fbpx

Κύπριοι ποδοσφαιριστές με καριέρα στο εξωτερικό! (part 2)

Μετά το πρώτο μέρος της λίστας με Κύπριους ποδοσφαιριστές που πέρασαν και από τα γήπεδα του εξωτερικού, επανερχόμαστε με άλλους 4 ποδοσφαιριστές που πέρασαν μέρος της ποδοσφαιρικής τους ζωής εκτός Κύπρου.

1
Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Carl Zeiss Jena

Από τους πλέον ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έβγαλε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια είναι ο μέσος της ΑΕΚ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΑΠΟΕΛ το 1998, ομάδα και στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Γενάρη του 2005 όταν πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Στην Παιανία, ο Μπίδης έκατσε 1, 5 χρόνο, προτού δοθεί δανεικός στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2006.

Επέστρεψε στους τριφυλλοφόρους τον Ιανουάριο του 2007 όταν και έληξε ο δανεισμός του αλλά το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα της Αθήνας.

Στη συνέχεια, δοκίμασε την τύχη του στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας και την Carl Zeiss Jena. Με την ομάδα, όμως, να κινδυνεύει με υποβιβασμό και παρά το γεγονός πως “έγραψε” 12 συμμετοχές και ένα τέρμα, ο Λευκωσιάτης μέσος αποχώρησε τον Γεννάρη του 2008 όταν και επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ.

Από τους γαλαζοκίτρινους, ο Χαραλαμπίδης αποχώρησε με το τέλος της σεζόν με την ΑΕΚ να τον προσθέτει στο δυναμικό της. Παραμένει ενεργό μέλος της Εθνικής με την οποία μετρά 83 συμμετοχές και 12 τέρματα.

2
Στάθης Αλωνεύτης – Λάρισα, Energie Cotbus

Ο Αλωνεύτης ξεκίνησε την καριέρα του από την Ομόνοια το 2002 πριν μετακομίσει το καλοκαίρι του 2005 στην Λάρισα.

Στον κάμπο, ο αριστερός εξτρέμ παραμένει ως το 2007 πανηγυρίζοντας και την κατάκτηση του κυπέλλου στην τελευταία του περίοδο, απέναντι στο Παναθηναϊκό.

Μετά την Λάρισα, ο ταχύτατος επιθετικός κάνει το μεγάλο βήμα και παίρνει μεταγραφή στην Energie Cotbus, ομάδα που τότε αγωνιζόταν στην Bundesliga, με τον Αλωνεύτη να είναι ο πρώτος (και μοναδικός μέχρι στιγμής) Κύπριος που αγωνίστηκε στο γερμανικό πρωτάθλημα!

Στην Γερμανία, καταφέρνει να “γράψει” μόλις 12 συμμετοχές και το καλοκαίρι του 2008 η Ομόνοια τον επαναπατρίζει.

Το 2012 γίνεται το μπαμ αφού ο αγαπημένος Στάθης των φίλων των πρασίνων αποφασίζει να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, ομάδα στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα. Με το εθνόσημο στο στήθος μετρά 62 συμμετοχές και 10 τέρματα.

3
Δημήτρης Χριστοφή – FC Sion 

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ονήσιλο Σωτήρας, εκεί όμως που άρχισε να ξεδιπλώνει το μεγάλο του ταλέντο ο Δημήτρης Χριστοφή ήταν στο Παραλίμνι τη σεζόν 2007-08.

Εκεί ήταν που “ανάγκασε” όλους τους μεγάλους του κυπριακού ποδοσφαίρου να τον προσέξουν με την Ομόνοια να τον κάνει, τελικά, δικό της έναντι του εξωφρενικού, για τα κυπριακά δεδομένα, ποσού του 1 εκατομμυρίου.

Στην Ομόνοια, ο Τζίμης βγάζει μάτια και στην πενταετία 2008-2013 που φορά το τριφύλλι στο στήθος κατακτά 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα με πιο σημαντικό έπαθλο την λατρεία του κόσμου προς το πρόσωπο του.

Με τις εμφανίσεις του, ο ποδοσφαιριστής από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, δεν ήταν δυνατό να μην προσελκύσει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού με την ελβετική Sion να τον κάνει δικό της.

Στην Ελβετία, ο Χριστοφή παραμένει μέχρι το καλοκαίρι του 2015 όταν και μετά από λαϊκή απαίτηση, η διοίκηση της Ομόνοιας τον φέρνει πίσω στο “Ηλίας Πούλλος”. Με την Εθνική, ο 27χρονος εξτρέμ μετρά 38 συμμετοχές και 6 τέρματα.

4
Νεκτάριος Αλεξάνδρου – Λάρισα

Αν δεν ήταν το πέρασμα από την Λάρισα, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου θα ήταν σε μια πολύ κλειστή κατηγορία ποδοσφαιριστών που πέρασαν ολόκληρη την ποδοσφαιρική τους καριέρα σε μια μόλις ομάδα.

Ξεκίνησε την καριέρα του (σαν αριστερό εξτρέμ) στον ΑΠΟΕΛ το 2000 και παρέμεινε στον Αρχάγγελο μέχρι το καλοκαίρι του 2006 όταν και μεταγράφηκε στην Λάρισα. Εκεί, βρίσκει και τον Αλωνεύτη και μαζί πανηγυρίζουν το κύπελλο του 2007 πριν αποχωρήσει το 2008 όπου και επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε, τον ΑΠΟΕΛ.

Στην ομάδα της Λευκωσίας παραμένει μέχρι και σήμερα (ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του) έχοντας και το πέρασμα από τα ελληνικά γήπεδα σαν έξτρα παράσημο στην καριέρα του.

Όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές αυτής της λίστας, έτσι και ο Νεκτάριος έγραψε την δική του ιστορία με την φανέλα της Εθνικής με την οποία αγωνίστηκε μέχρι σήμερα σε 32 αγώνες.

Ήξερες ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν στο εξωτερικό; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending