fbpx

Όταν οι ομάδες της Cyprus League πάνε Eurovision! (videos)

Εβδομάδα Eurovision μπήκαμε λέει και οι φίλοι του δημοφιλούς μουσικού διαγωνισμού είναι σε ένα μικρό παροξυσμό. Τι θα γινόταν όμως αν οι ομάδες της πρώτης εξάδας (με μπόνους συμμετοχή την ΑΕΛ) πήγαιναν στην Eurovision; Με ποια τραγούδια θα μπορούσαν να εκπροσωπηθούν βασισμένοι πάντα στη φετινή χρονιά;

1
ΑΠΟΕΛ – Euphoria

Το συναίσθημα που επικρατεί στην ομάδα της Λευκωσίας αυτή την περίοδο. Με ποιο άλλο τραγούδι θα μπορούσαν να πάνε στη Γιουροβίζιον οι γαλαζοκίτρινοι, εκτός από αυτό της Loreen με το οποίο νίκησε το 2012 για τη Σουηδία; Το φετινό ήταν το 4ο συνεχόμενο τους πρωτάθλημα και 25ο της ιστορίας τους!

2
ΑΕΚ – Fairytale

Ακόμα μια νικητήρια συμμετοχή αυτή τη φορά για τη Νορβηγία το 2009. Με το τραγούδι του Alexander Rybak, θα μπορούσαν να πάνε στο μουσικό φεστιβάλ οι κιτρινοπράσινοι της ΑΕΚ αφού κυνήγησαν πρωτάθλημα και κύπελλο μέχρι τέλους ενώ με το ξεκίνημα της νέας σεζόν θα έχουν το δικό τους, ιδιόκτητο, γήπεδο. Σίγουρα ζουν το δικό τους παραμύθι!

3
Απόλλωνας – Nel blu dipinto di blu (Volare)

Ταξιδεύουμε πολύ πίσω στο χρόνο και στο μακρινό 1958 για να συναντήσουμε τον Domenico Bodugno και το πιο γνωστό τραγούδι που έβγαλε η Eurovision αφού δεν υπάρχει ψυχή να μην το έχει τραγουδήσει και ας μην ξέρει ότι αναδείχτηκε από το μουσικό αυτό θεσμό. Πως ταιριάζει με τους γαλάζιους της Λεμεσού; Ε μα το λέει και ο τίτλος «Μπλε ζωγραφισμένο μέσα στο μπλε» με την ομάδα του Πέδρο Εμάνουέλ να ετοιμάζεται για τον 15ο τελικό κυπέλλου στην ιστορία τους.

4
Ομόνοια – Hard Rock Hallelujah

Επειδή κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, όσο καλή ή κακή και αν είναι η πορεία του τριφυλλιού σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ένα μένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Για όποιο δεν κατάλαβε, είναι φυσικά η κόντρα της Θύρα 9 με την διοίκηση των πρασίνων και τον Δώρο Σεραφείμ. Hard rock καταστάσεις δηλαδή με τους Lordi (2006) να είναι οι ιδανικότεροι εκπρόσωποι της πράσινης πλευράς της Λευκωσίας στη Eurovision!

5
Ανόρθωση – What’s another year ?

Για μια ομάδα σαν την Ανόρθωση, 8 χρόνια από την τελευταία φορά που κατέκτησε το πρωτάθλημα, άλλα τόσα να βρεθεί έστω σε τελικό κυπέλλου και για 3η συνεχόμενη φορά να μένει εκτός Ευρώπης ποιο άλλο τραγούδι θα μπορούσε να είναι η ιδανική εκπροσώπηση πέρα από την νικητήρια, για την Ιρλανδία, μπαλάντα του 1980 από τον Johnny Logan;

6
Σαλαμίνα – J’ aime la vie

Αν ρωτούσε κανείς τους φίλους της Νέας Σαλαμίνας πως νιώθουν τον Μάρτη η απάντηση θα ήταν «Είναι ωραία η ζωή» αφού κατάφεραν έστω και δύσκολα (στο τέλος) να πετύχουν το στόχο να μπουν στην εξάδα. Έτσι, λοιπόν, θα έπαιρναν αγκαλιά την Sandra Kim για να τραγουδήσουν μαζί το τραγούδι με το οποίο το Βέλγιο νίκησε την Γιουροβίζιον το 1986!

7
ΑΕΛ – Wild Dances

«Άγρια» ήταν η χρονιά για την γαλαζοκίτρινη ομάδα της Λεμεσού αφού ξεκίνησε με στόχο την εξάδα, βρέθηκε φάτσα με τον υποβιβασμό το χειμώνα και χρειάστηκε να κάτσει ξανά στον πάγκο της ομάδας ο Πάμπος Χριστοδούλου για να ξεφύγουν οι «Λέοντες» από περιπέτειες και να τερματίσουν τελικά στην 1η θέση του δεύτερου γκρουπ. Κάπως έτσι, οι…άγριοι χοροί που χάρισαν την νίκη στη Ruslana και την Ουκρανία το 2005 θα ήταν η συμμετοχή της ΑΕΛ στη Γιουροβίζιον.

Εσύ ποιο τραγούδι της Eurovision πιστεύεις ότι ταιριάζει στην κάθε ομάδα;

 

Δες επίσης: 5 τραγούδια που μάθαμε και αγαπήσαμε μέσω Rocky!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending