fbpx

5+1 νεαροί αστέρες του Κυπριακού Πρωταθλήματος (part 2)

Προ λίγων ημερών σας παρουσιάσαμε 5 νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές που κοσμούν τα γήπεδα μας. Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν άλλοι τόσοι που θα ‘ταν κρίμα να μην επανέλθουμε. Ψάξαμε, λοιπόν, τις σημειώσεις μας και βρήκαμε άλλα 5+1 δικά μας παιδιά, ποδοσφαιριστές – ελπίδες για το κυπριακό ποδόσφαιρο και σας τους παρουσιάζουμε.

  • Θωμάς Ιωάννου – 19/07/1995

ioannou pafos fc

Μια από τις πολλές περιπτώσεις ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από μια, έτσι και αλλιώς, παραδοσιακά, ποδοσφαιρομάνα επαρχία είναι ο αριστερός μπακ της Πάφος FC. Εμφανίστηκε στον ποδοσφαιρικό μας χάρτη το 2014 όταν και σε ηλικία 19 ετών εντάχθηκε στην παφιακή ομάδα. Έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για να ανεβούν κατηγορία οι Παφίτες πέρσι (17 συμμετοχές, 7 στο αρχικό σχήμα και 3 τέρματα) αλλά φέτος ήταν η χρονιά της καθιέρωσης για τον 21χρονο Παφίτη.

Πήρε την φανέλα του βασικού σπίτι του (32 συμμετοχές όλες ως βασικός) και με συμπληρωμένα 2784 λεπτά είναι με διαφορά ο πρώτος Κύπριος σε λεπτά συμμετοχής στο συγκρότημα του Απόστολου Μακρίδη. Απόδειξη της εξέλιξης του, το γεγονός πως φήμες τον θέλουν του χρόνου να παίζει στη Λεμεσό και στη νέα ΑΕΛ που φτιάχνει ο Πάμπος Χριστοδούλου.

  • Κύπρος Χριστοφόρου – 24/04/1993

aris xristoforou

Άλλο ένα ταλέντο που κοσμεί τα κυπριακά γήπεδα είναι και ο 23χρονος δεξιός μπακ της ελαφράς ταξιαρχίας. Με επαγγελματικό συμβόλαιο στον Άρη από τα 20 του (2013) έζησε σαν αρχηγός την άνοδο της ομάδας στην Α’ Κατηγορία ενώ φέτος «συστήθηκε» και στο ευρύ κοινό.

Δυναμικός αμυντικός που ξέρει μπάλα διατηρούσε για αρκετό καιρό των απόλυτο αγωνιστικών λεπτών στο πρωτάθλημα (μοναδικός Κύπριος που ήταν στη λίστα) που κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Αγιομαμίτης, Νεαγκόε και Καιάφας είδαν την προοπτική του νεαρού Λεμεσιανού που έβγαινε μόνο με αίτηση από την εντεκάδα συμπληρώνοντας έτσι 32 συμμετοχές φέτος στο πρωτάθλημα και 2865 λεπτά.

  • Μάριος Πουτζιουρή – 8/12/1993

poutziouris axna

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2010 στον Ερμή Αραδίππου, ο Σκαλιώτης μέσος. Ουσιαστικά όμως πέρσι στον Οθέλλο Αθηαίνου έγινε γνωστός «γράφοντας» 31 συμμετοχές στην ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις στα χαμηλά της βαθμολογίας και παρά το γεγονός πως τελικά έπεσε στη Β’ Κατηγορία. Η σταθερότητα στην απόδοση του έγινε και διαβατήριο για τον 22χρονο χαφ να διατηρηθεί στην Α’ Κατηγορία με τον Εθνικό Άχνας να τον ντύνει στα κυανόλευκα.

Στο Δασάκι, ο Πουτζιουρής συνεχίζει από κει που έμεινε πέρσι. Πολύ καλή παρουσία, μπόλικο τρέξιμο και 30 συμμετοχές (21 ως βασικός) πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο του τέρμα στη κατηγορία των μεγάλων, τέρμα που χάρισε και τη νίκη στους Αχνιώτες στο Ερμής-Εθνικός (1-2). Έχει όλο το μέλλον μπροστά του, όπως και όλοι οι νεαροί της λίστας, να βελτιωθεί και να καθιερωθεί σαν όνομα στο ποδόσφαιρο μας.

  • Γιάννης Κούσουλος – 14/06/1996

kousoulos salamina

Μαζί με τον Κωνσταντίνο Λαίφη, ίσως ότι καλύτερο έχουμε να επιδείξουμε ως κυπριακό ποδόσφαιρο. Αγωνίζεται με την ίδια ευκολία τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως αμυντικός μέσος. Γέννημα-θρέμμα Σαλαμιναίος είναι επαγγελματίας από τα 18 του και το 2014.

Πήρε το βάπτισμα του πυρός την περίοδο 2013-14 από τον τότε προπονητή των ερυθρόλευκων, Δημήτρη Καλαιτζίδη, ενώ πέρσι σε μια περίεργη γι’αυτόν χρονιά με μπόλικους τραυματισμούς πρόλαβε να αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια (7 ως βασικός) σημειώνοντας και 1 τέρμα. Φέτος, ο γεννημένος στη Λεμεσό αμυντικός, καθιερώθηκε στην πρώτη του, πραγματικά, φουλ σεζόν με 29 συμμετοχές και 2271 λεπτά και σίγουρα, αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, θα απασχολήσει αρκετά τον ποδοσφαιρικό κόσμο του νησιού τα επόμενα χρόνια.

  • Νεόφυτος Μιχαήλ – 16/12/1993

salamina mixail

Ακόμα ένας ερυθρόλευκος στη λίστα μας. Ξεκίνησε τη χρονιά σας αναπληρωματικός του Πάβελ Στείνμπορνς κέρδισε με το σπαθί του όμως θέση κάτω από τα δοκάρια της προσφυγικής ομάδας από τα μέσα της περιόδου αφού ο Λετονός δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Πρώτη συμμετοχή για τον ύψους 1.90μ. κήπερ ήταν στις 13 Δεκεμβρίου απέναντι στην Ομόνοια (ήττα με 0-2) έχοντας πολύ καλή παρουσία. Διατηρήθηκε, έτσι , στην εντεκάδα της εξαιρετικής, για μεγάλο διάστημα του πρωταθλήματος, Σαλαμίνας αγωνιζόμενος σε συνολικά 18 παιχνίδια.

Η εξαιρετική του παρουσία στην παρθενική του σεζόν στους μεγάλους, του έδωσε, μόλις στα 22 του, και την πρώτη κλήση για την Εθνική Ανδρών. Μαζί με τον Παναγή της Ομόνοιας, κυρίως, είναι οι μεγαλύτερες μας ελπίδες στη θέση του τερματοφύλακα.

  • Γρηγόρης Κάστανος – 30/01/1998

grigoris-kastanos

Το +1 της λίστας και πώς να τον αφήσεις έξω όταν αν και μόλις 18 ετών, αγωνίζεται και διακρίνεται στην Ιταλία και την Γιουβέντους Primavera, τον προθάλαμο, ουσιαστικά, για την ανδρική ομάδα της μεγάλης Γιουβέντους;

Σύγχρονο δεκάρι με όσφρηση του γκολ ο άσος από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ξεκίνησε την καριέρα του στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Εκεί ήταν που τον εντόπισαν οι Ιταλοί σκάουτερς και το 2014, σε ηλικία μόλις 16 χρονών, πάει στην Ιταλία και τη «Μεγάλη Κυρία».
Φέτος, με προπονητή τον παγκόσμιο πρωταθλητή με την φανέλα της Εθνικής Ιταλίας, Φάμπιο Γκρόσο, «έγραψε» 21 συμμετοχές, σημειώνοντας 5 τέρματα, μοιράζοντας παράλληλα και 2 ασίστ.

Πρόκειται για το «next big thing» του ποδοσφαίρου μας στη συγκεκριμένη θέση, ικανός για μεγάλη καριέρα και το δείχνει από νωρίς. Η μπάλα είναι (κυριολεκτικά) στα δικά του πόδια.

***Στη λίστα αυτή θα μπορούσαν με άνεση να είναι και άλλοι όπως οι Αντρέας Μακρής, Αντρέας Κίττος, Αντώνης Κατσής, Γιάννης Χατζηβασίλης, Δημήτρης Μουλαζίμης δυστυχώς όμως δεν μπορούσαν να χωρέσουν όλοι. Το σημαντικό είναι πως η πατρίδα μας βγάζει ταλέντα με την σέσουλα και αξίζουν να προσεχθούν από τις ομάδες, την ομοσπονδία και όλους, γενικά, τους εμπλεκόμενους.

Δες επίσης: 5 νεαροί αστέρες στο Κυπριακό Πρωτάθλημα (part 1)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending