fbpx

Πρώτη Θέση φοιτητών Νομικής Σχολής του Παν. Νεάπολις στον 3ο Εθνικό Διαγωνισμό εικονικής δίκης!

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου συμμετείχε φέτος με εξαιρετική επιτυχία στον 3ο εθνικό διαγωνισμό εικονικής δίκης της ELSA Cyprus, ο οποίος διεξήχθη στις 10 και στις 16 Μαΐου 2016 στη Λευκωσία.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού το Πανεπιστήμιο Νεάπολις εκπροσώπησαν δύο ομάδες. Η ομάδα την οποία αποτελούσαν οι φοιτητές: Ζωή Βαλάρη, Μαρία Κεφάλα-Καρλή και Νικόλαος Στεργίου υπό τις οδηγίες του προπονητή Δρ. Νικόλαου Ζαπριάνου, λέκτορα αστικού δικαίου, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και προκρίθηκε με πρωτιά στην τελική φάση του διαγωνισμού αποσπώντας μάλιστα και το βραβείο καλύτερου δικογράφου.

Η παραπάνω ομάδα ολοκλήρωσε την επιτυχή της πορεία αντιμετωπίζοντας την αντίστοιχη ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στον τελικό, που διεξήχθη τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου, και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

3d03112c-e869-4d9b-b3a6-bce1f8bb6fd61

 

Και στην πρώτη φάση και στον τελικό, τίθεται στους συμμετέχοντες φοιτητές μια υπόθεση και εκείνοι καλούνται να συντάξουν γραπτά δικόγραφα και να διαγωνισθούν προφορικά σε κατ’ αντιδικία διαδικασία ενώπιον κριτών-δικαστών.

Οι φοιτητές έχουν έτσι την ξεχωριστή ευκαιρία να εξασκηθούν στην προετοιμασία και υποστήριξη πραγματικών υποθέσεων και να μελετήσουν επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την νομολογία των δικαστηρίων και την επιστήμη. Τα θέματα του φετινού διαγωνισμού προέρχονταν από τον χώρο του αστικού δικαίου και της πολιτικής δικονομίας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending