fbpx

Πώς θα σου φαινόταν αν είχες την Angelina Jolie καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο;

Ναι είναι αλήθεια! Ανακοινώθηκε επίσημα πως η πασίγνωστη ηθοποιός Angelina Jolie, θα αναλάβει καθήκοντα επισκέπτριας-καθηγήτριας στο London School of Economics (LSE), σε ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σχετικά με τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια.

Με βάση το Business Insider, το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε την έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος την ερχόμενη χρονιά, που είναι το πρώτο στο είδος του παγκόσμια. Υπεύθυνο κέντρο για τη λειτουργία του θα είναι το “LSE Centre for Women, Peace and Security” που δημιουργήθηκε πέρσι από την ηθοποιό και τον William Hague, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας.

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες μέχρι σήμερα, η Angelina Jolie είναι εδώ και χρόνια Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR).

gettyimages-470935976

Όπως είπε η ίδια η Angelina σε ανακοίνωση της:

«Είναι πολύ σημαντικό να επεκτείνουμε τη συζήτηση στο πώς θα προωθηθούν τα δικαιώματα των γυναικών και πώς θα τερματίσουμε την ατιμωρησία για τα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος των γυναικών, όπως η σεξουαλική κακοποίηση σε καιρό πολέμου»

Συμπλήρωσε λέγοντας: «Ανυπομονώ να διδάξω και να μάθω κι εγώ από τους φοιτητές, όσο και να μοιραστώ τις δικές μου εμπειρίες δουλεύοντας μαζί με κυβερνήσεις και με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

 

angelina-jolie-to-teach-at-london-school-of-economics-on-women-in-conflict-2016-5

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον William Hague, όταν εκείνη σκηνοθέτησε πρώτη φορά το 2011 την ταινία “In the Land of Blood and Honey”, που αφορούσε τον πόλεμο στη Βοσνία (1992 – 1995) όπου υπολογίζονται 20.000 γυναίκες θύματα βιασμού.

Έτσι, αποφάσισαν να ιδρύσουν μαζί το 2012 την “Πρωτοβουλία για την Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας στις Συρράξεις“, ώστε να ξεκινήσει παγκόσμια δράση για την καταπολέμηση τέτοιων εγκλημάτων, των δραστών ενώπιον της Δικαιοσύνης και την αποτελεσματικότερη υποστήριξη όσων επέζησαν. Συνδιοργάνωσαν και το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο για αυτό το θέμα, στο Λονδίνο το 2014.

Η Angelina Jolie με τον William Hague
Η Angelina Jolie με τον William Hague

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, το νέο αυτό πρόγραμμα θα βοηθήσει στην ενίσχυση του έργου τους, μέσω της ανάπτυξης της έρευνας, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της κουλτούρας της ατιμωρησίας.

Τυχεροί οι φοιτητές της!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending