fbpx

Ίδρυση Ταμείου Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης στο Παν. Κύπρου: Γιατί ο φοιτητής αναγκάζεται να πληρώσει;

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε πρόσφατη ανακοίνωση του, μας ενημέρωσε για την απόφαση του να ιδρύσει το Ταμείο ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ «ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΧΑΝΔΡΙΩΤΗΣ», τον Σεπτέμβριο 2016. 

Σκοπός  είναι η παροχή οικονομικής στήριξης,  για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς τους φοιτητές μέλη του Ταμείου. 

Όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές του ΠΚ (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί), οφείλουν, πριν την εγγραφή τους στα μαθήματα, να καταβάλουν εισφορά συγκεκριμένου ποσού, για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τραυματισμό ή/και ασθένεια (εξαιρούνται προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις).

1
Στην αντίθετη περίπτωση, η εγγραφή τους στα μαθήματα δεν θα είναι εφικτή.

Απαγορεύουν δηλαδή στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου να εγγραφούν στα μαθήματα ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους εάν δεν καταβάλουν το απαιτούμενο ποσό!

Ως φοιτητές, θεωρούμε λογική την απόφαση του Πανεπιστημίου για αυτό το Ταμείο, όμως θεωρούμε παράλογο το ότι είναι υποχρεωτικό για όλους. Όπως επίσης το ότι μας αναγκάζουν με αυτό τον τρόπο να καταβάλουμε χρήματα σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται θεμιτό.

-ucy university of cyprusΠολύ σωστά σκέφτηκαν οι αρμόδιοι για το Ταμείο, όμως φαίνεται δεν έλαβαν υπόψη τους ότι πολλοί από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου πληρώνουν ήδη κάπου αλλού, σε κάποιο άλλο Ταμείο Υγείας. Σε αυτή την περίπτωση, γιατί να πρέπει ο φοιτητής να επιβαρυνθεί με επιπλέον χρήματα; Αφού ήδη πληρώνει!

Γιατί να μην μπορεί ο ίδιος ο φοιτητής να αποφασίσει αν αυτό το Ταμείο πράγματι είναι απαραίτητο ή καθόλου απαραίτητο γι’ αυτόν;

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι γνωστό για τη δωρεάν εκπαίδευση του.

Ως φοιτήτρια, και πιστεύω και οι υπόλοιποι φοιτητές, εκφράζουμε την απογοήτευση και την δυσαρέσκεια μας γι’ αυτή την, ίσως όχι και τόσο μελετημένη, απόφαση του Πανεπιστημίου μας και ευελπιστούμε στην αναθεώρηση της.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending