fbpx

Πόσο αντέχουν τελικά οι σχέσεις από απόσταση;

Σχέσεις από απόσταση. Άλλοι τις έχετε ζήσει, άλλοι τις ζείτε και άλλοι τις έχετε ακουστά.

Στις μέρες μας, όπου το πρέπει μας τείνει να είναι το μέλλον και οι σπουδές μπορεί να υπάρξει μία σχέση από απόσταση στη ζωή μας.

Είναι δυνατό μία τέτοια σχέση να αντέξει και να μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο και στην απόσταση;

1
Μία τέτοια σχέση περνά από πολλά κύματα.

Πολλές είναι οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν δύο πρόσωπα που αγαπιούνται. Η απόσταση αποτελεί την πιο κύρια δυσκολία, αφού δυσκολεύει την επικοινωνία και τις ανάγκες των ανθρώπων που την βιώνουν.

Δεν μπορείς να έχεις αυτά τα απλά, μικρά και καθημερινά, ανεκτίμητης αξίας, που έκαναν την κάθε μέρα ξεχωριστή. Μία σφικτή ζεστή αγκαλιά, ένα φιλί γεμάτο στοργή και αγάπη.

Όλα κωδικοποιούνται μέσα από οθόνες κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

2
Σε μία τέτοια σχέση δεν είναι μόνο οι δυσκολίες.

Είναι και η κορύφωση συναισθημάτων και ο χρόνος που παγώνει όταν βλέπεις τον άλλο, μετά από καιρό, να αφήνει τη βαριά του βαλίτσα και να τρέχει με φόρα να σε αγκαλιάσει και να σε φιλήσει.

Είναι και τα σκιρτήματα της κάθε ματιάς. Είναι και τα μάτια που γυαλίζουν γεμάτα από δάκρυα ευτυχίας και το “αγαπώ σε” με τη φωνή που τρέμει και εκείνη από ευτυχία.

Είναι και το συναίσθημα που σε κατακλύζει να τα ζήσεις όλα με τον άλλο, να τον πας σε νέα μέρη να φάτε, να πείτε τα “δικά σας”, να μοιραστείτε αστεία και σοβαρά, να γελάσετε μέχρι δακρύων.

Κάθε φορά που βρίσκεσαι μετά από καιρό με τον άλλον, το πάθος και η αγάπη που κατακλύζει την καρδιά και την ψυχή σου, είναι ακόμα μεγαλύτερη από την τελευταία φορά.

 

3
Και θες να μοιραστείς τα πάντα.

Να μιλήσεις για όλα αυτά που έγιναν όσο είσασταν χωριστά. Χωριστά μόνο σωματικά, γιατί δύο άνθρωποι που αγαπιούνται ψυχικά είναι πάντοτε ένα.

Τα χιλιόμετρα είναι απλά ένας αριθμός – ποιος ποτέ μπόρεσε να μετρήσει τα αισθήματα με αριθμούς;

4
 Η απόσταση είναι περίεργο πράγμα.

Δύσκολο και ανυπόφορο πολλές φορές γι’ αυτόν που το βιώνει. Όμως όταν ο άλλος σημαίνει τόσα πολλά για ‘σένα, διαλέγεις το δύσκολο δρόμο.

Να μείνεις, να υπομένεις και να τα καταφέρεις. Θεωρητικά ο εύκολος δρόμος είναι να τον αφήσεις να φύγει.

Αλλά, πόσο σίγουρος είσαι πως αυτός είναι ο εύκολος δρόμος;

 

Δες επίσης: 4+1 τρόποι να αντιμετωπίσεις μία σχέση εξ αποστάσεως!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending