fbpx

Το γράμμα που όλοι θα θέλαμε να διαβάσουμε πριν τις Παγκύπριες εξετάσεις!

Αγαπητέ Τελειόφοιτε,

Από μικρός που ήσουν, πάντα όλοι σου έλεγαν πως η τελευταία τάξη του Λυκείου είναι η πιο σημαντική απ’όλες. Σιγά-σιγά λοιπόν, γίνεσαι τελειόφοιτος και μαθαίνεις ότι ο λόγος είναι επειδή στο τέλος αυτής της τάξης δίνεις τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Και τότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει “Τρίτη Λυκείου”.

olotachos-gia-tis-pagkypries-exetaseis-aitiseis-metaxy-25-fev-5-mar

Πώς να μην το καταλάβεις άλλωστε, όταν όλοι σου ψάλλουν από την αρχή πως πρέπει να πετύχεις στις  “Παγκύπριες Εξετάσεις”.Όταν όλοι είναι τόσο απαιτητικοί μαζί σου και περιμένουν τόσα από εσένα, όταν έχεις διαγωνίσματα καθημερινά και πνίγεσαι, όταν είσαι 5 ώρες την μέρα φροντιστήριο, όταν διαβάζεις μέχρι τα ξημερώματαόταν χάνεις την πιο όμορφη ηλικία της ζωής σου μέσα στο άγχος και στο φόβο μήπως και αποτύχεις σε αυτές τις εξετάσεις.

Και κάπου ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα για τις πιο σημαντικές (ίσως) εξετάσεις της ζωής σου. Φτάνει λοιπόν η ώρα να αποδείξεις όλα αυτά που έμαθες τόσα χρόνια. Φτάνει η στιγμή να ανταμειφθούν όλοι  εκείνοι οι κόποι σου.

Μα εσύ φοβάσαι. Ζητάς μια θέση την οποία την ζητούν άλλοι 1000, γράφεις μιαν εξέταση την οποία την γράφουν και άλλοι 8000. Κάπου απελπίζεσαι και χάνεις την αυτοπεποίθηση σου. Νομίζεις πως δεν είσαι ικανός να επιτύχεις κι αυτό σε παίρνει από κάτω. Είναι στιγμές που σου ‘ρχεται να βάλεις τα κλάματα… Και τι ζητάς; Ζητάς να ακούσεις έστω και ένα “Πιστεύω σε ‘σένα”, να βρεις ξανά το  κουράγιο σου.

Ζητάς λίγη κατανόηση, κάποιον να σε καταλάβει και να σου πει “Μη φοβάσαι, θα πάνε όλα καλά“.

Όμως,  την κατανόηση που ζητάς σπάνια τη βρίσκεις.

student-studying

Είσαι λοιπόν μόνος σου μπροστά στον εφιάλτη των Παγκυπρίων! Έναν εφιάλτη που για να τον νικήσεις πρέπει πρώτα να πιστέψεις εσύ σε εσένα!

Πριν δυο χρόνια ήμουν και εγώ στη θέση σου και ξέρεις κάτι; Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει εκείνο το “μαύρο άγχος των Παγκυπρίων”, τι σημαίνει κούραση της Τρίτης Λυκείου.Όλοι ήταν στη θέση σου κάποτε κι άλλοι τόσοι θα είναι.

Η ηττοπάθεια και η αρνητικότητα δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Εσύ είσαι ένας ήρωας και τόσα χρόνια προσπαθείς και αγωνίζεσαι. Έκανες τόσα ως τώρα, γιατί να τα βάλεις τώρα κάτω; Μπορείς και θα τα καταφέρεις! Συνέχισε την καλή προετοιμασία και μην σκέφτεσαι αν αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια σου. Σου το λέω εγώ, αξίζει και με το παραπάνω.

Βάλε το στο μυαλό σου πως θα περάσεις εκεί που θέλεις και ότι  θα είσαι φοιτητής εκεί που ΕΣΥ επέλεξες.

Τη μέρα που θα ξεκινήσει η εξεταστική να χαμογελάς – έτσι θα κερδίσεις τη μάχη σου. 

1280px-A_smile_a_day_keeps_the_pain_and_the_doctor_away

Ναι, οι εξετάσεις θα ‘ναι δύσκολες μα σε αυτές θα δείξεις τι αξίζεις. Και αν την θέλεις εκείνη την θέση στο Πανεπιστήμιο, αν την θέλεις πράγματι πολύ, σημαίνει πως σου αξίζει, σου αξίζει και με το παραπάνω.

Και θα την κερδίσεις, θα δεις πως στο τέλος, αυτό που τόσο επιδιώκεις θα γίνει πραγματικότητα.

Πιστεύω σε εσένα, πίστεψε κι εσύ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending