fbpx

Όταν ο αθλητισμός σε κρατά στη ζωή! (video)

Οι Ολυμπιακοί του Ρίο έβγαλαν, ήδη, αρκετές ιστορίες και σίγουρα θα βγάλουν και άλλες όσο περνούν οι μέρες. Η ιστορία που έχει η Βελγίδα Παραολυμπιονίκης, Marieke Vervoort, είναι, όμως, ανατριχιαστικά συγκλονιστική!

Καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι από τα 17 της (σήμερα είναι 37), λόγω μιας ανίατης αρρώστιας που έχει παραλύσει τα κάτω της άκρα, μη καταφέρνοντας αρκετές φορές να κοιμηθεί τα βράδια.

Τι την κρατά στη ζωή; Ο αθλητισμός! Η Vervoort στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου, πριν 4 χρόνια, κατέκτησε το χρυσό στα 100μ. και το αργυρό στα 200μ. και στοχεύει στο βάθρο και στο Ρίο. Αυτό είναι το μεγάλο της όνειρο, αυτό, την κρατά στη ζωή, όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρει και η ίδια.

“Θα σταματήσω την καριέρα μου μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον προσεχή Σεπτέμβριο. Μετά, θα δούμε τι θα φέρει η ζωή για μένα. Άρχισα να σκέφτομαι την ευθανασία. Ο αθλητισμός είναι το μόνο που με κρατάει στη ζωή και στο Ρίο είναι η τελευταία μου επιθυμία για να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Προπονούμαι πολύ σκληρά, ακόμη κι αν καθημερινά προσπαθώ να καταπολεμήσω την ασθένειά μου. Ελπίζω να ολοκληρώσω την καριέρα μου στο βάθρο” δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο RTL, δίνοντας το στίγμα για τη σημασία που έχουν οι Αγώνες για την ίδια.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η δύναμη θέλησης της Vervoort είναι απερίγραπτα συγκλονιστική και πέρα από το αυτονόητο (οτι αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας για όλους μας) δείχνει και την ισχυρή δύναμη που έχει ο αθλητισμός!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending