κιλύλη Στ.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Άρτεμις Παυλίδου): Γαβριηλίδης Φ., Σταυρινίδης Θ., Ιωάννου Στ., Ιωάννου Α., Σιαμμούτη Ι., Φωτίου Α., Ιακώβου Α.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending