fbpx

Νικόλας Χριστοφή: “Ένα αγόρι με προσωπικότητα”

Aυτό που συμβαίνει με αυτό το αγόρι είναι πραγματικά όμορφο και παράξενο ταυτόχρονα. Τι εννοώ; Δώσαμε ραντεβού για φωτογράφιση στο Ε-Ηotel στα Περβόλια.

Φτάνω και βλέπω τον Νικόλα να μιλά με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου και να διευθετεί το θέμα της φωτογράφισης. Tον παρατηρώ και καταλαβαίνω διάφορα… Είναι ένα άτομο που κερδίζει τους πάντες, είμαι σίγουρη πως ακόμα και αν μιλούσε με τον χειρότερο του εχθρό θα τον έκανε φίλο του.

Έκανα και ένα «scanning» τριγύρω, μέχρι και οι τουρίστες τον κοιτούσαν με μια έκπληξη-περιέργεια. Το αγόρι μας το έχει… Αν ήμουν ανιχνευτής ταλέντων σίγουρα θα επένδυα πάνω του.

Λέτε να είναι αυτό το μυστικό του;

Παναγιώτα: Είσαι καλά;

Νικόλας: Καλα Παναγιώτα μου ευχαριστώ, να ρωτήσω εσύ; Ή γράφει το κινητό (γέλια), εννοώ έχουμε χρόνο;

Π: Έχουμε, έχουμε! (Περνάει μια ώρα- στο pause). Στα δικά μας τώρα.

Ν: Παρακαλώ!

– Τι είναι μόδα για σένα;

Μόδα… Θεωρώ, ότι είναι ένας κλάδος της οικονομίας που ασχολείται σχεδόν με όλα, καθορίζεται από τις τάσεις με στόχο να επιφέρει χρήματα σε μια επιχείρηση-οργανισμό και οι τάσεις είναι η στρατηγική…

– Ποια η σχέση σου με τη μόδα;

Δε θα σου πω ότι μου άρεσε από πάντα, θα πω πως με θυμάμαι πάντα να με απασχολεί και να είμαι μέρος της με διάφορους τρόπους.

Μικρός ήμουν το πρόσωπο γνωστής εταιρείας παιδικών ρούχων, μετά ήρθε το modelling, editorial σε όλα σχεδόν τα περιοδικά της Κύπρου, δουλειές στην Ελλάδα, μετά σπουδές στη δημοσιογραφία και σεμινάρια Δημοσιογραφίας μόδας, ένα τουριστικό ντοκιμαντέρ στην ERT-World όπου επιλέχθηκα μεταξύ 50 Ελλήνων, μετά editor-at-large σε ένα από τους μεγαλύτερους τίτλους περιοδικών στο κόσμο, το L’Officiel Hellas και L’Officiel Homme Hellas, η τριβή αργότερα με το επάγγελμα, γνωριμίες με μοντέλα, στυλίστες και σχεδιαστές παγκόσμιας εμβέλειας και τώρα σύμβουλος μόδας για εξαιρετικές περιπτώσεις, δημοσιογράφος και μια πολύ καλή παρουσία στο Instagram.

– Γιατί δεν έφυγες για modelling στο εξωτερικό;

Αυτό ίσως να είναι και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανα. Να σου πω όμως, ευτυχώς διαβάζω τη μόδα και ενημερώνομαι συνέχεια, σκέψου και αυτό, πόσα ωραία παιδιά ή μοντέλα υπάρχουν στο κόσμο!

Στα 90’s ήθελαν τα μοντέλα να είναι όμορφα σήμερα άλλαξε αυτό, υπάρχουν οίκοι που θέλουν τα μοντέλα ας πούμε για μια σεζόν να μοιάζουν με ξωτικά (γέλια). Πατάω στη γη, ξέρω τι μου συμβαίνει, το πρακτορείο που είχα στην Ελλάδα πίστευε πολύ σε εμένα, αλλά εγώ είχα άλλες προτεραιότητες: τις σπουδές μου.

– Τι είναι για εσένα fashionable, stylish & chic;

Μ’ αρέσει αυτή η ερώτηση!
Fashionable είναι κάποιος που ακολουθεί τις τάσεις της μόδας κάθε σεζόν.

Stylish είναι κάποιος που κάνει ένα οποιοδήποτε συνδυασμό ανεξαρτήτως τάσεων και σου μεταδίδει μια πολύ ωραία εικόνα. Γι’ αυτό και είναι υποκειμενικό.

Chic για εμένα είναι κάποιος που μυρίζει μια ωραία κολόνια- όχι γλυκιά- φοράει ακριβά ρούχα από άριστα υφάσματα, δηλαδή δεν ποντάρει στην υπερβολή. Δεν σημαίνει βεβαίως, ότι όποιος φοράει ακριβά ρούχα είναι και chic, πρέπει να τηρεί κάποιους κανόνες.

– Επειδή είπες για μυρωδιά, ποια σου αρέσει;

Μου αρέσει πολύ το καθαρό ρετσίνι και το νυχτολούλουδο σε συνδυασμό. Δεν φοράω ποτέ μια κολόνια (γέλια)!

– Πώς θα περιέγραφες το προσωπικό σου στυλ;

Λατρεύω το απλό! Ακολουθώ αν θέλεις την αρχή των τριών χρωμάτων.

– Τι πρέπει να προσέχουν στην εμφάνιση τους, οι άντρες και τι οι γυναίκες;

Οι άντρες καλό θα ήταν να φοράνε ωραία πουκάμισα και όχι μακριές μπλούζες. Στις γυναίκες προτείνω το απλό βάψιμο.

– Αγαπημένος προορισμός;

Η Ταϊλάνδη, την λατρεύω!

– Αγαπημένο μαγαζί για ποτό ή φαγητό στο κόσμο;

Στην Μπανγκόκ, το Κάρμα Καμέτ όπου επισκέφθηκε και η Αnna Wintour γράφοντας την καλύτερη κριτική και φυσικά στο Λονδίνο, το Cipriani και το Sketch για γλυκό και καφέ.

– Έχεις αγαπημένο τραγούδι;

Μόνο ένα; Κάθε μέρα και άλλο, σήμερα ας πούμε ακούω το Indian Summer του Jim Morrison.

– Αγαπημένο σου στέκι;

Το Οld Market στη Λάρνακα! Η αύρα του, το προσωπικό, το φαγητό τα cocktails του, τα events είναι όλα είναι υπέροχα.

– Ποιο Κύπριο/α ξεχωρίζεις για το στυλ του/της;

Θα πω κάτι που ίσως ακουστεί αστείο, αλλά μου αρέσει πολύ η ενδυμασία των ιερέων, τα υφάσματα είναι ακριβά, τα ράσα καλοραμμένα, εστιάζω συγκεκριμένα στη μao λαιμόκοψη που μου πάει πολύ (γέλια)!

– Ποιους Κύπριους σχεδιαστές ξεχωρίζεις;

Οι Κύπριοι έχουν μια πολύ καλή παρουσία στο εξωτερικό, αν πρέπει να πω κάποιους θα σου πω τους NatarGeorgiou, Στέλιο Κουδουνάρη και Εrotokrito που κάνουν ανδρικά και γυναικεία. Επίσης τώρα ξεκινούν και άλλοι που τους βρίσκω αξιόλογους.

– Έχεις γενικά πρότυπα;

Καθημερινά βρίσκω πρότυπα, έχω πολλά ή μάλλον καλύτερα παίρνω από διάφορους αυτό που αξιολογώ εγώ ότι μου πάει, με βάση την δική μου αισθητική. Αν με ρωτάς για πρότυπο ζωής ή αγαπημένο τραγουδιστή δεν έχω.

Επηρεάζομαι γενικά, πρόσφατα διάβασα αυτό «Δεν ξέρω από πόσες συρραφές είστε φτιαγμένοι και πόσα κομμάτια μπορείτε να αναγνωρίσετε ως δικά σας…» αυτό πιστεύω και εγώ, είμαστε συρραφές και από διάφορα κομμάτια «συναρμολογημένοι».

– Blogger ή σύμβουλος μόδας;

Το blog είναι ένα παρωχημένο μέσο, στο εξωτερικό οι πρώτοι και πιο δυνατοί bloggers όπως ο Bryan Boy και η Chiara Ferrαgni επικεντρώθηκαν σε αυτό που λέμε διαδικτυακές επιρροές (digital influences). Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των social media όπως το snapchat και το Instagram.

Σύμβουλος μόδας δεν έχει ψωμί, ποια Kύπρια θα πάρει συμβουλή και θα πληρώσει; Δυστυχώς οι περισσότερες ντύνονται, αντιγράφοντας τις βιτρίνες ή η μία την άλλη και αυτό φαίνεται.

– Μότο-Γνωμικό;

«O καλός δεν χάνεται ποτέ…»

– Έχεις σχέση, τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου;

Πιστεύω πως υπάρχει, αλλά όχι για πάντα, διαρκεί λίγο και όταν τον ζεις είναι όλα όμορφα. Σχέση, δεν έχω!

– Αγαπημένο βιβλίο;

Το σχίσιμο από τη Δανάη Σούλη.

– Μελλοντικά σχέδια/ Όνειρο ζωής;

Να ζήσω μόνιμα στη Ταϊλάνδη μακριά από την μιζέρια της Ευρώπης και τον σκληρό-κακό ανταγωνισμό. Εκεί όλα είναι ήρεμα και πνευματώδη, ο κόσμος είναι άκακος και σε αγκαλιάζει λες και είσαι δικός του άνθρωπος.

– Έχεις κάποιο μυστικό;

Αν στο πω δεν θα είναι μυστικό. Αλλά θα σου πω κάτι πάνω σε αυτό, αξιολογώ τους ανθρώπους, έχω υπομονή, βγάζω συμπεράσματα και είμαι πολύ ανοιχτός σε νέες προκλήσεις και προσκλήσεις. Είμαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου.

– Έχεις ένα δυνατό Instagram. Αυτό σου επέφερε κάποια οφέλη;

Βεβαίως μου επιφέρει καθημερινά οφέλη… Είναι αρκετά τα καλά του. Ένα από τα θετικά του είναι ότι με ακολουθούν αρκετοί ξένοι επώνυμοι/οίκοι/περιοδικά και εκεί αν θες είναι που επιβεβαιώνομαι.

Πάω καλά, καθημερινά ελέγχω ποιοι μου κάνουν likes κάποιοι από αυτούς είναι το Cosmopolitan Mexico, η Τeen Vogue, το συγκρότημα ξενοδοχείων Four Season, σχεδιαστές όπως ο Stefano Gabbana κ.α. Τα έχω όλα print screen (γέλια)!

– Μόνο το εξωτερικό σε ενδιαφέρει;

Όχι, σαφώς και με ενδιαφέρει η Κύπρος. Οι Κύπριοι δεν πατάνε εύκολα like σε ένα άλλο Κύπριο, αλλά με ακολουθούν και βλέπουν τα posts μου, σκέψου ένα βίντεο με εμένα είχε 1500 προβολές και μόνο 200likes, ένα άλλο έφτασε τις 2200 προβολές. Καταλαβαίνεις!

– Σε ενοχλεί αυτό;

Δεν με ενοχλεί, συνεχίζω τα ποσταρίσματα μου. Είτε το δέχονται είτε όχι, εγώ είμαι ένα μέσο επιρροής, πλέον!

– Πού σε βρίσκουμε;

Ν: Τελειώσαμε;

Π: Ναι, ναι! (γέλια)!

Ν: Συνήθως έπαιρνα εγώ συνεντεύξεις (χαμόγελα).

Ωραία, ευχαριστώ! Με βρίσκεται στο Instagram – @nick_christopher.

Θερμές Ευχαριστίες στο ξενοδοχείο E-Hotel Spa & Resort για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες: Παναγιώτα Προκόπη

Δες επίσης: Στον κόσμο της Madame Shou Shou: Η σχεδιάστρια Ελίνα Κορδάλη!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending