fbpx

Αν η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών γινόταν στην Κύπρο!

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή. Την ώρα που γράφτηκε το παρόν άρθρο η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Ρίο δεν έγινε ακόμα, έτσι δεν είχαμε ιδέα τι είδους τελετή θα παρουσιάσουν οι Βραζιλιάνοι.

Το σίγουρο είναι πως, όπως και να την κάνουν, εμείς θα την κάναμε καλύτερα!

Αλήθεια, φανταστήκατε ποτέ να διοργανώνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Κύπρο;

 

Για αρχή, θα είχαν την επωνυμία “Λευκωσία 2016” αλλά, βέβαια, οι αγώνες θα γίνονταν σε όλες τις πόλεις. Μην ρωτήσετε γιατί….Απλά αναρωτηθείτε, η Λευκωσία έχει θάλασσα; No, sir!

1
Παραδοσιακοί ύμνοι!

Πρώτα – πρώτα, μετά από ένα σύντομο φιλμάκι – περίπατο από όλες τις πόλεις του νησιού (κάτι σαν εκείνο πριν το δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, αλλά πιο καλλιτεχνικό) η πρώτη εικόνα που θα έπαιρνε ο τηλεθεατής από το ΓΣΠ θα ήταν η Κυριακού Πελαγία να βγαίνει από την καταπακτή μαζί με την Βασιλική Χατζηαδάμου υπό τους ήχους της “Τηλλιρκώτισσας”.

Στη συνέχεια, η εθνική μας τραγουδίστρια μαζί με την συμπαθέστατη Βασιλική θα τραγουδούσαν ένα ποτ – πουρί επιτυχιών που θα συμπεριλάμβανε, οπωσδήποτε, το “Είπα σου χτενίστου λιο”, το “Ρούλλα μου, Μαρούλλα μου” και “Τα ριάλλια”.

2
Show παράδοσης

Κάπου προσθέστε και στην εξίσωση, βρακάες να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους βιολιών και λαούτων.

Στο κέντρο του σταδίου, θα υπήρχε και ένα ζευγάρι (παραδοσιακά ντυμένο, πάντα) να τρώει παττίχα και χαλούμι ενώ η Όλγα Ποταμίτου θα τραγουδούσε τσιαττιστά, στο επόμενο σκετσάκι.

Ο Λώρης Λοϊζίδης και η Χριστιάνα Αρτεμίου θα αναπαριστούσαν τον παραδοσιακό κυπριακό γάμο. Guest star θα ήταν, φυσικότατα, οι συμπαθέστατοι “Χαράλαμπος” και “Ραφαέλος” από την “Πρώτη Σταγόνα” και ο “Γώρος” από το “Την Πάτησα” σε ρόλο κουμπάρων!

3
Συναυλία αστέρων!

Λίγο πριν εισέλθουν στο στάδιο οι αθλητές για το επίσημο τελετουργικό, τέλος, η Αννούλα η Βίσση, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και ο Μιχάλης Βιολάρης θα ένωναν τις φωνές τους σε μια μεγαλειώδη συναυλία. Απλά, φανταστείτε τα πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας:

“Δεν ξανάγινε! Όλη η Κύπρος, ένα τραγούδι!”

4
Αριστοτέλεια show

Παρουσιάστρια του όλου show θα ήταν η εθνική μας σταρ, Χριστιάνα Αριστοτέλους, γνωστή ως Αριστοτέλεια, ενώ από τις κερκίδες θα παρακολουθούσε όλο το star system της Κύπρου (Κωνσταντίνα Ευριπίδου – Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Άντρεα Κυριάκου – Γιώργος Μερκής, Μαρία Κόρτζια – Πιέρος Σωτηρίου, Γιώτα Κουφαλίδου, Τάσος Τρύφωνος).

Κάπου, από τις κερκίδες θα ακουγόταν και μια φωνή “Τθέρι, Τθέρι!”… θα ήταν ο Λούης Πατσαλίδης!

5
Ολυμπιακός Ύμνος; Νομίζεις!

Αντί του ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων θα έπαιζε αυτό:

ή αυτό:

αφήνοντας άναυδο τον Νίκαρο που θα “έσκιζε τα ιμάτια του” φωνάζοντας “Παρακαλώ, παρακαλώ!”, όπως τις Προεδρικές του 2013!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending