Με το που γίνεσαι φοιτητής, είναι αλήθεια πως η ζωή σου αλλάζει ριζικά. Νέα αρχή, νέα μαθήματα, νέοι χώροι, μα προπάντων νέες γνωριμίες και φίλοι. Γνωρίζεις λοιπόν τους συμφοιτητές σου, δένεσαι με αυτούς, γίνονται οι κολλητοί σου, γίνονται τέλος πάντων κομμάτι του εαυτού σου. Άλλωστε, μαζί τους περνάς τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής σου, μαζί τους σχεδιάζεις το μέλλον και ζεις τις πιο αξέχαστες εμπειρίες.
Σίγουρα, όλοι μας περάσαμε πολλές νύχτες διασκεδάζοντας σε clubs και μπαράκια, αλλά κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα καλύτερα βράδια τα πέρασε στο σπίτι/διαμέρισμα με τους συμφοιτητές του. Ή στο δικό του ή σε φίλων, ο φοιτητής θα περάσει όσο πιο τέλεια μπορεί.
Ποια είναι τα must πράγματα που θα κάνει λοιπόν ο φοιτητής σε αυτά τα φοιτητικά του βράδια;
Πάμε να δούμε ποια από τα ακόλουθα κάνεις κι εσύ όταν βρεθείς με φίλους:
1. Παραγγέλνουν πίτσα
Μόλις μαζευτούν όλοι πέφτει η ερώτηση “Τι εννα φάμεν;;;”! Η pizza είναι η no 1 φοιτητική επιλογή! Σπέσιαλ, πεπερόνι, μαργαρίτα κτλ είναι όλες δοκιμασμένες από πρώτο χέρι. Το top είναι όταν η παρέα κάθεται να αποφασίσει τι πίτσα θα παραγγείλει.
Ο φίλος σου που τα τρώει όλα, προτείνει: “μιαν διάφορα ρε , να ‘σσιει που ούλλα πάνω”. Και πετάσσεται η ιδιότροπη της παρέας: “Όι όι, εν τρώω μανιτάρι, εν τρώω ελιές, εγώ θέλω την χαμ-τυρί“. ” Να κάμεις τοστ μάνα μου εσύ. Χαμ-τυρί η pizza ρε παιθκιά που ακούστηκεν! Και επειδή συνήθως, ποτέ δεν αποφασίζουμε τι είδους πίτσα θέλουμε, παραγγέλλουμε πίτσα μισή-μισή (ακόμα και σε 4 μέρη μην σας πω) για να ικανοποιηθούν όλες οι προτιμήσεις! Φυσικά πάντα γυρεύκουμε την πιο συμφέρουσα προσφορά για να γλυτώσουμε λεφτά!
Η πιο ωραία στιγμή ακόμα, είναι όταν ακούς το κουδούνι της πόρτας: ξέρεις ότι πίσω κρύβεται ο ντελιβεράς . Τότε όλοι σιωπούμε, σαν να αρχίζει μια τελετουργία, και περιμένουμε να έρθει η πίτσα μέσα για να την καταβροχθίσουμε. Πολλές φορές οι κοπέλες τρώνε το πολλύν 1-2 κομμάτια (τάχα κάμουν διατροφή, ή εφουσκώσαν τζιαι εν μπορούν να φαν άλλο) με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κάμουν χαρούες που μένουν περισσότερα για αυτούς.
Υ.Γ. Πάντα συμφέρει να έχεις στην παρέα κοπέλες… άμα πρόκειται για φαϊ!
2. Παίζουν επιτραπέζια και χαρτιά
Μπορεί τα επιτραπέζια παιχνίδια να τα επαίζαμε όταν ήμασταν μωρά, αλλά κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ταιριάζουν απόλυτα με τα φοιτητικά βράδια! Τι monopoly, τι uno, τι cluedo όλα έχουν την χάρη και το χάζιν τους! Στις top επίσης επιλογές έχουμε και το “Μια νύχτα στο Παλέρμο” και τα τυπικά και συνηθισμένα : μπιρίμπα, πιλόττα, όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια με χαρτιά.
Να σχολιάσουμε ότι εκείνος που χάνει πολλές φορές κιστίζει και κατηγορεί τους υπόλοιπους για αδικία και κλεψιά, όπως άλλωστε και εκείνος που κερδίζει περηφανεύκεται, χουμίζεται και κάμμει χαϊχούιν. Πολλή απήχηση έχουν και τα παιχνίδια στο κινητό, όπως το “Μπες-βρες” και το “Heads up” που πρέπει να κάμεις παντομίμα στους άλλους για να καταλάβουν τη λέξη. Τζιαμέ ζούμε φυσικά τις πιο θρυλικές στιγμές, αφού μόνο τζιαι μόνο που τις κινήσεις του συμφοιτητή σου, είσαι χαμέ που τα γέλια!
3. Βλέπουν ταινία
Όποιος δεν έζησε την φάση του να βλέπει ταινία με συμφοιτητές δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει φοιτητής! Πάνω στον καναπέ όλοι μαζί, να παρακολουθούμε κανένα θρίλερ, καμιά ταινία τρόμου, action ή κωμωδία… Πάντα ο ένας στην παρέα δεν πιάνει τα νοήματα της ταινίας που την πρώτη και ρωτά φάσεις-φάσεις:
“Ποιος είπαμεν εν τούτος;” ή “Τι έγινε δαμέ τζιαι εν εκατάλαβα;” ή “Τι είπε τωρά τούτη;”
Να μην ξεχνάμε και τον άλλο φίλο/η που εκφράζεται έντονα, πχ βλέπει κάτι εντυπωσιακό και βγάζει επιφωνήματα: “ooo“. “wow“, “Άπαναγίααα μου, τωρά τι εν να γίνει; Εν να την σκοτώσει;“.
Ίσως όμως τις πλείστες φορές κανένας να μη δίνει σημασία στην ταινία, αφού ασχολούνται με άλλα θέματα, μιλούν δυνατά και ξεχνούν ότι παίζει η τηλεόραση.
4. Κουτσομπολεύουν,Σχολιάζουν… Θάφκουν!
Τα κουτσομπολιά και τα τελευταία φοιτητικά νέα πού θα τα μάθουμε; Μα φυσικά, στις φοιτητικές βραδιές! Ποια είναι τα νέα ζευγαράκια του Πανεπιστημίου, ποιος εχώρισεν με ποιαν, τι είπεν η Γιαννούλα τζιαι έδιωξε την η καθηγήτρια, ποιοι εν οι ωραίοι/ωραίες του τμήματος και άλλα πολλά είναι τα καυτά θέματα στις φοιτητικές παρέες. Δεν λείπουν από τη συζήτηση μεταξύ των φοιτητών τα σχέδια για τις αυριανές εξόδους και τα μελλοντικά road-trips και ταξίδια !
5. Τι γίνεται με τις selfies; Δεν τις ξεχάσαμεν!
Δεν επιτρέπεται να τελειώσει η νύχτα και να μην βγάλουμε και 5-6 ομαδικές selfies για snapchat, facebook και instagram! #best#uni#friends Αλλά πάντα ο οικοδεσπότης φοιτητής θα σκέφτεται… “Αμάνα μου και εν εκάλεσα τον τάδε, θα δει τες φωτος και ποιος τον ακούει!”
Αν έχεις πράγματι γνωρίσει και δεθεί πολύ με αυτούς τους ανθρώπους, κράτα τους καλά. Μην τους αφήσεις να φύγουν γιατί είναι πλέον μέρος της ζωής σου και πίστεψε με… κάποιοι (αν όχι όλοι) θα είναι ότι πιο σημαντικό σου έχει τύχει!
Δες επίσης: Πώς να περάσεις ΤΕΛΕΙΑ με την παρέα σου, χωρίς απαραίτητα να βγεις έξω!