fbpx

5+1 λόγοι για να λάβεις μέρος στο HACK{CYPRUS} Hackathon 2016!

“Τι είναι τελικά αυτό το Hackathon”, ρωτάνε όλοι εδώ και μια βδομάδα. Αν πρέπει να δώσουμε τον ορισμό της Wikipedia (σε ελεύθερη μετάφραση), Hackathon είναι:

“Μία σύναξη στην οποία προγραμματιστές και άλλοι σε συναφή αντικείμενα με το software, όπως graphic designers, interface designers, αλλά και project managers συνεργάζονται σε διάφορα projects. Ενίοτε χρησιμοποιούν και hardware. Συνήθως αυτό μπορεί να συμβαίνει από μία μέρα εώς και μία βδομάδα.”

Όπου λέει πιο πάνω “συνεργάζονται”, συνήθως σημαίνει “ετοιμαζόμαστε για ατελείωτες ώρες κώδικα και με ελάχιστο ύπνο!”. Αν θέλεις να μάθεις πόσες ώρες κοιμήθηκαν oι διαγωνιζόμενοι πέρσι, μπες εδώ!

Τα hackathon είναι πάντα ιδιαίτερα διασκεδαστικά κι εμείς θα σου δώσουμε 5+1 σοβαρούς λόγους γιατί συμβαίνει αυτό:

 

1
Γνωρίζεις κόσμο

Τα hackathon πάντα σου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσεις κανούριους ανθρώπους, πέραν του πανεπιστημίου και της δουλειάς σου. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι γνωρίζεις ανθρώπους που αγαπούν την τεχνολογία όσο εσύ. Ναι ναι, είναι δύσκολο να πηγαίνει κανείς σε ένα “πάρτυ” μόνος χωρίς να ξέρει κανένα. Τα hackathon όμως δεν είναι το μέρος για να ντρέπεται κανείς να έρθει μόνος. Οι ομάδες φτιάχνονται όταν πολλοί διαγωνιζόμενοι βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα και θέλουν να κτίσουν κάτι μαζί.

Με τόσο ταλαντούχο κόσμο, είναι αδύνατο να μην βρεις μια ομάδα που να σου αρέσει για να περάσεις το υπόλοιπο Σαββατοκυρίακο! Θα βρεις τα πάντα. Designers, entrepreneurs και πολλούς άλλους και αυτή είναι η χρυσή σου ευκαιρία για να χτίσεις ένα καλό δίκτυο από καινούριους φίλους. Μπορεί κάποτε στο μέλλον να συνεργαστείτε! Ποιος ξέρει;

2
Μαθαίνεις να δουλεύεις υπό πίεση

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο μιας και αν δεις φωτογραφίες από hackathons, η ατμόσφαιρα είναι πολύ χαλαρή για τους συμμετέχοντες άσχετα αν κτίζεις τις ιδέες σου κάτω από πολλή πίεση μιας και ο χρόνος είναι πάντα αντίπαλός σου. Είναι ενδιαφέρον πάντα να βλέπεις και τις ομάδες γύρω σου πώς προχωρούν και σε τι φάση βρίσκονται, αν προχωράνε γρηγορότερα από τη δική σου ομάδα, αν αυτό που σκέφτηκες τελικά μπορείς να το κάνεις και όλα αυτά με πολύ λίγο ύπνο!

Είναι ένα πραγματικό τεστ για να δεις αν μπορείς να δουλέψεις με μια ομάδα σε ένα ανοικτό περιβάλλον, αν μπορείς να θέσεις προτεραιότητες και αν αποδέχεσαι το ότι και η γνώμη άλλων ανθρώπων συμβάλει στην επιτυχία μιας ιδέας. Άσε τον εγωισμό σου στο σπίτι. Εδώ έχουμε μαραθώνιο!

3
NEWSFLASH: Το εμείς πάνω από το εγώ!

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να δουλέυεις πίσω από το laptop σου και να σταματάς ενίοτε να πεις μια κουβέντα στο skype. Μπορεί να μην γουστάρεις που έχει τόσο θόρυβο γύρω σου. Μπορεί να θέλεις να χτίσεις την ιδέα με τον τρόπο που έχεις μάθει και γουστάρεις.Όλοι θέλουν να κτίσουν κάτι καταπληκτικό. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα πράγματα που δείχνεις οτι ξέρεις.

Το σύνθημα για τα hackathon θα μπορούσε να είναι “απλά κάν’ το”. Κάνε αυτό που πρέπει να γίνει. Πρέπει να καταλάβεις οτι μπορεί να δουλεύεις πιο γρήγορα ή πιο αργά από άλλους. Το πιο πιθανό είναι οτι θα πρέπει να βγεις έξω από τη ζώνη άνεσης σου και να κάνεις πράγματα που δεν είναι επίσημα στην λίστα των ικανοτήτων σου.

4
Ένα καταπληκτικό μέρος για να μάθεις

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, αλλά πολύ λίγος χρόνος διαθέσιμος. Είτε το θέλεις είτε όχι, θα μάθεις κάτι αναπόφευκτα, γι’ αυτό να είσαι ανοικτός στο να ακούς. Όλα πάνε πίσω στο “εγώ” σου, δεν γνωρίζεις τα πάντα και μερικοί γνωρίζουν κάποια πράγματα καλύτερα απο εσένα. Άκουσε τους και την επόμενη φορά θα είσαι εσύ αυτός που θα κάνεις “επίδειξη” στους αρχάριους.

(Ξέρουμε ξέρουμε, δεν είσαι αρχάριος).

Υπάρχουν ατελείωτοι λόγοι στο γιατί θα μάθεις καινούρια πράγματα. Προσπαθείς να κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει ποτέ, θες να κάνεις κάτι πιο γρήγορα απ’ ότι έχειςσυνηθίσει, ο περιορισμένος χρόνος σε πιέζει, ρωτάς γύρω σου για βοήθεια ή απλά παρακολουθείς τι κάνουν οι άλλοι συμμετέχοντες (και πως το κάνουν). Είστε ελεύθεροι να διδάξετε σε άλλους συμμετέχοντες αν χρειαστεί. 😉

5
Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να ξεσπάσει

Τα πάντα γύρω από ένα Hackathon αφορούν την πρωτοτυπία, γι’ αυτό φέρτε τις πιο τρελές σας ιδέες. Είναι ένας μικροκόσμος ό,τι συμβαίνει στον κόσμο των startups.Μην φοβάστε να μοιραστείτε τι σκέφτεστε.

Κανείς δεν θέλει να κλέψει την ιδέα σου, και μιλώντας με άλλους μπορεί να σου έρθει μία καλύτερη ιδέα (ή να συνειδητοποιήσεις ότι η ιδέα σου μπορεί να μην είναι τόσο καλή). Μπορεί να ακούσεις για το έργο κάποιου που θα σε ενθουσιάσει. Να είσαι δημιουργικός, να είσαι πρωτότυπος. Το τι κτίζεις είναι εξαιρετικό, γι’ αυτό να σκέφτεσαι έξω από το κουτί και δείξε τα καταπληκτικά πράγματα που είσαι ικανός να σκεφτείς.

6
Birthday party!

Φέτος το Cyprus Hackathon κλείνει 5 χρόνια και αυτό σημαίνει πάρτυ. Φυσικά δεν γίνεται πάρτυ χωρίς τούρτα! Αν οι πιο πάνω 5 λόγοι δεν σε έπεισαν να έρθεις, τότε σίγουρα αυτός έχει πετύχει τον σκοπό του. Πολλά δώρα σας περιμένουν και εννοείται πολύ φαγητό, μαζί με το εθνικό μας ποτό Red Bull που εδώ και 5 χρόνια μας δίνει φτερά! 😉 ).

Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση των δωρεάν εισιτηρίων επισκεφθείτε το:

http://hackathons.hackcyprus.com/2016/

 

Δες επίσης: Hack {cyprus} hackathon 2016: Έρχεται ο εορταστικός μαραθώνιος ιδεών και κώδικα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending