fbpx

Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις βρει σίγουρα τους πραγματικούς σου φίλους!

Η φιλία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή κάθε ανθρώπου. Το να έχεις δίπλα σου άτομα που σε καταλαβαίνουν και σε στηρίζουν σε κάθε βήμα και απόφασή σου, είναι θησαυρός!

Όλοι μας έχουμε περάσει από φιλίες και φιλίες… Κάποιες κρατάνε χρόνια τώρα και κάποιες άλλες δεν έχουν αποδειχθεί και τόσο πραγματικές.

Ποια είναι τα σημάδια που μαρτυρούν πως η φιλία που έχεις είναι αληθινή;

 

1
Εστιάζουν στα σημαντικά

Οι πραγματικοί φίλοι νοιάζονται για τα σημαντικά κι όχι τα εντυπωσιακά πράγματα. Δεν τους ενδιαφέρει να εντυπωσιάσουν το φίλο τους με υλικά αγαθά, ούτε με τα πράγματα που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα στη ζωή τους.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα σημαντικά όπως το αν ξέρεις να σέβεσαι αντί το αν έχεις αυτοκίνητο πολυτελείας. Δίνουν σημασία στην αναζήτηση της ουσίας των φίλων τους – όχι στην κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.

2
Είναι αληθινοί

Μπορείς να καταλάβεις το αν κάποιος είναι πραγματικός φίλος από την αλήθεια του. Aν νιώθει ασφάλεια να μοιραστεί μαζί σου ακόμα και τις πιο κρυφές του σκέψεις, χωρίς να σκέφτεται πως θα εκτεθεί. Οι φίλοι που είναι αληθινοί, μπορούν να γελάσουν με την ψυχή τους αλλά και να κλάψουν -όταν νιώσουν την ανάγκη- μπροστά σου χωρίς καμία ντροπή.

3
Συγχώρεση

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των αληθινών φίλων είναι ότι ξέρουν πολύ καλά να συγχωρούν. Τα λάθη είναι κάτι το αναμενόμενο για όλους τους ανθρώπους και οι φίλοι το ξέρουν αυτό καλά. Γι’ αυτό και μπορούν να συγχωρέσουν και να μην κρατήσουν καμία κακία.

4
Σεβασμός

Ξέρουν πώς να σεβαστούν το φίλο τους και δεν προσπαθούν να γίνουν το επίκεντρο της παρέας και γενικότερα του χώρου του οποίου βρίσκεστε. Δεν θα σε μειώσουν ή θα εκμεταλλευτούν κάποιο ελάττωμά σου για να φανούν καλύτεροι από εσένα. Αντίθετα, προσπαθούν να επικρατεί ένα κλίμα ισότητας στην παρέα.

5
Ειλικρίνεια

Είναι πάντα ειλικρινείς μαζί σου. Δεν θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση μπροστά σε άλλους, αλλά αν έχεις λάθος, σίγουρα θα σου το πουν. Αν π.χ. κάτι δεν σου πάει, σίγουρα θα βρουν ένα τρόπο να σ’ το πουν!

6
Όρια

Είναι ξεκάθαροι όσον αφορά τις προτεραιότητές τους. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες και προτεραιότητες για τη δική του ζωή. Καμία σχέση ή φιλία δεν μπορεί να τον εμποδίσει να νοιαστεί και για τον εαυτό του, όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται αυτό.

7
Ευγνωμοσύνη

Είναι ευγνώμων για όλα όσα τους δίνει ο φίλος τους. Και για τις καλές στιγμές, τα γέλια, τις χαρές αλλά και για τις δύσκολες! Νιώθουν ευτυχία για τους φίλους τους.

8
Επιτρέπουν στους φίλους τους να ωριμάσουν

Οι πραγματικοί φίλοι δίνουν χώρο και χρόνο στους φίλους τους να μεγαλώσουν, να ωριμάσουν και να προσαρμοστούν στις διάφορες αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή τους.

9
Είναι πάντα εκεί

Είναι πάντα εκεί να σε ακούσουν, να σε συμβουλέψουν, να βρεις ένα ώμο να ακουμπήσεις για να κλάψεις, να προσπαθήσουν να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα στα δύσκολα, αλλά και να σε αποθεώσουν στις επιτυχίες σου.

Απλά εκεί για ‘σένα όποτε το χρειάζεσαι.

10
Ξέρουν να χαίρονται για ‘σένα

Το τελευταίο και βασικότερο που χαρακτηρίζει τους πραγματικούς φίλους, είναι ότι ξέρουν πώς να χαρούν και να γιορτάσουν στα γεγονότα που σημαίνουν πολλά για ‘σένα. Είτε αυτά είναι αποφοίτηση από κάποιο πανεπιστήμιο, μια σημαντική πρόταση για δουλειά, γενέθλια ή ο γάμος σου! Δεν ξέρουν τι θα πει ζήλια και δεν νιώθουν καθόλου άβολα ή αμήχανα όταν ο φίλος τους διαπρέπει ή έχει πραγματικό λόγο να χαίρεται και να γιορτάζει!

Εσύ έχεις φίλους με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά;

 

Δες επίσης: Τα 5 είδη φίλων που κατά βάθος… αγαπούμεν τους (όσα κι αν τραβούμε)!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending