fbpx

Η Κατερίνα Σοφοκλέους μιλά για το τένις και για τον τρόπο ζωής της!

Την χαρά να φιλοξενεί συνέντευξη από την πρωταθλήτρια του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος αντισφαίρισης, Κατερίνα Σοφοκλέους, έχει σήμερα το StudentLifeSports. Η αντισφαιρίστρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναφέρεται στο τένις στην Κύπρο, τον συνδυασμό σπουδών και άθλησης.

Δείτε ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει τόσο για το τένις όσο και για τον αθλητισμό γενικότερα!

 

Κατερίνα, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τένις και με τι ασχολείσαι γενικά στη ζωή σου;

Με το τένις άρχισα να ασχολούμαι όταν ήμουν 11 χρονών. Τότε, τυχαία συνάντησα, σε ένα τραπέζι με οικογενειακούς φίλους, ένα προπονητή τένις, ο οποίος μου πρότεινε να ξεκινήσω το συγκεκριμένο άθλημα, όπως και έγινε. Από τότε ο αθλητισμός έγινε τρόπος ζωής! Γενικότερα, είμαι φοιτήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και από Σεπτέμβρη οδεύω προς το τέταρτο έτος.

Σκοπεύω να ασχοληθώ με το εν λόγω επάγγελμα με παράλληλη ενασχόληση με τον αθλητισμό.

TENNIS WOMEN FINAL 2014 UCY VS CUT 1
Ποιες είναι οι πιο μεγάλες σου επιτυχίες ή οι πιο μεγάλες σου στιγμές;

Λόγω του στόχου μου να σπουδάσω νομική, δεν έλαβα μέρος σε πολύ μεγάλες διοργανώσεις, αφού εξ αρχής είχα στον μυαλό μου το τένις ως ένα χόμπι. Ωστόσο, έχω κατακτήσει την πρώτη θέση στο Παγκύπριο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο ΚΟΠΑ φέτος και τα προηγούμενα 2 χρόνια είχαμε κατακτήσει τη 2η θέση.

TENNIS WOMEN FINAL 2014 UCY VS CUT 46
Πώς είναι να συνδυάζεις ένα τέτοιο άθλημα με τις φοιτητικές σου υποχρεώσεις;

Η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός του αθλήματος τένις και σπουδών είναι εξαιρετικά δύσκολος, ιδιαίτερα όταν η σπουδή είναι απαιτητική και ως φοιτήτρια θέλω να είμαι πολύ καλή. Ωστόσο, με πρόγραμμα και θέληση όλα μπορούν να γίνουν. Παρόλ’ αυτά, θα ήθελα να σημειώσω ότι το πανεπιστήμιο δεν παρέχει τα απαιτούμενα κίνητρα ώστε κάποιος φοιτητής να ασχολείται παράλληλα με τις σπουδές του και με τον αθλητισμό.

Θεωρείς πως το επίπεδο του αθλήματος σου είναι ψηλό στην Κύπρο;

Σε επαγγελματικό επίπεδο ναι είναι ψηλό, αλλά θεωρώ ότι το αντρικό έχει περισσότερο ανταγωνισμό στην Κύπρο. Για παράδειγμα, στο πρωτάθλημα της ΚΟΠΑ των γυναικών, δεν υπάρχει πάρα πολλή συμμετοχή, λόγω του ότι οι αθλήτριες που ασχολούνται με το τένις, συνήθως σπουδάζουν σε ξένα πανεπιστήμια.

TENNIS WOMEN FINAL 2014 UCY VS CUT 28
Υπάρχει αρκετή κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, όσον αφορά το τένις;

Κατά τη γνώμη μου όχι. Μόνο στα grand slam αναφέρουν τους νικητές, σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο για παράδειγμα, που καθημερινά υπάρχει ενημέρωση. Για το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα, είναι πολύ περιορισμένη η κάλυψη, αφού πολύ λίγα μέσα ασχολούνται. Συγκεκριμένα εσείς, ως StudentLife Sports, μας καλύπτετε πολύ σε σχέση με άλλα μέσα.

Τέλος, μια συμβουλή για τους φοιτητές – αθλητές αλλά και για όσους ασχολούνται με τέτοιου είδους αθλήματα.

Θα ήθελα να συμβουλεύσω αυτούς που ασχολούνται με το άθλημα να μην το σταματήσουν ποτέ και με όσους δεν ασχολούνται, να το ξεκινήσουν. Είναι ένα άθλημα με ένταση, που μπορεί να το παίξεις από τεσσάρων χρονών μέχρι και πέραν των 60 χρονών. Γενικότερα, θα ήθελα να συμβουλεύσω του φοιτητές-αθλητές ότι οι σπουδές δεν θα πρέπει να είναι εμπόδιο στον αθλητισμό. Με πρόγραμμα και μεθοδικότητα όλα μπορούν να επιτευχθούν. Ο αθλητισμός είναι υγεία και μην την παρατήσετε ποτέ. Προσφέρει απίστευτη ενέργεια στην καθημερινότητα μας. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να πω αυτά που νιώθω και να θυμάστε:

Ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος ζωής και έτσι πρέπει να παραμείνει!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending