fbpx

UNISPORTS: Φινάλε που θα ζήλευε και ο Χίτσκοκ! (PHOTOS)

Παιχνίδι για το οποίο θα ήταν περήφανος ο πατέρας του μπάσκετ, Τζειμς Νεισμίθ, διεξήχθη χθες στα πλαίσια του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας ανάμεσα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Νικητές….στο νήμα οι φιλοξενούμενοι (56-58) με καλάθι 3,5 δεύτερα πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Φανταστική ατμόσφαιρα από τους φίλους των γηπεδούχων.

Με τη δύναμη των φίλων του που έκαναν το κλειστό της Α’ τεχνικής σχολής Λεμεσού κόλαση από τα πρώτα λεπτά, μπήκε καλύτερα στο ματς η ομάδα της Ντιάνας Αγαπίου παίρνοντας προβάδισμα (6-4, 5.55’ πριν τη λήξη του δεκάλεπτου). Αναγκάζοντας το Πανεπιστήμιο Κύπρου (που έδειχνε εκτός κλίματος) σε πολλά λάθη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (16-13) προετοιμάζοντας παράλληλα τους τυχερούς που παρακολούθησαν το παιχνίδι για το τι θα ακολουθούσε.

Βελτιώθηκε με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τους καλαθοσφαιριστές του Κυριάκου Αδάμου να βγάζουν αντίδραση στο πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο του ΤΕΠΑΚ και να μένουν κοντά στο σκορ (19-16, 6’ πριν την λήξη). Τρέχοντας μάλιστα ένα σερί 0-5 σε 1, 5 λεπτό βρέθηκαν μπροστά στο σκορ (19-21, 4.26’) σε ένα παιχνίδι που έσφυζε από πάθος και από τις 2 ομάδες. Με αντεπίθεση, οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι προβάδισμα (23-21 και 25-23, 56 δεύτερα πριν την λήξη του ημιχρόνου) με την ισορροπία όμως σε όλα να πιστοποιείται και από το αποτέλεσμα ημιχρόνου (25-25).

Υπό τον συνεχή εκκωφαντικό θόρυβο που δημιουργούσε το ΣΥ.Φ.ΤΕΠΑΚ, συνέχισε να διεξάγεται το παιχνίδι και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ένα δεκάλεπτο στο οποίο, αφενός οι φιλοξενούμενοι εκ Λευκωσίας συνέχισαν να παρουσιάζονται βελτιωμένοι μεν, κάτω από τις πραγματικές τους δυνατότητες δε, και αφετέρου οι γηπεδούχοι Λεμεσιανοί συνέχισαν να έχουν πολύ καλή απόδοση. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα καμία από τις 2 ομάδες να μην μπορεί να επιβληθεί της άλλης και το δεκάλεπτο να λήγει στο 40-44 υπέρ του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι καλαθοσφαιριστές του κ. Αδάμου κατάφεραν να διατηρούν το ισχνό προβάδισμα που απέκτησαν στο τρίτο δεκάλεπτο με το ΤΕΠΑΚ όμως να κυνηγά με μανία την ανατροπή δεδομένων. 3 λεπτά πριν το τέλος το ματς ήταν στον πόντο (52-53) και όλα έδειχναν πως πάμε για δραματικό φινάλε.

Όπερ και εγένετο, αφού 1.19’ πριν τη λήξη το σκορ ήταν στο 54-56 υπέρ των φιλοξενουμένων και το παιχνίδι να δείχνει πως μπορεί να καταλήξει σε οποιαδήποτε εκ των 2 ομάδων.

Δραματικά ήταν τα τελευταία 80 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. Σε μια πραγματική μάχη τακτικής, Αγαπίου και Αδάμου ζητούσαν και έπαιρναν ταιμ-άουτ προκειμένου να αναπροσαρμόσουν το παιχνίδι τους ανάλογα με το ποια εκ των 2 είχε την επίθεση. Με τους φίλους του ΤΕΠΑΚ να ζητούν με συνθήματα τρίποντο και νίκη, 2 εύστοχες βολές του Καραγιάννη έφεραν το ματς στα ίσα (56-56) και η κλεψύδρα άδειαζε επικίνδυνα.

Και ενώ η ιδέα της παράτασης άρχισε να γυροφέρνει όλο και πιο πολύ στο μυαλό των παρευρισκομένων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν στην επίθεση, 3, 5 δεύτερα πριν το τέλος. Σουτ που έγινε βρήκε ταμπλό και ενώ η μπάλα ήταν στον αέρα, ο Αριστοδήμου πήρε το ριμπάουντ, η κόρνα της λήξης ακούστηκε, με τον καλαθοσφαιριστή των φιλοξενουμένων να σημειώνει εν μέσω γενικού χαμού το 56-58 και να χαρίζει στην ομάδα του μια τεράστια νίκη.

Η φάση κυριολεκτικά σε χρόνο μηδέν, έφερε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που θεωρούσαν το καλάθι εκπρόθεσμο με την απόφαση όμως διαιτητών και χρονομέτρη να μην αλλάζει και το Πανεπιστήμιο Κύπρου να πανηγυρίζει σε ένα παιχνίδι πάντως που αναμφισβήτητος νικητής ήταν το άθλημα,αφού τέτοια παιχνίδια είναι που “αναγκάζουν” τον κόσμο να αγαπά το μπάσκετ.

Κορυφαίος του αγώνα ο Αντωνιάδης του Πανεπιστημίου Κύπρου με 22 πόντους (2 τρίποντα). Από κοντά για τους νικητές και ο αρχηγός Γεωργίου με 19 πόντους (2 τρίποντα). 8 πόντους σημείωσε ο Βίκτωρος, 3 ο Χριστοδουλίδης , 4 ο «από μηχανής Θεός» Αριστοδήμου και δυο ο Καραγιώργης.

Για το εξαιρετικό ΤΕΠΑΚ, κορυφαίοι οι Καμπούρης με 20 πόντους και ο αρχηγός Καραγιάννης με 18. Οκτώ πόντους σημείωσε ο Χριστοφή (2 τρίποντα), 6 πόντους ο Τσουκνίδης και 4 ο Παλατές.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Ντιάνα Αγαπίου): Λύτρας Ν., Χριστοδούλου Θ., Κουτσού Χ., Παλατές Π., Πρωτοπαπάς Α., Χριστοφή Μ., Τσουκνίδης Δ., Χρυσοστόμου Κ., Καμπούρης Π., Κωνσταντίνου Γ., Καραγιάννης Π., Καλτσουνάς Δ.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κυριάκος Αδάμου): Χριστοδούλου Α., Νόνης Χ., Αριστοδήμου Σ., Γεωργίου Μ., Καραγιώργης Σ., Χριστοδουλίδης Μ., Βίκτωρος Σ., Αντωνιάδης Σ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending