fbpx

Οικογένειες με στυλ ποδοσφαιρικό! (International version – Part 2)

Μετά το πρώτο μέρος επανερχόμαστε για να δούμε άλλες 6 οικογένειες που μεταφέρουν το ποδόσφαιρο από γενιά σε γενιά. Είναι οικογένειες, βλέπετε, που είναι λες και αφιέρωσαν τη ζωή τους στη στρογγυλή θεά. Οικογένειες που τα αδέλφια είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οικογένειες που ο πατέρας μετέφερε την τρέλα για μπάλα στα παιδιά του.

1
Xhaka

Ίσως τα διασημότερα αδέλφια στον ποδοσφαιρικό χώρο, αυτή τη στιγμή, αφού η αναμέτρηση της Ελβετίας με την Αλβανία στο Euro, έκανε viral τα 2 αδέλφια, Granit και Taulant. Γεννημένοι και οι 2 στην Ελβετία από Κοσοβάρους γονείς, ο ένας (Granit) επέλεξε την χώρα γέννησης του και παίζει για την Ελβετία, ενώ ο άλλος (Taulant) επέλεξε την χώρα καταγωγής του και παίζει για την Αλβανία. Ο Granit αγωνίζεται ως μέσος και πρόσφατα πήρε μεταγραφή για την Arsenal, ενώ ο Taulant, σχεδόν κατά 2 χρόνια μεγαλύτερος, αγωνίζεται ως αμυντικός για την Basel.

2
De Boer

Κοιτάξτε να δείτε τι συμβαίνει εδώ. Ο Ronald και ο Frank είναι δίδυμα αδέλφια (γεννημένοι στις 15 Μαΐου 1970),που ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους στον Ajax το 1988, πριν ο Ronald δοκιμάσει την τύχη του στην Twente. Τα 2 αδέλφια βρέθηκαν ξανά το το 1993 στον Αίαντα, το 1999 πήγαν μαζί στην Barcelona, με τον Ronald να μένει, όμως μόλις για μια περίοδο στους μπλαουγκράνα. Οι 2 Ολλανδοί αντάμωσαν ξανά το 2004 στην Rangers και ακολούθως πήγαν μαζί στην Σαουδική Αραβία, εκεί όπου ο αμυντικός, Frank, τέλειωσε την καριέρα του το 2006 και ο μέσος, Ronald το 2008. Δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ολλανδίας της δεκαετίας του ’90, που σαν original δίδυμοι, δεν χώρισαν ποτέ!

3
Cruyff

Από πατέρα σε υιό! Με πατέρα τον Johan Cruyff, ήταν, μάλλον, αδύνατο για τον Jordi, γνωστό μας από το πέρασμα του ως τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ, να μην ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ακολουθώντας, λοιπόν, τα χνάρια του πατέρα του έκανε τα πρώτα του, ποδοσφαιρικά, βήματα στον Ajax και την Barcelona (στην οποία προπονητής τότε, ήταν ο πατέρας του). Ακολούθως, για μια τετραετία (1996 – 2000) ανήκε στην Manchester United, πριν επιστρέψει στην Ισπανία για λογαριασμό της Alaves. Αγωνίστηκε επίσης σε Espanyol, Metalurg Donetsk και Valetta, χωρίς την επιτυχία του πατέρα του, αλλά με το ποδοσφαιρικό γονίδιο καλά φυτεμένο μέσα του, διαπρέπει ως τεχνικός διευθυντής της Maccabi Tel Aviv.

4
Inzaghi

Υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει τον Filippo Inzaghi; Ένας από τους καλύτερους (για τον γράφων ο καλύτερος) επιθετικούς που έβγαλε το ιταλικό ποδόσφαιρο, με μεγάλη καριέρα σε ανάμεσα σε Juventus και Milan, αλλά και στην εθνική Ιταλίας. Ο Pipo, όμως, δεν είναι ο μόνος Inzaghi που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο αφού και ο κατά 2 χρόνια μικρότερος αδελφός του, Simone έπαιξε μπάλα. Αγωνιζόμενος και αυτός ως επιθετικός, έκανε καλή καριέρα κυρίως στην Lazio, στην οποία έμεινε για 11 χρόνια (1999 – 2010) χωρίς όμως ποτέ να αποκτήσει την λάμψη του αδελφού του.

5
Schmeichel

Για πολλά χρόνια ήταν ο γιος του Peter Schmeichel. Φέτος, όμως, κατακτώντας το πρωτάθλημα με την εκπληκτική Leicester, ο Kasper Schmeichel άρχισε να λάμπει από μόνος του. Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει λένε και φαίνεται να ισχύει απόλυτα για τους Schmeichel. Τεράστιος τερματοφύλακας ο πατέρας, έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο με την φανέλα της Manchester United, μεγάλο ταλέντο ο γιος και άλλη μια οικογένεια που έκανε το ποδόσφαιρο, παράδοση!

6
Laudrup

Δυο αδέλφια με πολλά κιλά ταλέντο! Ο μεγαλύτερος, Michael, θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Αγωνιζόμενος ως δεκάρι, έκανε σπουδαία καριέρα σε Juventus, Barcelona και Real Madrid ενώ θεωρείται θρύλος στην πατρίδα του, Δανία με την οποία κατέκτησε και το Euro 1992. Ο αδελφός του, Brian, απ’ την άλλη, θεωρείτο ως ένα πολύ σπουδαίο ταλέντο που χτυπήθηκε, όμως, από τραυματισμούς. Έπαιξε, ανάμεσα σε άλλες, στην Bayern Munich, την Fiorentina και την Chelsea, προτού κλείσει την καριέρα του το 2000, σε ηλικία μόλις 31 ετών στο Ajax αφού τα πόδια του ήταν, ήδη, καταπονημένα. Αγωνιζόταν κυρίως ως επιθετικός ενώ, όπως και ο αδελφός του, υπήρξε μέλος της εθνικής Δανίας που κατέκτησε το Euro 1992. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο πατέρας τους, Finn, υπήρξε ποδοσφαιριστής την εικοσαετία 1960-80. Αυτό που λέμε από γενιά σε γενιά ισχύει απόλυτα για τους Laudrup!

Δείτε επίσης: Οικογένειες με στυλ ποδοσφαιρικό! (International version – Part 1)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending