fbpx

Εκδήλωση με “153 πουλιά”! Μια μέρα αφιερωμένη στα πουλιά

Θέλετε να γνωρίσετε το μαγικό κόσμο των πουλιών και το θαύμα της αποδημίας; Γνωρίζετε το Χελιδόνι, τον Μελισσοφάγο, τον Πουπούξιο και το Αηδόνι; Σας περιμένουμε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στις 11 πμ-2 μμ στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου για την εκδήλωσή μας με τίτλο ‘153 πουλιά’ αφιερωμένη στα πουλιά, με ζωγραφική και φτερωτά παραμύθια και τραγούδια. Μια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν κάποια από τα πολλά και εντυπωσιακά είδη πουλιών που συναντούμε στην Κύπρο.

Όταν τα πουλιά θα έχουν ήδη ξεκινήσει το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι της αποδημίας προς τις περιοχές όπου θα φωλιάσουν την άνοιξη, εμείς θα σας περιμένουμε με τραγούδια και παραμύθια, χρωματιστά μολύβια για να ζωγραφίσουμε τα πουλιά. Θα παρέχουμε όλα τα απαραίτητα για να γνωρίσουμε κάποια από αυτά τα εντυπωσιακά πουλιά και για να ξυπνήσουμε τη δημιουργικότητα μας.

Η μέρα θα ξεκινήσει με παραμύθια και τραγούδια με τη Χαραλαμπία Θεοφάνους και Βερόνικα Αλωνεύτη οι οποίες θα μας ταξιδέψουν στο μαγευτικό κόσμο των πουλιών. Θα συνεχίσουμε με χρωματιστά μολύβια, κραγιόνια και παστέλ για να αναδείξουμε την ομορφιά αυτών των πουλιών και στο χαρτί. Δεν χρειάζονται γνώσεις ζωγραφικής, απλά φέρτε όρεξη και περιέργεια, τους φίλους, γονείς, θείες και παιδιά και εμείς αναλαμβάνουμε τα υπόλοιπα!

Όταν έρθει το φθινόπωρο, θα σας παρουσιάσουμε τα έργα που θα έχουμε συλλέξει από εσάς, όταν τα πουλιά θα αποδημούν προς τις περιοχές όπου θα περάσουν το χειμώνα.

Ελπίζουμε να μοιραστείτε τον ενθουσιασμό μας για τους φτερωτούς μας φίλους και να σας εμπνεύσουν. Εμείς θα σας παρέχουμε για έμπνευση φωτογραφίες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάποια από τα είδη που συναντούμε στην Κύπρο: Γνωρίζατε ότι ο Κοτσινολαίμης και το Αμπελοπούλλι είναι από τα λίγα πουλιά που τραγουδούν το χειμώνα; Ότι ο Γαλαζολαίμης μπορεί να μιμηθεί ήχους άλλων ειδών, ακόμη και τον ήχο από τα κουδούνια των τάρανδων; Ότι ο Τρυπομάζης, ενδημικό είδος της Κύπρου, απεικονιζόταν στο κυπριακό Δεκάλιρο; Ότι οι αρσενικοί Σπίννοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους στο πόσες φορές μπορούν να τραγουδήσουν την ώρα; Ότι το αρσενικό Ασπροσιάχινο κάνει εναέριες επιδείξεις όταν ψάχνει ταίρι;

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι! Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου στο 22455072.

Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης ενάντια στην παράνομη παγίδευση πουλιών στην Κύπρο και διοργανώνεται από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Αγώνα Πτηνοπαρατήρησης Champions of the Flyway που διοργανώνεται από το BirdLife International και το SPNI (BirdLife στο Ισραήλ).

Την εκστρατεία στηρίζει η Zedem Media. Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending