fbpx

Πανεπιστήμιο Vs Μπάνια: Τι σκέφτονται 3 κατηγορίες φοιτητών;

Με τέτοιο ήλιο η αλήθεια είναι ότι «ψήνεσαι» για μπάνιο! Στη θάλασσα εννοώ! Αλλά από την άλλη, βγαίνεις έξω και μόλις μπεις στη σκιά κρυώνεις – πώς θα πας και παραλία; Και κάνοντας αυτές τις σκέψεις, μπαίνει η ξαδέρφη μου στο σπίτι βιαστική και μας λέει πως θα πάει θάλασσα.

Και το αστείο είναι ότι το πρώτο της μπάνιο το έκανε το τριήμερο των αποκριών, δηλαδή πριν 3 εβδομάδες, όταν εγώ ακόμα κυκλοφορούσα με το μπουφάν από το μεσημέρι!

Εντάξει, παραδέχομαι και αισθάνομαι, κυρίως, πως η θερμοκρασία σημείωσε σημαντική αύξηση και με την αλλαγή της ώρας η μέρα είναι μεγαλύτερη, άρα και περισσότερη ώρα ήλιος.

downloadjh

Ωστόσο, η κατάσταση με το όλο θέμα μπάνια, χαλάρωση κ.λπ. δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από τη θερμοκρασία. Απλά η θερμοκρασία αποτελεί τη δικαιολογία ενός φοιτητή ο οποίο λόγω χρόνου δυσκολεύεται ΛΙΓΟ να αδειάσει το μυαλό του για να απολαύσει τις ηλιόλουστες μέρες. Λίγο οι ενδιάμεσες εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν με το καλησπέρα του εξαμήνου, λίγο οι εργασίες που ακολουθούν, και οι τελικές εξετάσεις οι οποίες έρχονται από το πουθενά σε βγάζουν εκτός προγράμματος στο θέμα ψυχαγωγία.

 

1. Τα “party animals”:

girls-clubbing

Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν ισχύει για όλους, υπάρχουν άτομα τα οποία θα κάνουν αυτό το οποίο γουστάρουν και δεν πρόκειται να τους εμποδίσει το επερχόμενο και πολυαναμενόμενο πτυχίο. Έτσι θα είναι μέσα σε ότι “event” διοργανώνεται, θα είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα πάνε στα μπουζούκια, θα είναι αυτοί οι οποίοι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι έξω για ποτό (και όταν λέω ποτό, εννοώ ποτό, άφθονο!). Είναι οι συνήθεις ύποπτοι και οι σταθεροί πελάτες στην καφετέρια του Πανεπιστημίου κ. ο. κ.

 

2. Οι «εν να δω, πρέπει να θκιαβάσω»:

female-bored-frustrated-studying-student

Υπάρχει, όμως, και η άλλη ομάδα η οποία παρουσιάζει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον για το πτυχίο και η οποία αφοσιώνει σημαντικές ώρες για το Πανεπιστήμιο, ίσως αυτές να είναι για διάβασμα, ίσως για εργασίες, ίσως για εξέταση, ίσως για ό,τι αφορά στο Πανεπιστήμιο. Η ομάδα αυτή, λοιπόν, είναι και αυτή στην οποία ανήκω. Η ομάδα η οποία δεν βλέπει τόσο συχνά τη μεταμεσονύχτια διασκέδαση, δεν είναι πρώτη σε ό,τι διοργανώνεται και φυσικά δεν είναι πρώτη στα μπάνια! Θα πάμε για καφέ όμως, ίσως και κάθε μέρα, αλλά μετά από την ολοκλήρωση των καθημερινών υποχρεώσεων. Μας αρέσει, ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, να βγαίνουμε αλλά αντιλαμβανόμαστε πως μερικά πράγματα απαιτούν κάποιες θυσίες. Έτσι φτιάχνουμε το πρόγραμμά μας με βάση το πανεπιστήμιο.

 

3. Οι «ΘΚΙΑΒΑΖΩ»:e7_1

Για να μην αδικήσω κανένα όμως, υπάρχουν και τα άτομα τα οποία πραγματικά ΑΓΑΠΟΥΝ το πανεπιστήμιο και οτιδήποτε κάνουν περιστρέφεται γύρω από το πανεπιστήμιο, ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ! Είναι τα άτομα τα οποία στον ελεύθερό τους χρόνο διαβάζουν και διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν. Είναι τα άτομα τα οποία πάντα έχουν τους πιο ψηλούς βαθμούς και τα άτομα τα οποία είναι μπλεγμένα σε οτιδήποτε αφορά στο πανεπιστήμιο. Για αυτή την ομάδα δεν έχω να πω πολλά, αλλά από την εμπειρία μου, απολαμβάνουν την κάθε στιγμή στο Πανεπιστήμιο, δεν ενοχλούνται καθόλου αν δεν πάνε ούτε για καφέ κατά τη πανεπιστημιακή περίοδο, φτάνει να μη μείνουν πίσω τα μαθήματα.

 

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις, λοιπόν;

 

Δες επίσης: Τα κλασικά διλήμματα ενός Κυπραίου φοιτητή το… καλοκαίρι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending