fbpx

Γιατί τα 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση είναι τα καλύτερα μας; (βίντεο)

Βρισκόμαστε και επίσημα στο τέλος της εξεταστικής περιόδου, ή κάποιοι τελείωσαν ήδη πριν λίγες μέρες.

Το μοναδικό πράγμα που σκέφτομαι είναι πώς πέρασαν αυτά τα 4 χρόνια σπουδών και πώς θα είναι η ζωή μου τώρα που η φοιτητική ζωή τελειώνει.

Κι εκεί που έχω πέσει στην καταθλιψάρα μου, που αναπολώ τις στιγμές όταν ήμουν στο πρώτο έτος, την πρώτη μου εξέταση και τις πρώτες μεταλυκειακές μου εμπειρίες, πέφτω σε ένα βίντεο που άλλαξε την φιλοσοφία μου ολόκληρη.

1
Η αλήθεια είναι πως το άγχος για όλους τους τελειόφοιτους και πρόσφατα απόφοιτους, είναι τεράστιο.

“Πότε θα βρεις μια δουλειά”, “σε ποιες εταιρίες έκανες αίτηση”, “τι θα κάνεις με τη ζωή σου τώρα που παίρνεις πτυχίο‘ είναι μόνο μερικές από τις ατάκες που ακούμε καθημερινά. Καταφέρνουν να μας περάσουν αυτή τη “δηλητηριώδη” σκέψη μέσα μας, να μας τρώει τα σωθικά αν τελικά θα καταφέρω να γίνω στην ζωή μου μεγάλος ή όχι, αν θα γίνω γνωστός ή όχι, εάν η πιστωτική μου κάρτα θα ρέει ασταμάτητα ή όχι.

 

2
Κι εκεί είναι που θέλεις να φωνάξεις ένα “ΦΤΑΝΕΙ”!

Ή ένα “σταματήστε επιτέλους τη Γη να κατέβω”! Η ζωή δεν μετριέται με το χρήμα, ούτε η ευτυχία έρχεται μέσα από μια καλή δουλειά, στην οποία θα αναγκάζομαι να δουλεύω 14 ώρες την μέρα.

 

3
Μια μικρή λεπτομέρεια είναι που ξεχνάμε: Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε μεγαλύτεροι από 24 χρονών!

Και ευτυχώς, βρέθηκε μπροστά μου ο Gary Vaynerchuk, γνωστός επιχειρηματίας, επενδυτής, συγγραφέας και δημόσιος ομιλιτής! Τα λόγια ενός επιτυχημένου άντρα, με έβαλαν σε σκέψεις που θα ‘πρεπε να μοιραστώ μαζί σας.

 

4
Τι να κάνεις μετά το πανεπιστήμιο; Να ζήσεις!

Σύμφωνα με τον γνωστό επιχειρηματία, μετά το τέλος των σπουδών σου έχεις το μοναδικό “παραθυράκι των 5 χρόνων. Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια, δεν χρειάζεται να δουλεύεις ασταμάτητα – εξάλλου αυτό πρόκειται να κάνεις για την υπόλοιπη σου ζωή. Δημιούργησε αναμνήσεις, δοκίμασε καινούρια πράγματα και προσπάθησε να συλλέξεις εμπειρίες που θα τις θυμάσαι για πάντα!

5
Ασχολήσου με ένα καινούριο χόμπι που δεν φανταζόσουν τον εαυτό σου να κάνει ποτέ!

Μπορείς να ξεκινήσεις καποέιρα ή ιππασία… Ακόμα και να γυρίσεις την Κύπρο με ένα ποδήλατο (ευτυχώς που ζούμε στην Κύπρο δηλαδή και όχι σε καμιά άλλη μεγαλύτερη χώρα!). Μάζεψε τους φίλους σου για κάμπινγκ ή μείνετε σε ένα χόστελ με 10 αγνώστους.

 

6
Επισκέψου άλλες χώρες κι άλλους πολιτισμούς.

Αν σου αρέσει κιόλας, εγκαταστάσου για λίγο καιρό, δούλεψε σε ένα μπαρ ή σε μια παγωταρία. Γνώρισε κόσμο, δημιούργησε δεσμούς.

Ξεκίνα τη δική σου συλλογή με νομίσματα, με εισητήρια ή ακόμα και από τις χαρτοπετσέτες εστιατορίων. Φτιάξε μια ζωή που μετά θα αναπολείς και μόνο αισθήματα χαράς θα σου προκαλεί.

 

Ζήσε τη ζωή σου, μάθε να συλλέγεις στιγμές και εμπειρίες και όταν χορτάσεις, μπορείς να στραφείς στην καριέρα σου.

 

Travel-Options-for-the-Broke-College-StudentΘα είσαι τότε αρκετά ώριμος για να αφοσιωθείς στη δουλειά σου, που επί τη ευκαιρία, θα ασχολείσαι μαζί της τα επόμενα 40 χρόνια! Είναι τα ωραιότερα 5 χρόνια της ζωής σου και δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτα!

 

7
Get your lazy ass up και απόλαυσε το κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά σου!

Ο κόσμος όλος είναι στα πόδια μας, φτάνει να το αντιληφθούμε και να τον διεκδικήσουμε!

 

8
Το βίντεο που πρέπει να δείτε με το μοναδικό Gary Vaynerchuk:

 

Εσύ τι θα κάνεις αφού αποφοιτήσεις;

 

Δες επίσης: Είσαι τελειόφοιτος; Σίουρα εν να ταυτιστείς με τούτες τις καταστάσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending