fbpx

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί ύμνοι! (videos)

Τις προάλλες, με την λήξη του ενενηνταλέπτου στο Ελβετία – Πολωνία για τους 16 του Euro έτυχε να ακούσω να παίζει το “We will rock you” των αξεπέραστων Queen. Πρόκειται, φυσικά, για ένα από τα (πολλά) τραγούδια της ροκ μουσικής που μπορούν να θεωρηθούν ποδοσφαιρικοί ύμνοι.

Τι εννοούμε με το ποδοσφαιρικοί ύμνοι; Πολύ απλά, τα τραγούδια εκείνα που ακούς σε κάθε γήπεδο είτε πριν την έναρξη του παιχνιδιού ή κατά το ημίχρονο ή όπως συνέβη προχθές, πριν την έναρξη της παράτασης (εκεί και όπου συμβαίνει).

Ο γράφων θεωρεί σχεδόν δεδομένο πως όσο, αγαπημένε μου αναγνώστη, διαβάζεις αυτές τις γραμμές, ήδη, σκέφτεσαι και αρκετά από αυτά. Παρακάτω, θα δεις (και θα ακούσεις) 5 από αυτά τα οποία είναι ίσως τα πλέον αναγνωρίσιμα σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

1
“We are the Champions” – Queen

Ελάτε τώρα, δεν υπάρχει έστω και ένας φίλος της στρογγυλής θεάς που να μην συνδύασε τον ύμνο των Queen με μεγάλες νίκες, κατακτήσεις τίτλων.

Ο πλέον γνωστότερος ποδοσφαιρικός ύμνος αφού όλοι μας, λίγο – πολύ σιγομουρμουρήσαμε “We are the Champions, my friends…. no time for losers cause we are the champions”.

Γραμμένο από τον Freddie Mercury, κυκλοφόρησε πριν σχεδόν 40 χρόνια (1977) και περιγράφει στο απόλυτο το αίσθημα του πρωταθλητή που πέρασε μέσα από τις Συμπληγάδες καταφέρνοντας, όμως, να επικρατήσει και στο τέλος να θριαμβεύσει. Διαχρονικότατο, θα ακούγεται σίγουρα όσο υπάρχει μουσική και αθλητισμός!

2
“Rock you like a hurricane” – Scorpions

Αν δεν είχατε ήδη τέρμα τα ηχεία στον ύμνο των Queen, πρέπει να το κάνατε τώρα με τους τιτανοτεράστιους Scorpions! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα σπάσατε στις κερκίδες like a hurricane!

Όποτε είναι να αρχίσει πρωτάθλημα, σε αθλητικές εκπομπές, σε γήπεδα οι αξεπέραστοι Γερμανοί ροκάδες είναι εκεί για να μας βάλουν στο πνεύμα και από το 1984 (όταν και κυκλοφόρησε το τραγούδι) να μας συναρπάζουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν!

Άσε που τα τελευταία 2 χρόνια, με τον Harry Kane της Totenham να βγάζει φωτιές στην Premier League οι φίλοι των Λονδρέζων πιθανότατα θα τον κάνουν ύμνο τους!

3
 “The Final Countdown” – Europe

Μέχρι το 1986 όταν οι Europe κυκλοφόρησαν το “The Final Countdown” ο περισσότερος κόσμος ήξερε πως η Σουηδία είχε μόνο τους ABBA όσον αφορά την διεθνή μουσική σκηνή.

Εδώ και 30 χρόνια, όμως οι ροκάδες εκ Σουηδίας φρόντισαν να μπουν (και να μην ξαναβγούν) από τα ποδοσφαιρικά μας βράδια αφού το “The Final Countdown”  είναι ένα από εκείνα τα τραγούδια που είναι άμεσα συνδεδεμένο με ποδοσφαιροπαρέα, ματσάκι, μπύρες και επιτυχίες!

Πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, για τους απανταχού Έλληνες είναι συνώνυμο με το Eurobasket του 1987, τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά που πήραν το ελληνικό μπάσκετ στην κορυφή. “We’re leaving together, but still it’s farewell…”

4
“Highway to Hell” – AC/DC

Κάθε ποδοσφαιρόφιλος / οπαδός / φίλαθλος που ταξίδεψε σε αυτοκινητόδρομο για να πάει να δει την ομάδα του δεν γίνεται να μην είχε τα μεγάφωνα του αυτοκινήτου στη διαπασών και το “Highway to Hell” να παίζει συνέχεια! Απλά, δεν γίνεται!

Οι Αυστραλοί, τιτανοτεράστιοι, ροκάδες φρόντισαν να γεμίσουν τα απογεύματα μας στα γήπεδα με ένα ύμνο – αποτίμηση της ροκ ζωής: ανέμελη ζωή, ρίσκο όποτε και οπουδήποτε με στόχο την επιτυχία, είναι σε ένα highway προς την γη της επαγγελίας με season ticket σε διαδρομή χωρίς επιστροφή!

5
“I want it all” – Queen

Ομολογώ πως αμάρτησα! Δεν μπορούσα να μην συμπεριλάβω, όσο και αν αντιστάθηκα, και δεύτερο κομμάτι από τους Queen!

Βλέπετε, έχουν δοκτοράτο σε τέτοιου είδους τραγούδια με το “I want it all” να κυκλοφορεί το 1989, να έχει συνδυαστεί, τουλάχιστον στην Κύπρο, με βραδιές Champions League και χωρίς πολλά – πολλά να είναι ένα από εκείνα τα τραγούδια που περιγράφουν τον πρωταθλητισμό!

Ένας νεαρός, γεμάτος πόνο και θυμό, ξέρει πως αξίζει τα καλύτερα και είναι έτοιμος να τα πάρει!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending