fbpx

Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου από τη Special Olympics!

Για 16η συνεχόμενη χρονιά και με την υποστήριξη της UEFA, η Special Olympics διοργανώνει την ετήσια βδομάδα Ευρωπαικού Ποδοσφαίρου από τις 21-29 Μαίου.

Ουσιαστικά, στόχος της διοργάνωσης και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι να δοθούν ευκαιρίες για να παίξουν ποδόσφαιρο σε επίπεδο Grassroots παιδιά με ή χωρίς αναπηρίες με την έμφαση, φέτος, να δίνεται στα παιδιά κάτω των 12 ετών.

H διοργάνωση ξεκίνησε το 2000 με την συμμετοχή 15 χωρών με την συμμετοχή φέτος να φτάνει τους 50 χιλιάδες ποδοσφαιριστές από 50 χώρες, ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν σε πάνω από 450 παιχνίδια.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές που προωθούν και στηρίζουν την Εβδομάδα Ευρωπαικού Ποδοσφαίρου. Ανάμεσα τους και ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Ντάνι Άλβες και ο Γιόχαν Κρόιφ όσο ήταν στη ζωή ενώ παιδιά με νοητικές αναπηρίες φιλοξενήθηκαν σε παιχνίδια της Serie A και B στην Ιταλία, σε παιχνίδια της πολωνικής Ekstraklasa, στα πρωταθλήματα της Ουγγαρίας, του Βελγίου, της Φινλανδίας αλλά και στη γερμανική Μπουντεσλίγκα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ σε μια κίνηση πάντως που αξίζει μεγαλύτερης προβολής και στήριξης. Επίσης μπορείτε να βρείτε την επίσημη σελίδα στο Facebook στο Special Olympics Cyprus.

Περισσότερα αθλητικά νέα στη σελίδα μας στο Facebook:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending