Οι πιο γνωστοί πανηγυρισμοί τέρματος στα κυπριακά γήπεδα! (videos)

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast

Όσοι έχουν σκοράρει έστω και ένα τέρμα σε αγώνα ποδοσφαίρου στη ζωή τους ξέρουν πως είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο. Και ως τέτοιο, απαιτεί και τον ανάλογο, ξεχωριστό πανηγυρισμό. Εξάλλου, πως θα εξωτερικεύσεις όλο αυτό το συναίσθημα;

Η αλήθεια είναι πως είδαμε πανηγυρισμούς και πανηγυρισμούς όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα μας. Μερικοί όμως έχουν γίνει τόσο γνωστοί, που μπορούν, πλέον, να λέγονται “συνηθισμένοι”.

Ποιοι είναι αυτοί; Συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις!

 

1“Με έπιασε η τρέλα και βγάζω τη φανέλα”

Ίσως ο πιο πορωτικός πανηγυρισμός. Η στιγμή της απόλυτης ποδοσφαιρικής ηδονής, αφού μόλις έχεις συνηδειτοποιήσει πως έχεις στείλει την μπάλα στο πλεχτό, τα χάνεις και χρειάζεσαι αέρα. Αέρα που μπορεί να σου προσφέρει ένα σπρίντ χωρίς την φανέλα. Ιδανική στιγμή για να εκτελεστεί είναι σε ντέρμπι όταν έχεις σκοράρει στο 90+, χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα.

2Στα κάγκελα

Πιο γνωστός στα κυπριακά ως “πάνω στα ττέλια”. Πανηγυρισμός που, στον ελλαδικό χώρο, πατενταρίστηκε από τον Ντέμη Νικολαΐδη και βρήκε αρκετούς μιμητές και στην Κύπρο, στα πρόσωπα των Μακρή, Σωτηρίου και Γιαννιώτα. Ξεχωριστός πανηγυρισμός αφού, πέρα από την άμεση επαφή με τους οπαδούς, είναι γεμάτος πάθος και αδρεναλίνη. Όπως, ακριβώς, και το ποδόσφαιρο.

3Νανούρισμα ή “Πανηγυρισμός α λα Bebeto”

Από το 1994, όταν και τον εκτέλεσε ο γνωστός Βραζιλιάνος επιθετικός, ο παραπάνω πανηγυρισμός έγινε πασίγνωστος. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να έρθει, φυσικά, και στην Κύπρο. Είσαι ποδοσφαιριστής, λοιπόν, και γέννησε η γυναίκα σου; Σκοράρεις, μαζεύεις τους συμπαίκτες σου σε μια γωνιά και νανουρίζεις ένα υποτιθέμενο μωρό.

4Η τούμπα του Χαραλαμπίδη

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, η τούμπα, σαν πανηγυρισμός, χρεώθηκε εδώ και αρκετά χρόνια σε ποδοσφαιριστές Αφρικανικής καταγωγής. Στην Κύπρο, ωστόσο, η τούμπα συνδυάστηκε με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ αφού για κάθε τέρμα που σκοράρει, κάνει και μια τούμπα.

5Αφιέρωση στον πάγκο / προπονητή / συμπαίκτη

Απλός και όμορφος πανηγυρισμός που βλέπουμε πολύ συχνά. Όταν ο προπονητής είναι κάτω από πολύ πίεση ή όταν ο ποδοσφαιριστής θελήσει να αφιερώσει το τέρμα του στο φιλαράκι του στον πάγκο, τρέχει προς τον πάγκο, δείχνοντας τον με το δάχτυλο πριν πέσει στην αγκαλιά των συμπαιχτών του.

6Μη πανηγυρισμός

Η κλασσική κίνηση όταν σκοράρεις απέναντι στην παλιά σου ομάδα. Πανηγυρισμός που στο μυαλό αρκετών είναι συνυφασμένος με τον Νίκο Λυμπερόπουλο (8.50 – 9.30 στο πιο πάνω βίντεο), και που πρόσφατα έκανε και ο Μερκής στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Απόλλων (2-2). Κίνηση που δείχνει σεβασμό στους οπαδούς της πρώην ομάδας του ποδοσφαιριστή, αν και υπάρχει και η άλλη άποψη (που δεν συμμερίζεται ο γράφων), πως είναι μια εγωκεντρική κίνηση του σκόρερ, αφού θέλει να πιάσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Πολύ όμορφοι πανηγυρισμοί οι πιο πάνω. Μέχρι, όμως, να δούμε στα κυπριακά γήπεδα πανηγυρισμό σαν τον πιο κάτω, κάτι θα λείπει.

Δες επίσης: 5 «συνήθειες» του Κυπραίου οπαδού στο γήπεδο!