fbpx

Ο Παναγιώτης Ρούσος μας βάζει στον κόσμο του κυπριακού Χάντμπολ!

O Παναγιώτης Ρούσος, από παιδί στο χάντμπολ, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Studentlife.com.cy, καταθέτει την δική του άποψη για το άθλημα και το πόσο δύσκολος είναι ο συνδυασμός άθλησης και φοίτησης.

  • Να ξεκινήσουμε λέγοντας μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου.

Είμαι τριτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και σπουδάζω Διεθνείς Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές στο τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ασχολούμαι με το άθλημα της χειροσφαίρισης από 11 χρονών. Αγωνίζομαι στην ομάδα της ΣΠΕ Στροβόλου και  είμαι μέλος της εθνικής ομάδας .

Φέτος αγωνιστήκαμε στο Challenge Cup με την ομάδα μου όπου και αποκλειστήκαμε από την Τσέχικη Dukla Prague. Kατακτήσαμε την 2η θέση στο πρωτάθλημα και στεφθήκαμε κυπελλούχοι κερδίζοντας στο τελικό την ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

  • Είναι εύκολο να συνδυάζεις σπουδές και Αθλητισμό;

Προφανώς  ο συνδυασμός σπουδών και αθλητισμού είναι πολύ δύσκολος.  Πρέπει να καθορίσεις τις προτεραιότητες σου όπως εσύ θέλεις και να ακολουθείς ένα σωστό προγραμματισμό που να συνδυάζει και διάβασμα και προπόνηση. Σίγουρα για εμάς τους αθλητές που ασχολούμαστε ερασιτεχνικά με το άθλημα, πρέπει να έχουμε σαν 1ο μέλημα τις σπουδές μας.

UCY VS UNIC HANDBALL MEN 26_01

  • Ποιο είναι το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού αλλά και του Χάντμπολ γενικότερα στην Κύπρο;

Αναμφίβολα το χάντμπολ δεν είναι τόσο δημοφιλές άθλημα όπως το ποδόσφαιρο και το μπασκετ. Υπήρξαν όμως διαχρονικά αρκετές ευρωπαϊκές επιτυχίες των ομάδων μας τόσο σε σωματειακό επίπεδο όσο και σε εθνικό όμως τα τελευταία χρόνια το χάντμπολ δεν βρίσκεται στα καλύτερα του.

Το επίπεδο πάει προς τα κάτω λόγω της οικονομικής κρίσης και διάφορων καταστάσεων που το ταλανίζουν. Γενικά υπάρχει ένας κορεσμός στο άθλημα. Πρέπει να βρεθούν άμεσα οι λύσεις και τα κίνητρα που να μπορέσουν να ωθήσουν τους αθλητές της χειροσφαίρισης να δουλέψουν και να φέρουν το άθλημα εκεί που ήταν.

UCY VS UNIC HANDBALL MEN 24_01

  • Υπάρχει η κατάλληλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης στο Χάντμπολ; Υπάρχει κατάλληλη κάλυψη στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Ελάχιστη είναι η κάλυψη που μας προσφέρουν τα MME, όπως βέβαια στα περισσότερα αθλήματα αν εξαιρέσουμε το ποδόσφαιρο. H προώθηση του αθλήματος γίνεται κυρίως μέσω των social media από φίλους, προπονητές και παίκτες του αθλήματος.

Σίγουρα η κάλυψη στο Πανεπιστημιακό Αθλητισμό μας αφήνει ικανοποιημένους. Κάθε βδομάδα βλέπαμε σχολιασμούς, φωτογραφίες και στιγμιότυπα σε βίντεο από όλα τα αθλήματα.

  • Μια συμβουλή για τους νέους αθλητές και για αυτούς που είναι φοιτητές – αθλητές;

Η συμβουλή που θα έδινα σε όποιο ασχοληθεί με τον αθλητισμό είναι ότι μόνο θετικά μπορεί να του φέρει στη ζωή του και να κυνηγά κάθε όνειρο και στόχο του .

Περισσότερα αθλητικά νέα στη σελίδα μας στο Facebook:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending