fbpx

Τρελαίνουν κόσμο οι Ουαλοί! (video)

Η πιο μεγάλη έκπληξη έγινε χτες στο Euro! Η πρωτάρα Ουαλία, με μια συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο το μακρινό 1958, είναι στα ημιτελικά του Euro 2016 προκαλώντας κύματα … τρέλας στη χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου!

Wales – Belgium 3-1

Σε ένα παιχνίδι, πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου, το Βέλγιο μπήκε πολύ δυνατά, όντα το φαβορί, και αφού πρώτα έχασε μεγάλη τριπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 6′, ήρθε στο 13′ ο Radja Nainggolan με ένα σουτ – οβίδα να ανοίξει το σκορ. Με το πέρασμα του χρόνου, οι Βέλγοι οπισθοχώρησαν με τους Ουαλούς να αναλαμβάνουν τα ηνία (έκλεισαν το ημίχρονο με 55% κατοχή), ο Thibaut Courtois έκανε την απόκρουση του τουρνουά σε κοντινό πλασέ του Neil Taylor πριν ο αρχηγός Ashley Williams ισοφαρίσει με εκπληκτική κεφαλιά στο 33′, αποτέλεσμα που σφράγισε τις προσπάθειες των 2 ομάδων στο Α’ ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Η ομάδα του Marc Wilmots μπήκε φορτσάτα χάνοντας πολύ μεγάλες ευκαιρίες να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ με Lukaku και Hazard. Στο 55′, όμως, ο Hal Robson – Kanu μετά από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Ramsey, έκανε εκπληκτική κίνηση αποφεύγοντας 3 αμυντικούς του Βελγίου και με εξαιρετικό πλασέ έφερε τούμπα το ματς, κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του Chris Coleman.

Οι Βέλγοι στη συνέχεια, και με την προσθήκη του Marouane Fellaini, προσπάθησαν με σέντρες να ισοφαρίσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης, οι Ουαλοί, όμως, είχαν, ξεκάθαρα, το πάνω χέρι. Με καλοστημένη άμυνα και με εξαιρετικές αντεπιθέσεις έλεγχαν το παιχνίδι με τους Βέλγους να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Έτσι, στο 85′ ο νεοεισελθών Sam Vokes έκανε με μαγική κεφαλιά το 3-1 σφραγίζοντας μια και καλή το εισιτήριο πρόκρισης για τα ημιτελικά για την Ουαλία που έγραψε ιστορία.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending