fbpx

Οικογένειες με στυλ ποδοσφαιρικό! (International version – Part 1)

Οικογένεια. Θεσμός ιερός από τα χρόνια της αρχαιότητας. Είναι η πρώτη μορφή οργάνωσης που γνωρίζουμε πριν αντιμετωπίσουμε την κοινωνία. Εξάλλου, πόσες φορές έτυχε να δείτε ταμπέλες επιχειρήσεων με το περίφημο “και υιός” δίπλα από το όνομα της εταιρείας;

Με αυτό το “και υιός” (ή και αδελφός) θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο, δίνοντας του την ποδοσφαιρική διάσταση που του αξίζει. Αλήθεια, ξέρεις πόσες πολλές οικογένειες με παράδοση στο ποδόσφαιρο υπάρχουν εκεί έξω;

Για να κάνουμε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη, μαζέψαμε αρκετές και θα σας τις παρουσιάσουμε σε 3 μέρη, δυο εκ των οποίων αφορούν το διεθνές ποδόσφαιρο και άλλο ένα, αποκλειστικά, για τις ποδοσφαιρικές οικογένειες της Κύπρου.

 

1
Solari

Αρχή κάνουμε με μια οικογένεια της οποίας εκπροσώπους είχαμε και στην Κύπρο και δεν είναι άλλη από τους Solari. Μάθαμε τον Esteban Solari, από το πέρασμα του σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, ενώ ο πλέον γνωστός της οικογένειας είναι ο Santiago Solari,  με μεγάλη καριέρα σε Real Madrid και Inter.

Στην οικογένεια υπάρχει και ο David Solari, που επίσης πέρασε από την Κύπρο όπου αγωνίστηκε σε ΑΕ Πάφος και Αλκή την διετία 2010-2011. Ποδόσφαιρο έπαιζε και ο πατέρας τους, Eduardo, όπως και ο θείος τους, Jorge, με 5ετές πέρασμα από την φημισμένη River Plate.

Τέλος, ξάδελφος των αδελφών Solari είναι ο Fernando Redondo, γνωστός από το πέρασμα του από την Real Madrid και την AC Milan. Αυτό που λέμε ποδοσφαιριστές από γενιά σε γενιά…

2
Neville

Άλλη μια οικογένεια με παράδοση στο ποδόσφαιρο είναι και οι Neville, με τα αδέλφια Gary και Phil. Γέννημα – θρέμμα της Manchester United και οι 2, ξεκίνησαν από τα τμήματα υποδομής των “μπέμπηδων” στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με τον Gary να περνά όλη την καριέρα του (1992 – 2011) στους “κόκκινους διαβόλους”.

Ο κατά 2 χρόνια μικρότερος, Phil, μετακόμισε το 2005 στην Everton, όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2013. Άξιο αναφοράς είναι πως και η αδελφή τους, Tracey, είναι αθλήτρια του netball.

3
Toure

Και ποιος δεν ξέρει τα αδέλφια Kolo και Yaya Toure; Ο πρώτος, το μεγαλύτερο από τα αδέλφια, κάνει μεγάλη καριέρα στην Premier League με πέρασμα από Arsenal, Manchester City και Liverpool ενώ ο Yaya, ένας από τους καλύτερους μέσους τα τελευταία χρόνια, πέρασε και από τα ελληνικά γήπεδα φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού.

Έπαιξε, επίσης, σε Beveren, Metalurg Donetsk, Monaco και Barcelona, ενώ από το 2010 αγωνίζεται στην Manchester City. Στην οικογένεια, ποδόσφαιρο έπαιξε και ο μικρότερος (γεννημένος το 1985), Ibrahim, που όμως πέθανε το 2014 μετά από μάχη με τον καρκίνο.

4
Zewlakow

Ακόμα μια γνωστή, στην Κύπρο, ποδοσφαιρική οικογένεια. Αδέλφια δίδυμα οι Michal και Marcin, ξεκίνησαν μαζί την ποδοσφαιρική τους καριέρα στην Polonia Warsaw, με τον πρώτο να φορά την φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς για μια τετραετία (2006 – 2010), αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός.

Ο Marcin, απ’ την άλλη, επιθετικός, πέρασε από τον ΑΠΟΕΛ την διετία 2008-2010 και ήταν μέλος της ομάδας που μπήκε, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, στους ομίλους του Champions League. Σαν original δίδυμοι, τερμάτισαν την καριέρα τους, ταυτόχρονα, το 2013.

5
Maldini

Η ισχυρότερη απόδειξη πως το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει είναι οι Maldini. Αρχή έκανε ο πατέρας, Cesare, που υπηρέτησε για 12 χρόνια την AC Milan (1954-1966) στη θέση του αμυντικού. Υπήρξε αρχηγός των ροσονέρι, ενώ ήταν και προπονητής της ομάδας του Μιλάνου, προπονώντας μάλιστα τον γιο του, Paolo!

Ο Paolo, απ’ την πλευρά του, ξεπέρασε τον πατέρα του, αφού έμεινε στην AC Milan και τα 24 χρόνια που διήρκεσε η καριέρα του (1985 – 2009), και θεωρείται ίσως ο καλύτερος αμυντικός όλων των εποχών. Και επειδή δεν μπορούσε η παράδοση να σταματήσει στον Paolo, τα παιδιά του, Christian και Daniel, 20 και 15 χρονών αντίστοιχα, ανήκουν ήδη στις ακαδημίες της Milan!

6
Boateng

Οι πλείστοι γνωρίζουμε πως ο Kevin – Prince και ο Jerome είναι ετεροθαλή αδέλφια με τον πρώτο να παίζει με την AC Milan, και την εθνική της Γκάνα, και τον δεύτερο για την Bayern Munich, και την εθνική της Γερμανίας.

Έχουν τον ίδιο πατέρα, τον Γκανέζο Prince Boateng, που έπαιξε ποδόσφαιρο στην Γ’ κατηγορία της Γερμανίας, και μανάδες από την Γερμανία. Μάλιστα, ξάδελφος της μάνας του Kevin – Prince είναι ο Helmut Rahn, ποδοσφαιριστής που με το γκολ του χάρισε στη Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1954.

Για την ιστορία, ποδοσφαιριστής ήταν και ο θείος τους (αδελφός του πατέρα τους), Robert Boateng, που έπαιξε στην Rosenborg. Καθόλου περίπλοκο, έτσι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending