fbpx

Τα 7 “μυστικά” που πρέπει να ξέρεις για τη Σαντορίνη!

Ψάχνεις ακόμα για καλοκαιρινό προορισμό; Σου έχουμε βρει τον καλύτερο! Στη Σαντορίνη ή θα πας με τον έρωτά σου, ή θα την ερωτευτείς!

Ένα νησί γεμάτο μαγεία, εκπλήξεις, αρώματα και συγκινήσεις… μην χάσεις την ευκαιρία να δείς από κοντά όλα αυτά τα μαγικά μέρη, γιατί άλλο να βλέπεις φωτογραφίες και να χορταίνει το μάτι σου, κι άλλο να βρίσκεσαι εκεί να χαίρεται η ψυχή σου!

Δες τι πρέπει να ξέρεις για τη μαγευτική Σαντορίνη…

 

1
Το ιστορικό ηφαίστειο

Η Σαντορίνη δεν θα υπήρχε χωρίς το… ηφαίστειο! Φαίνεται ότι τα τελευταία 400 χιλιάδες χρόνια, το ηφαίστειο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χάρτη, αφού με τις συνεχόμενες εκρήξεις δημιούργησε το καταπληκτικό αυτό αποτέλεσμα που αποκαλείται Σαντορίνη, αλλά και τα γειτονικά νησάκια που γεννήθηκαν μετέπειτα, το νησάκι Παλιάς και Νέας Καμένης.

2
Το πιο ερωτικό ηλιοβασίλεμα στο πιο γραφικό μέρος της Ελλάδας

Η Σαντορίνη είναι γνωστή σε όλους ως ένα από τα πιο γραφικά μερη της Ελλάδας και όχι μόνο, αφού είναι γνωστός και αγαπημένος προορισμός για πολλές διασημότητες κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα, το πιο γραφικό σημείο του νησιού βρίσκεται στο χωριό Οία ή αλλιώς Ανωμεριά, στο βόρειο άκρο του νησιού.Αν τύχει να βρεθείς στην Οία το σούρουπο, θα δεις τον ήλιο κατακόκκινο να λούζετε μπροστά σου, χορεύοντας με το απέραντο ορίζοντα μέχρι εκεί που φτάνει η άκρη του ματιού σου. Ένα μαγευτικό θέαμα που θα σε παρασύρει.

3
Φεστιβάλ “Ηφαιστείων”

Κάθε Αύγουστο στη Σαντορίνη, διεξάγεται το Φεστιβάλ “Ηφαιστείων” που περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και παραστάσεις χορού. Το πιο φανταστικό κομμάτι του φεστιβάλ όμως, είναι η εικονική αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου με πυροτεχνήματα! Επίσης πολλά άλλα φεστιβάλ πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Σαντορίνη όπως το Jazz Festival τον Ιούλιο και το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ τον Σεπτεμβρη.

4
Το καλύτερο βιβλιοπωλείο του κόσμου το έφτιαξαν φοιτητές!

Χαρακτηρίστηκε από τη βρετανική εφημερίδα Guardian ως «το καλύτερο βιβλιοπωλείο του κόσμου»! Το Βιβλιοπωλείο «Ατλαντίδα» αποτελεί ένα ακόμη αξιοθέατο στην πανέμορφη Σαντορίνη… Η ιδέα ήταν του Κρεγκ και του Ολιβερ, δύο Αμερικανών φοιτητών που το 2002 είχαν πάει για διακοπές στο Κυκλαδονήσι. Αφού τους τελείωσαν τα βιβλία που είχαν μαζί τους, έψαξαν για να αγοράσουν καινούργια όμως διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε κανένα βιβλιοπωλείο στη περιοχή. Έτσι σκέφτηκαν να ανοίξουν οι ίδιοι ένα, έτσι ακριβώς όπως φαντάστηκαν το βιβλιοπωλείο που έψαχναν. Επέστρεψαν στην Αμερική, τελείωσαν τις σπουδές τους και άρχισαν να οργανώνουν το σχέδιό τους! Έκτοτε, η «Ατλαντίδα» φιγουράρει σε όλες τις λίστες με τα πιο όμορφα βιβλιοκαταστήματα του πλανήτη.

5
PK – Palia Kameni Coctail Bar

 Βρες το στο FACEBOOK: @pkcocktailbar

Αυτό το μπαράκι βρίσκεται στην νούμερο 1 θέση των βαθμολογιών από τους επισκέπτες στο Trip Advisor και θεωρείται ένα από τα καλύτερα νυχτερινά κέντρα στα Φηρά της Σαντορίνης! Εκτός απο τα μοναδικά κοκτέιλ που μπορείς να δοκιμάσεις αλλά κα το φιλόξενο κλίμα υποδοχής, η θέα της θάλασσας που απλώνεται μπροστά στα μάτια σου, είναι ένας επιπλέον λόγος για να το επισκεφθείς! Λίγο ποτάκι και λίγη (ή πολλή) θάλασσα, είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι για το καλοκαιράκι!

6
Μουσείο Κρασιού – Wine Museum Koutsoyannopoulos

Βρες το στο FACEBOOK: @koutsoyannopouloswinery

Ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό μουσείο, που όχι μόνο κέρδισε το Gold Medal στα Decanter World Wine Awards το 2014, αλλά φαίνεται πως είναι ένας πολύ αγαπημένος προορισμός για τους επισκέπτες με βάση τις βαθμολογία του στο TripAdvisor. Σε αυτό το μουσείο λοιπόν, μπορείς να δεις και να δοκιμάσεις μεγάλη ποικιλία κρασιών, αλλά και να ξεναγηθείς στους αμπελόνες για να μάθεις με λεπτομέριες πως γίνεται η περισυλλογή των αμπελιών μέχρι την στιγμή που θα καταλήξουν στο ποτήρι σου! Ενδιαφέρον;

7
Καγιάκ σε ένα υπέροχο μέρος – Santorini Seakayak

Βρες το στο FACEBOOK: @santoriniseakayak

Στο Ακρωτήρι εκτός από την κρυστάλλινη παραλία που μπορείς να επισκεφθείς για να απολαύσεις το μπάνιο σου, μπορείς επίσης να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στο καγιάκ, εξερευνώντας κάποια καταπληκτικά μέρη! Πόσο έτοιμος είσαι γι’ αυτή την πρόκληση;

Τα πιο πάνω είναι μόνο λίγα μπροστά σ’ όλα αυτά που μπορείς να ανακαλύψεις στη Σαντορίνη! Μην ξεχνάς ότι τη μαγεία τη ζεις, δεν την προγραμματίζεις! Γι’ αυτό γράψε στη λίστα με τους στόχους του καλοκαιριού “Ταξίδι στη Σαντορίνη”!

[/vc_column][/vc_row]

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending