fbpx

Μάθε με ποιο πολιτικό κόμμα συσχετίζεσαι περισσότερο!

Αν ακόμα σκέφτεσαι το κόμμα ή/και τον υποψήφιο που θα ψηφίσεις στις βουλευτικές εκλογές, πλέον έχεις βοήθεια. Μπορείς να απαντήσεις σε σύντομες ερωτήσεις μέσω της ιστοσελίδας Choose4Cyprus και να δεις το αποτέλεσμα που σου ταιριάζει!

Δες πιο κάτω τις βασικές λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρεις:

 

 

Τι είναι το Choose4Cyprus;

Το Choose4Cyprus είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους με τις θέσεις των κύριων κομμάτων που συμμετέχουν στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου, 2016. Το Choose4Cyprus παρέχει μια σειρά από αποτελέσματα, τα οποία βασίζονται σε διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού του πόσο καλά ταιριάζουν οι χρήστες με τα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι σχεδιασμένο να προτείνει στους πολίτες πώς να ψηφίσουν, αλλά, απλώς, να τους επιτρέψει να δουν πού βρίσκονται σε σχέση με τα κύρια κόμματα για μια σειρά ζητημάτων πολιτικής.

 

Υπεύθυνοι για το Choose4Cyprus:

Το Choose4Cyprus σχεδιάστηκε από το Preference Matcher, μια κοινοπραξία επιστημόνων, με ειδίκευση στο αντικείμενο της διαχείρισης ηλεκτρονικών συμβούλων ψήφου (voting advice applications) με σημαντική εμπειρία σχεδιασμού παρόμοιων εργαλείων σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Πώς λειτουργεί;

Η διαδικασία είναι απλή: πριν από μια εκλογική αναμέτρηση, οι θέσεις των κύριων κομμάτων για μια σειρά πολιτικών ζητημάτων υπολογίζονται από μια ομάδα πολιτικών επιστημόνων. Οι χρήστες που επισκέπτονται κατόπιν την ιστοσελίδα εκφράζουν τις δικές τους θέσεις για τα ίδια ζητήματα πολιτικής, απαντώντας το ερωτηματολόγιο της ιστοσελίδας. Το σύστημα, έτσι, μπορεί να υπολογίσει πόσο κοντά βρίσκονται οι θέσεις των κομμάτων με αυτές των χρηστών. Τα αποτελέσματα δείχνουν την απόσταση, μικρή ή μεγάλη, που έχουν οι θέσεις των χρηστών από τα κόμματα.

 

Είναι ανεξάρτητο;

Είναι αποτέλεσμα αυστηρά επιστημονικής εργασίας και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με πολιτικά κόμματα ή κινήματα.

 

Πώς επιλέγονται οι ερωτήσεις;

Οι ερωτήσεις επιλέχθηκαν από την ερευνητική ομάδα χωρίς καμία ανάμειξη των κομμάτων ή των υποψηφίων στην επιλογή των ερωτήσεων. Το ερωτηματολόγιο συντάχθηκε και οργανώθηκε γύρω από τρεις θεματικές πολιτικής επικαιρότητας: Οικονομία, Κοινωνία και Εθνικά θέματα.

 

Πώς καθορίστηκαν οι θέσεις των κομμάτων;

Οι θέσεις των κομμάτων καθορίστηκαν από μια ομάδα πολιτικών επιστημόνων, υποψηφίων διδακτόρων και φοιτητών διαφόρων επιστημονικών πεδίων (πολιτική επιστήμη, ψυχολογία, κοινωνιολογία, ιστορία, νομική) στη βάση πολλαπλών πηγών πληροφοριών (π.χ. προγραμματικές θέσεις των κομμάτων, συνεντεύξεις με υποψηφίους και αρχηγούς κομμάτων, λόγοι πολιτικών και απόψεις ανεξάρτητων ειδικών). Οι θέσεις του εκάστοτε κόμματος για τα ζητήματα καθορίστηκαν μετά από πολλαπλούς γύρους κωδικοποίησης, η οποία έγινε ανώνυμα. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τόσο τεχνικοί λόγοι, όσο και η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με κάποια κόμματα περιορίζουν τον αριθμό των κομμάτων που περιλαμβάνονται. Στην παρούσα φάση, τα κύρια πολιτικά κόμματα κάθε χώρας, συμπεριλαμβανομένων όσων ήδη βρίσκονται εντός του Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιλαμβάνονται στο Choose4Cyprus.

 

Σύγκριση με άλλους χρήστες:

Από τη στιγμή που ένας επαρκής αριθμός χρηστών συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, στην οθόνη αποτελεσμάτων: “Εγγύτητα με άλλους χρήστες”, θα μπορείτε να δείτε ποιό κόμμα άλλοι χρήστες με απαντήσεις παρόμοιες με τις δικές σας δήλωσαν πρόθεση να ψηφίσουν.

 

Τι γίνεται με τα δεδομένα που συλλέγονται από το Choose4Cyprus;

Τα δεδομένα, όπως οι απαντήσεις σας στις ερωτήσεις, που συλλέγονται είναι απολύτως ανώνυμα. Τα δεδομένα αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και με κανέναν τρόπο δεν θα κοινοποιηθούν ή πωληθούν σε τρίτους.

 

Μπορείς να το βρεις εδώ: Choose4Cyprus

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending