fbpx

Οι 5 τύποι ποδοσφαιριστών που υπάρχουν σε όλες τις ομάδες!

Στο StudentLife Sports μέχρι τώρα θίξαμε αρκετά θέματα που έχουν να κάνουν με τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, τους ανθρώπους που φροντίζουν να μας χαρίζουν πάμπολλες, υπέροχες στιγμές τα Σαββατόκυριακα, τους ποδοσφαιριστές.

Ποτέ, μέχρι τώρα, δεν ασχοληθήκαμε με τα χαρακτηριστικά δείγματα ποδοσφαιριστών που υπάρχουν εκεί έξω. Γιατί η αλήθεια να λέγεται, μπορεί όλοι οι ποδοσφαιριστές να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, αλλά είναι μερικοί “τύποι” ποδοσφαιριστών που δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν σε μια ομάδα.

Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που παρουσιάζονται πιο κάτω, λοιπόν.

*** Κανένας ποδοσφαιρικός ρόλος από αυτούς που θα παρουσιαστούν πιο κάτω δεν είναι άσπρο – μαύρο. Με άλλα λόγια, υπάρχει περίπτωση κάποιος ποδοσφαιριστής να μπορεί να χωρέσει σε 2 από τις παρακάτω κατηγορίες.

1
Αρχηγός – ηγέτης

Πολύ απλά, είναι ο ποδοσφαιριστής εκείνος που εμπνέει συμπαίκτες και κερκίδα! Ο άνθρωπος που στα δύσκολα θα βγει μπροστά, με κάθε ευκαιρία δίνει θάρρος και εμψυχώνει, ο πλέον αξιοσέβαστος ποδοσφαιριστής σε μια ομάδα, εκείνος με την πιο ισχυρή προσωπικότητα. Τέτοια χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Ashley Williams, όπως είδαμε στο πρόσφατο Euro, ο Francesco Totti στη Roma, ο Gianluigi Buffon στη Juventus. Κλασσικό δείγμα αρχηγού στη Κύπρο είναι ο David Catala στην ΑΕΚ.

2
Εργάτης

Ο ποδοσφαιριστής εκείνος που μπορεί ο οπαδός να μην καταλαβαίνει ότι είναι στο γήπεδο αλλά, άμα λείπει, ο χώρος δράσης του μοιάζει με την τρύπα του όζοντος! Συνήθως χαμηλών τόνων, προτιμά να μιλά με τη δουλειά του, είναι όσο αγαπητός είναι και ο αρχηγός για τον λόγο που αναφέραμε παραπάνω. Ίσως το πλέον διαδεδομένο είδος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπως μας φανέρωσε το Euro, συνήθως αγωνίζεται ως μέσος. Ποδοσφαιριστές τέτοιοι είναι οι Joe Allen (καταλάβατε ποια είναι η έμπνευση του άρθρου, έτσι;), ο Toni Kroos και o Irakli Maisuradze (στην Κύπρο).

3
Σταρ

Η πριμαντόνα της ομάδας. Ο άνθρωπος που συγκεντρώνει όλα τα φώτα της δημοσιότητας ακόμα και αν δεν παίζει καλά. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι και ο πλέον ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Το σίγουρο είναι πως ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Λέξη συνώνυμο (τα τελευταία χρόνια) με τον Cristiano Ronaldo με τον Πορτογάλο να παίρνει το συγκεκριμένο είδος σε άλλο επίπεδο. Χαρακτηριστικό δείγμα τέτοιου ποδοσφαιριστή στην Κύπρο είναι ο De Vincenti στον ΑΠΟΕΛ ή ο Nuno Assis μέχρι πρόσφατα στην Ομόνοια.

4
“Άμπαλος”

Aπανταχού “Λουκάδες Βύντρα” του κόσμου ενωθείτε! Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας. Είναι ο ποδοσφαιριστής που είναι, δεν είναι καλός, παίζει, δεν παίζει καλά, η κερκίδα τα έχει μαζί του. Πάντα! Αυτός φταίει που η μπάλα δεν μπαίνει στα δίχτυα, αυτός φταίει που ο προπονητής κοιμήθηκε στον πάγκο. Πιθανότατα και αυτός να φταίει για τις κλιματικές αλλαγές στον κόσμο! Γνωστός και ως ο “αποδιοπομπαίος τράγος”. Πέραν από το Λουκά Βύντρα, ως “άμπαλοι” μπορούν να θεωρηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές που όσο φιλότιμοι και αν είναι, στερούνται μεγάλων ικανοτήτων, αλλά είναι πολυεργαλεία για τον εκάστοτε προπονητή.

5
Το παιδί της κερκίδας

Η πιο συμπαθής κατηγορία μαζί με τον εργάτη. Συνήθως προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας ή κέρδισε την κερκίδα χάρη στη δουλειά του, το ταλέντο του, τον χαρακτήρα του. Είναι ο ποδοσφαιριστής εκείνος που ποτέ δεν κάνει λάθος για τους “προπονητές της κερκίδας”, πάντα παίζει με την ψυχή του, δίνοντας το 100% των δυνάμεων του για τη νίκη. Για την κερκίδα είναι ο “παιχταράς”, ο δικός τους άνθρωπος. Πολύ πιθανόν να είναι και ο αρχηγός. Τέτοιος ήταν ο Jamie Carragher στη Liverpool.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending