fbpx

“Μαζί μπορούμε καλύτερα”: ‘Οσα μας είπε η ομάδα του Together Cyprus!

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μια εθελοντική ομάδα, νεοσύστατη μπορώ να πω, που έχει όρεξη, πάθος, αγάπη για τον άνθρωπο και το κόσμο γύρω του, αγάπη για εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά. Αυτή η ομάδα, δεν είναι άλλη από την TOGETHER CYPRUS.

Δεν μπορούσα, λοιπόν, να μην ρωτήσω και να μάθω περισσότερα για αυτήν, οπόταν άδραξα την ευκαιρία να επικονωνήσω μαζί τους και να μάθω περισσότερα. Εσύ ξέρεις ποιοι είναι στην ομάδα; Ρωτήσαμε και μάθαμε!

Για πάμε να δούμε όσα μας είπαν!

 

1
Πώς ονομάζεται το δίκτυο εθελοντισμού που έχετε δημιουργήσει και πώς εμπνευστήκατε αυτό το όνομα;

To Δίκτυό μας ονομάζεται Together Cyprus. Η ανάγκη για ανάπτυξη της εθελοντικής και ανιδιοτελούς συνείδησης στην κοινωνία μας και το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων για ενεργή συμμετοχή στα κοινά ήταν πηγή έμπνευσης. Το όνομα μας, Together Cyprus (Μαζί Κύπρος) αντικατοπτρίζει και την ιδεολογία του δικτύου μας.

 

2
Ποιοι αποτελούν την ομάδα συντονισμού του ESVN και πώς προέκυψε;

Γνωριστήκαμε στην εκστρατεία Let’s Do It Cyprus, γελάσαμε, κλάψαμε, τσακωθήκαμε, νιώσαμε υπερήφανοι! Η αγκαλιά που μας χάρισαν οι 15 χιλιάδες εθελοντές που συμμετείχαν ενεργά στην εκστρατεία, ήταν η αφορμή να ενώσουμε τις γνώσεις, την θέληση και την αγάπη μας για τα κοινά! Γενικότερα, η συντονιστική μας ομάδα αποτελείται από διαφορετικούς χαρακτήρες και επαγγελματίες, με ένα κοινό στόχο και όραμα!

 

3
Πείτε μας λίγα λόγια για το καινούργια σας δίκτυο. Ποιους στόχους έχετε θέσει και πως θα τους υλοποιήσετε;

Οραματιζόμαστε μία κοινωνία που θα χαρακτηρίζεται από τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή σκέψη. Κύριος στόχος μας, η εμπλοκή σε κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όσον περισσότερων εθελοντών γίνεται, για την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης και προβολής του Κυπριακού πολιτισμού και κουλτούρας.

Σκοπός μας μας είναι η ένταξη όλων των φορέων που δρουν με ανιδιοτελή κίνητρα, και η υποστήριξη τους. Πέρα της συμμετοχής μας σε δράσεις άλλων ομάδων, θα διοργανώνουμε εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές και μη, εκστρατείες, θα παράγουμε σύντομα κοινωνικά βίντεο και θα συνεργαζόμαστε με Ευρωπαϊκούς Φορείς για την υλοποίηση προγραμμάτων.

 

4
Μια από τις μεγαλύτερες δράσεις που προ-υπήρξαν αυτού του δικτύου από εσάς, ήταν το Let’s Do It Cyprus. Πώς σας φάνηκε αυτή η εμπειρία και πόσο δύσκολο ήταν να οργανώσετε μια τόσο μεγάλη εκστρατεία ανά το Παγκύπριο;

5 άγνωστοι με κοινό σύνδεσμο την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννα Παναγιώτου που συνέθεσε την ομάδα, όρεξη για επιτυχία και 15 με 20 ώρες καθημερινής δουλειάς. Το αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση που έγινε ποτέ στο νησί μας, πέραν των 15 χιλιάδων εθελοντών να δραστηριοποιούνται για κοινό όφελος! Τα άτομα που έχουμε γνωρίσει ήταν η έμπνευσή μας ενώ η διαφορετικότητα που κουβαλούμε σαν ομάδα ήταν η βάση για την ίδρυση του ‘Together! Cyprus’.

 

5
Είμαι σίγουρη πως μετά από αυτή την τεράστια εθελοντική δράση που οργανώσετε με τόση επιτυχία, θα έρθουν ακόμη περισσότερες. Τι να περιμένουμε από εσάς τους επόμενους μήνες;

Τους αμέσως επόμενους μήνες έπεται οργάνωση, συγκέντρωση και πολλές ιδιαίτερες συνεργασίες που θα επισκιάσουν τις επόμενες κοινωνικές δράσεις μας. Το φθινόπωρο θα γίνουμε όλοι μία φωνή! Θα σε αφήσω με την αγωνία όμως! 

 

6
Είναι εύκολο για ένα νέο που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ξανά με τον εθελοντισμό να εμπλακεί σε αυτό το εθελοντικό δίκτυο; Και πώς;

Αγάπη, Ανιδιοτέλεια, Όρεξη και χαρά για προσφορά! Αν κάποιος χαρακτηρίζεται από αυτά, τότε είναι γεννημένος εθελοντής!

Η ποικιλομορφία του δικτύου μας ως προς τις δράσεις, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτιστικές, προσφέρει σε όλους την δυνατότητα να βοηθήσουν στον τομέα που προτιμούν!

 

7
Πώς μπορούν εθελοντές δραστηριοποιούντες σε άλλες εθελοντικές οργανώσεις να ενταχθούν σε αυτό το δίκτυο;

Το Together Cyprus ενδέχεται να αναπτύξει συνεργασίες όπου θα υπάρχει η αλληλοβοήθεια και εμπλοκή σε παντός είδους δράσεις είτε αυτές οργανώνονται από το δικό μας δίκτυο ή από διάφορα άλλα. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι!

Ο εθελοντισμός δεν διαχωρίζεται σε οργανώσεις και δίκτυα, αλλά σε όρεξη και ελπίδα.

 

8
5 Λόγοι για να εγγραφεί κάποιος στο Together Cyprus:

  • Κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή και ανάπτυξη της ανιδιοτέλειας
  • Προσφορά και αγάπη
  • Ενεργή δραστηριοποίηση, κοινωνικοποίηση
  • Απόκτηση εμπειριών και γνώσεων – ικανοτήτων και δεξιοτήτων
  • Είναι λίγοι 5 μόνο λόγοι! Έλα στο δίκτυο και θα ανακαλύψεις τις απεριόριστες ευκαιρίες που σου παρέχονται άλλα και ένα πρωτόγνωρο αίσθημα από τη χαρά της προσφοράς!

 

Για ‘μένα προσωπικά είναι η καλύτερη πρωτοβουλία νέων στην Κύπρο. Αν και είναι νωρίς ακόμα για να τους αξιολογήσουμε, η μέχρι τώρα πορεία τους αποδυκνύει πως θα δραστηριοποιήθουν έντονα στο χώρο του εθελοντισμού και μπορούμε να περιμένουμε πολλές όμορφες εθελοντικές δράσεις από το TOGETHER CYPRUS-Environmental and Social Voluntary Network. Όμως, ας μη μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Η Κύπρος μας, σε χρειάζεται και ‘σένα, και ‘μένα και όλους μας, γιατί μόνο Μαζί η Κύπρος μπορεί να τα καταφέρει!

 

Αν θέλεις κι εσύ να δραστηριοποιηθέις στο χώρο του εθελοντισμού μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα του ΕSV στο Facebook ή την ιστοσελίδα στο διαδίκτυο για να μάθεις περισσότερα και να εγγραφείς σε αυτό το τεράστιο εθελοντικό δίκτυο.

 

Ευχαριστούμε την ομάδα του Together Cyprus και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι κάνουν!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending