fbpx

Λάθη που κάνουμε με την αντηλιακή κρέμα!

Τώρα με το καλοκαίρι και τον καυτό ήλιο της χώρας μας, το δέρμα μας χρειάζεται και την κατάλληλη προστασία με τη χρήση αντηλιακών κρεμών. Η εφαρμογή και μόνο όμως, οποιαδήποτε τέτοιας κρέμας, δεν σημαίνει ότι είμαστε και πλήρως προστατευμένοι από τον ήλιο.

Πολλοί από εμάς κάνουμε λάθη με τη χρήση της αντηλιακής κρέμας, βάζοντας σε κίνδυνο το δέρμα μας να καεί, ή ακόμη χειρότερα να προκαλέσουμε καρκίνο του δέρματος.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα λάθη που κάνουμε, αλλά και τη σωστή χρήση της αντηλιακής κρέμας για πλήρη προστασία του δέρματος μας και της υγείας μας.

 

1. Υπεριώδης ακτινοβολία UVA και UVB

download (3)

Όταν αγοράζουμε μια αντηλιακή κρέμα πρέπει να κοιτάζουμε αν προστατεύει από την υπεριώδης ακτινοβολία, τόσο την UVA όσο και την UVB. Οι ακτίνες UVA μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα μας σε πιο βαθύ επίπεδο, ενώ οι ακτίνες UVB είναι αυτές που είναι υπεύθυνες για τα εγκαύματα του δέρματος από τον ήλιο.

 

2. Δείκτης προστασίας (SPF)

sunscreen

Το γνωστό σε όλους μας SPF είναι ο δείκτης προστασίας από τις ακτίνες UVB. Μη χρησιμοποιείτε αντηλιακές κρέμες ούτε με πολύ χαμηλό δείκτη, αλλά ούτε και πολύ υψηλό. Το ιδανικότερο είναι μεταξύ 30-50, ανάλογα με το πόσο μαυρισμένο είναι το δέρμα σας.

 

3. Η ποσότητα

820_48d4fc02-381f-4bd4-ad78-3cba470afa09
Όταν εφαρμόζετε πολύ μικρή ποσότητα αντηλιακής κρέμας, αυτή δεν απορροφάται από το δέρμα και δεν έχουμε την πλήρη προστασία που θέλουμε να μας προσφέρει. Το ίδιο ισχύει και για την υπερβολική ποσότητα, την οποία πολλοί πιστεύουν ότι λόγω του ότι έχουν εφαρμόσει περισσότερη ποσότητα αντηλιακού είναι πιο προστατευμένοι από τον ήλιο, πράγμα εννοείται που δεν ισχύει.

 

4. Η ώρα εφαρμογής

yuuu
H αντηλιακή κρέμα χρειάζεται κάποια ώρα για να απορροφηθεί από το δέρμα, ούτως ώστε να αρχίσει να η προστατευτική της δράση από τον ήλιο. Γι’ αυτό 15 με 30 λεπτά πριν εκτεθούμε στον ήλιο, πρέπει να την εφαρμόζουμε και όχι μόλις φτάσουμε στην παραλία, όπως κάνουμε όλοι .

 

5. Πότε να την εφαρμόσουμε ξανά;

Woman Applying Sunscreen --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Μια φορά δεν είναι αρκετή για να μας προστατεύσει, για αυτό και πρέπει να την εφαρμόζουμε ξανά, κάθε δύο ώρες περίπου . Εννοείται όμως ότι κάθε φορά που θα μπούμε στο νερό, η προστασία της εξασθενεί, γι’ αυτό αφού στεγνώσουμε καλά, να την εφαρμόσουμε ξανά μετά από το κολύμπι.

 

Απολαύστε λοιπόν το καλοκαίρι με σωστή χρήση της αντηλιακής σας κρέμας
για ένα υγιές και χωρίς εγκαύματα δέρμα! 

xxx

 

Όσα πρέπει να κάνεις για να προετοιμαστείς για το καλοκαίρι, 
μόνο στο Facebook page μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending