fbpx

5 κυπριακές φράσεις που όλοι ακούμε (και λέμε) κάθε καλοκαίρι!

Τζείνο που εν μπορώ να καταλάβω εν το ότι, ενώ εν πύρουλλος τζιαι ξέρουμεν το ούλλοι, πάντα βρέθεται ένας φίλος/η μες τη παρέα που εννα πεταχτεί να μας πει:

 “Ρε πελλέ εν πύρουλλος σήμερα”. 

Πε μου καλά ρε… Εν το ήξερα!“.


Οι Κυπραίοι, παρ’ όλο που ζούν το καλοτζιαίρι 150 μέρες το χρόνο, παραπονιούνται σαμπώς τζιαι εν η πρώτη φορά. Ίντα άμαν κάμνουμεν έτσι εμείς, οι ξένοι τι πρέπει να κάμνουν;

Φέρε το Σουϊδό μες τον Ιούλη τζιαι εν να λιώσει όπως το παγωτό.

Ποιες φράσεις ακούμε, λοιπόν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

 

1
“Στάσσουν που πάνω μου”

Θωρείς τον άλλο να σκουπίζεται με την πετσέτα του μπάνιου τζιαι σκέφτεσε ότι μόλις εφκήκεν που τη θάλασσα, ενώ στη πραγματικότητα τζείνα ούλλα που θωρείς να στάσσουν εν τα… δρώματα του.

2
“Κρούζει πέτρες ο ήλιος πόξω”

Μάλλον κάτι τέθκιο είδε μπροστά του τζείνος που είπε πρώτη φορά τη φράση “ο ήλιος κρούζει πέτρες σήμερα” εννοώντας πως είναι πάρα πολλή ζέστη. Άραγε οι πέτρες μπορούν να πάρουν φώκο;

3
“Μιαν μπύρα, τσακρίν όμως, γιατί έφαν μας το λιοπύρι ρε κουμπάρε”

Κάποτε το ice bucket challenge αποτέλεσε διασκεδαστικό “παιχνίδι” (επί σκοπού) ανά το παγκόσμιο. Αλλά ένα τέτοιο iced-beer bucket challenge, είμαι σίγουρη πως είναι διαχρονικότατο, όχι παιχνίδι, αλλά επάγγελμα του Κυπραίου το καλοτζαίρι. Όπως λέμε, “Εν η δουλειά τους τούτη“.

4
“Κόρηηη; Είδες τη ράσσιη σου; Εκατακοτσσίνισες. Φέρε δα να σου βάλω αντηλιακό”

Επειδή η Κυπραία εν θα βάλει ποττέ νου! “Μα να βάλω αντηλιακό τζιαι να φαίνουμε άσπρη;” “Όι κόρη εγώ εν να βάλω τα λαδάκια μου να μαυρίσωΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ τούτα ούλλα. Εεεε, το αποτέλεσμα ξέρετε το! Μόλις κοτσσινίσεις, εν να πεταχτεί μια φίλη σου να το κάμει τραγικό!

5
“Καθούμαστεν 10 ώρες μες την πυρά τζιαι ακόμα να ρέξει το λεωφορείο. Έλεος πιον @$^#%#@!”

Ένδοξη Κύπρος με τα λεωφορεία σου… Και ποιος δεν σε καταράστηκε καλοκαιριάτικα που το πρόγραμμα γράφει ότι εν να περάσει το λεωφορείο στις 11:00 τζιαι γίνεται 12:15 και ακόμα περιμένεις. Το θέμα εν ότι τα οδικά μας μέσα χρειάζουνται μιαν αναβάθμιση. Ως τότε γερά νεύρα να αντέξεις όρθιος μες το ‘λιοπύρι.

Εν θα είπες κι εσύ έστω μια που τούτες ακόμα;

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους και πιο ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ! Απολαύστε την πυρά, αντί να κλαφτείτε φέτος. 

 

Δες επίσης: Kαλοκαίρι – Όσα λαλείς ότι θα κάμεις Vs. όσα κάμνεις τελικά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending